Rioolwerk is over 2 weken klaar; bouw op Edelweiss-locatie en herinrichting komen nog

Werk aan de winkel in de Westmolenstraat

Werk aan de winkel in de Westmolenstraat

SCHIEDAM - Er wordt op verschillende plaatsen in Schiedam aan het riool gewerkt. Hier zie je werkzaamheden in de Westmolenstraat.

door Jan Schrijver

Op deze foto's is men aan het werk aan de riolering en ook aan ander leidingwerk in de Westmolenstraat, de straat die ligt tussen de Lange Haven en de Westvest.

Brachten we gisteren een rioolwerkzaamheid in beeld, die uitgevoerd kan worden zonder de straat op te breken (zie onder deze link), bij de werkzaamheden in de Westmolenstraat dient de straat wel opgebroken te worden. Helaas voor de omwonenden blijft de overlast niet tot enkele dagen beperkt, maar is hier eerder sprake van een project dat maanden in beslag neemt. Vanaf eind augustus vorig jaar zijn er werkzaamheden geweest.

westmolenstraat2

De gemeente meldt ons desgevraagd over de vordering van de werkzaamheden: "Het rioolwerk duurt tot begin 2021 en is over circa 2 weken gereed. De werkzaamheden zijn eind augustus gestart. Eerst heeft Kraaijeveld in opdracht van de gemeente de bestrating verwijderd, daarna heeft Heijmans in opdracht van Stedin en Evides de oude gas- en waterleidingen in de Elzensteeg en Westmolenstraat vervangen. In de straten zijn dus twee aannemers aan het werk geweest, maar alleen Kraaijeveld werkt in opdracht van de gemeente. Beide aannemers hebben hun werk overigens goed op elkaar afgestemd."

De woordvoerder van de gemeente vervolgt: "Oorspronkelijk zouden de werkzaamheden eind december klaar zijn. Dat is dus nu in de loop van januari. In de grond zitten veel kabels en leidingen, waar de aannemer tijdens de rioolvervanging voorzichtig mee om moest gaan. Dat is de voornaamste reden van de vertraging. 

Na de huidige werkzaamheden begint de bouw op de Edelweisslocatie (locatie van voormalige wasserij Edelweiss, waar nu tijdelijk een parkeerterrein is, red. zie foto's onder). Wanneer precies is nog niet bekend. Daarna volgt de herinrichting. Bewoners ontvangen binnenkort een nieuwe nieuwsbrief."

Zorgondernemer September heeft een plan ontwikkeld om woningen voor mensen met geheugenproblemen te bouwen op de Edelweiss-locatie.

Meer informatie over de herinrichting, zie deze webpagina van de gemeente:
https://www.schiedam.nl/a-tot-z/herinrichting-korte-haven

 

westmolenstraat3

edelweisslocatieparkeerterrein

achterkantparkeerterreinwetsmolenstraatedelweiss

Foto's (c) De Schiedammer Online

07-01-2021