Willen burgemeester & wethouders een 'intelligente opening' van de horeca overwegen?

Willen burgemeester & wethouders een 'intelligente opening' van de horeca overwegen?

SCHIEDAM/UTRECHT - DENK Schiedam heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W van Schiedam over de mogelijkheden van een zogenoemde 'intelligente heropening' van de horeca. In Utrecht zijn hiertoe initiatieven. Je leest de vragen van DENK en de inleiding erop hieronder.

"Gemeente Utrecht zal beginnen met het experiment om, onder toezicht van de GGD en de gemeente, een aantal restaurants te openen. Het betreft restaurants met alleen zitplaatsen. De proef is een initiatief van de lokale afdeling van Koninklijke Horeca Nederland en de GGD. Het college van burgemeester en wethouders in Utrecht ondersteunt het experiment van harte. Gemeente Utrecht wilt hiermee onderzoeken onder welke voorwaarden de horeca weer coronaveilig open kan. 

Ondernemers hebben het zwaar. De compensatie van regelingen met financiële tegemoetkomingen voor personeelskosten en vaste lasten zijn er wel, maar te laag om alle kosten te dekken.

DENK wil soortgelijke initiatieven ook in Schiedam zien en dient daarom de volgende schriftelijke vragen in.

1. Bent u bekend met het feit dat gemeente Utrecht het heropenen van restaurants wil testen?

2. Deelt het college de mening dat hardwerkende horecaondernemers zwaar getroffen zijn door de maatregelen en dat er momenteel weinig vooruitzicht is?

3. Is het college bereid om te bezien of een pilot in Schiedam ook mogelijk is?

4. Deelt het college de mening dat er in Schiedam ook noodzaak is voor dergelijke initiatieven om ondernemers weer perspectief te bieden? Zo ja, hoe wil het college daar invulling aan geven?

5. Deelt het college de mening dat horeca die voldoet aan corona gerelateerde maatregelen open kan gaan? Zo ja, onder welke omstandigheden? Zo nee, waarom niet?

6. Is het college bereid om hierover in gesprek te gaan met ondernemers? Indien Schiedamse horecaondernemers positief staan tegenover een proef, is het college dan bereid om te beginnen met de intelligente heropening van horeca? Zo nee, waarom niet?

Met vriendelijke groet,

Gürcü Polat-Isiktas"

19-02-2021