Leerlingen van Spieringshoek testen talent voor het leraarschap

Wie gaat meester Bart vervangen?

Wie gaat meester Bart vervangen?

SCHIEDAM - Leerlingen van Spieringshoek werden vandaag verrast door een wel heel bijzondere bus op het schoolplein. In deze bus kunnen ze testen of ze geschikt zijn voor het onderwijs.

De bus is een soort escaperoom. Als je in de bus stapt, kom je in het klaslokaal van meester Bart terecht. Hij is er alleen zelf niet, want hij is genomineerd voor World Best Teacher. Hij is hard op zoek naar iemand die hem kan vervangen. Om te kijken wie hiervoor geschikt is, heeft hij in zijn lokaal allemaal opdrachten klaargezet.

sph3

Alle opdrachten zijn gekoppeld aan vaardigheden die je als leraar nodig hebt. Denk aan begrijpend lezen, rekenen, taal, spelling, maar ook sociale vaardigheden als samenwerken, organiseren en luisteren komen aan bod.

sph5

Na hun ontsnapping uit het lokaal kunnen de leerlingen in een speciale 'aftertalk'-ruimte nog napraten met studenten van de pabo.

Diego Demaree, conrector onderwijs en kwaliteitszorg en Bahar Kardavut, decaan van Sg Spieringshoek (foto onder) zijn erg enthousiast over deze kennismaking met het vak van leraar. Zij hopen dat meer leerlingen na hun examen, net als zij, voor een carrière in het onderwijs kiezen.

sph4

De bus doet de komende tijd ook nog een aantal andere scholen in de regio aan, zoals Stedelijk Gymnasium Schiedam, Lyceum Schravenlant, Groen van Prinstererlyceum, Lyceum Vos en het Reviuslyceum.

Foto's 1 t/m 3 door Bahar Karadavut

11-11-2021