Wethouder bezoekt internationaal scoutingevenement

Wethouder bezoekt internationaal scoutingevenement

SCHIEDAM - Wethouder Karamanoğlu bezocht zaterdag alle scoutinggroepen in Schiedam tijdens de internationale Jamboree On The Air. Daar bekeek hij hoe de scouts contacten legden met andere scouts over de hele wereld.

Als eerste bezocht hij Scouting Aleida aan de Schiedamseweg. Daar sprak hij met vrijwilligers en scouts over de Jamboree On The Air en hoe de scouts daarbij via radiozenders en het internet contacten leggen met de 58 miljoen scouts over de hele wereld. Ook sprak hij over het belang van scouting voor Schiedam en de noodzaak voor geschikte speelruimte en het brede, leerzame, aanbod aan activiteiten dat scouting heeft voor de meisjes en jongens uit Schiedam.

Daarna vertrok de wethouder naar de Burgemeester van der Lippad waar Scouting de Walvisch, de beoogde fusiegroep van Scouting FLG en BvH, hun activiteiten hielden. Hier stond de wethouder onder andere stil bij de wereldwijde contacten die per internet werden gelegd en sprak hij vrijwilligers over de toekomstplannen van de fusiegroep en hoe scouting kinderen uitdaagt, ze een zeer leuke vrijetijdsbesteding biedt die, vaak ongemerkt, enorm bijdraagt aan hun ontwikkeling.

“Scouting is een wereldwijde jeugdbeweging”, zo legt Richard Spruit, een van de vrijwilligers uit. “En als je elkaars en elkaars cultuur een beetje kent, snap je beter hoe bij scouts in andere werelddelen hun leven in elkaar zit en hoe zij de idealen van Scouting in hun eigen omgeving tot leven brengen. Zo maak je de wereld weer een klein stukje beter. Het wereldwijde thema is dit jaar niet voor niets Frequently Green, wat bijvoorbeeld het belang van de natuur weer benadrukt“. Wethouder Karamanoğlu vertelde erg blij te zijn met de inzet van de scoutinggroepen voor de Schiedamse samenleving en hun belang voor de jeugd.

241021 Scouting evenement 2

Fotografie
Richard Spruit

21-10-2024