Wandobject van vijf meter bij KunstWerkt... en het is nog veel langer

Wie heeft er een wand van twintig meter voor Fieke?

Wie heeft er een wand van twintig meter voor Fieke?

SCHIEDAM - Fieke Hordijk is een van de exposerende kunstenaars in de afgelopen zondag bij KunstWerkt geopende tentoonstelling ‘Door Licht Geraakt’. Ze staat hier bij één van haar geëxposeerde werken, een vijf meter lang wandobject waarvoor zij werd geïnspireerd door het muziekwerk Canto Ostinato van Simeon ten Holt. Eigenlijk is het werk twintig meter lang.

"Het van messing plaat gemaakte kunstwerk is - als het niet geëxposeerd wordt - opgeslagen in mijn atelier in twintig kratten. Tot op heden is het werk nog nooit in zijn geheel geëxposeerd. We zijn nog niet verder gekomen dan 13 meter en 7 meter. Als een museum of galerie me een wand van twintig meter kan bieden, ik sta ervoor open", zegt Fieke Hordijk met een glimlach. 

Sinds 2010 heeft Fieke Hordijk zich verdiept in muziek en is zij dat gaan verbeelden. Je kunt er in ‘Door Licht Geraakt’ verschillende van zien. In de expo hangt ook ‘Soloduivelsdans’ (ook op het affiche te zien). Dit is ook naar aanleiding van muziek van Simeon ten Holt (1923-2012). Op dit werk van messing is de kleur ontstaan door oxidatie. Rechts van de ingang hangt een wandobject. Dat is ook van geoxideerd messing. Het werk is gemaakt geïnspireerd door het nummer Groovin’High van Dizzy Gillespie. Ook staat er een beeld (messing), dat is gemaakt naar aanleiding van de eerste maten van ‘Song for My Father’ van Horace Silver. Ook van buitenaf is achter het raam een messing beeld te zien getiteld ‘Le Onde’. Daarvoor deed Fieke inspiratie op uit de muziek van Ludovico Einaudi. 

Deze expositie bij KunstWerkt loopt tot en met 9 juli 2023. 

Hier lees je meer over de expositie:
Nieuwe expositie KunstWerkt ‘Door Licht Geraakt’

Foto: Fieke Hordijk in KunstWerkt voor haar werk 'Canto Ostinato'  (foto door Jan Schrijver)

18-06-2023