Oude record met drie stuks verbeterd

Winnaar oliebollen-eet-wedstrijd werkt er 16 naar binnen

Winnaar oliebollen-eet-wedstrijd werkt er 16 naar binnen

SCHIEDAM - Zondagmiddag was het druk bij oliebollenbakker Nico Sterrenberg. Het aanwezige publiek keek ademloos toe hoe 21 deelnemers probeerden zoveel mogelijk oliebollen te eten in 12 minuten. Jan Willem vroeg een aantal kandidaten hoe zij zich hadden voorbereid. De laconieke winnaar was Arquimes Baley die na afloop van de wedstrijd doodleuk verklaarde "vanavond gewoon nog even wat te eten".

Video door JW TV Schiedam



Zondagmiddag om vijf uur vond voor de tweede keer de oliebollen-eet-wedstrijd plaats. Voor Nico Sterrenberg is dit een mooi moment om zijn verblijf in Schiedam af te sluiten. Morgen, maandag 8 januari 2024, is het de laatste dag dat Oliebollenkraam Nico Sterrenberg deze januari-maand open is. Daarna ziet Schiedam hem weer terug in de herfst/winter 2024/2025.

Vorig jaar was Marcel van Klink de winnaar met 13 oliebollen maar de winnaar van dit jaar ging er met 16 stuks fors overheen. Winnaar van de 2024 jaargang Arquimes Baley zei na afloop: "Ik heb me niet speciaal voorbereid op de wedstrijd. Ik eet elke dag één keer en wel om zes uur 's avonds. En ik eet dan heel bewust, let op wat ik eet. De wedstrijd begon om vijf uur vanmiddag, maar dat ik dus een uur eerder dan normaal moest eten, was geen enkel probleem. Ik ben dol op oliebollen en als ze dan nog gratis zijn ook voor mij als deelnemer zijn alle remmingen helemaal verdwenen. Dat mag dus best eens voor een keertje." 

Marcel van Klink deed ook vandaag mee en evenaarde zijn totaal van vorig jaar, maar die opnieuw 13 oliebollen in 12 minuten leverden hem deze keer de tweede plaats op. 

Nico Sterrenberg kon Jan Willem de Boer ook mededelen dat de kerstmarkt op de Koemarkt voor het goede doel EMC Sophia Kinderziekenhuis een bedrag heeft opgeleverd van 2695 euro. 

Foto: Ruud van Noordennen (rechts) en Ton Bijtenhoorn (links), de eigenaren van De Markies, overhandigen winnaar Arquimes Baley de symbolische cheque voor het gewonnen diner voor twee bij De Markies (foto door Jan Willem de Boer)

Hier lees je het verslag van vorig jaar:
'Ik had twee dagen lang helemaal niets gegeten'

07-01-2024