Woon je nog maar kort in Schiedam?

Ga dan op pad met Rob & Rob

Ga dan op pad met Rob & Rob

SCHIEDAM - Schiedam verwelkomt veel nieuwkomers van buiten de stad. Reden voor de geboren en getogen Schiedammers Rob Vollaard en Rob van der Stel om met laagdrempelige kennismakingsbijeenkomsten nieuwe Schiedammers wegwijs te maken in de jeneverstad.

Foto's: Jan M. Boer

Dit initiatief begon op 5 september 2020 en werd afgelopen mei voor de 22e keer gehouden. De ontmoetingsplaats wisselt telkens en dankzij de spontane hulp van diverse ondernemers en vrijwilligers is er al een mooie lijst met startpunten: Café Stadserf 1), Post Schiedam, Zavor Coffee Experience 2), het Jenevermuseum, het Zakkendragershuisje, de Korenbeurs en molen De Walvisch. De laatste keer mochten ze zelfs starten in de Grote- of Sint Janskerk.

Rob en Rob kregen vanaf het begin steun van het Centrummanagement en lokale ondernemers. Daarnaast hebben ze een goede samenwerking met de Gemeente. Diverse wethouders en ook oud-burgemeester Bijl namen al eens deel aan de bijeenkomsten. Schiedam Partners ondersteunt het initiatief en geeft geïnteresseerden de mogelijkheid zich aan te melden via hun website.

De deelnemers worden ontvangen met een kopje koffie waarna een PowerPointpresentatie volgt met nuttige en praktische tips. Diverse zaken als het winkelaanbod, uitgaan, openbaar vervoer en een stukje geschiedenis komen hierbij aan de orde. Daarna volgt een wandeling door het historisch centrum met onderweg wat verrassingen. Tijdens de presentatie en de wandeling bestaat voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen.

Een aantal dagen voor de bijeenkomsten worden goodiebags samengesteld met bijdragen van diverse Schiedamse ondernemers die verspreid over de stad zijn gevestigd. De deelnemers worden na afloop van de bijeenkomst verrast met een mooie linnen tas gevuld met leuke presentjes. Later ontvangen zij per e-mail een samenvatting van hetgeen aan de orde is geweest.

Geïnteresseerden dienen zich vooraf in te schrijven en ontvangen daarna tijdig informatie over de plaats van samenkomst. De presentatie start rond 10.30 uur en duurt tot circa 12.15 uur.

De eerstvolgende bijeenkomsten zijn op 7 september en 19 oktober.

De kosten bedragen € 5,00 p.p., inclusief kop koffie of thee.
Inschrijven via de website www.sdam.nl (Tours en tickets of Wonen) of meteen naar deze link: https://www.sdam.nl/tours-tickets/info/welkom-nieuwe-sdam-bewoner

Overige Informatie kan per e-mail worden aangevraagd: welkominsdam@gmail.com of kijk op Facebook: Welkom inSdam

Voetnoten:
1) Café Stadserf bestaat niet meer. Op deze locatie is nu Eetcafé Zomer gevestigd, lees meer: Eetcafé Zomer Schiedam is open (deschiedammeronline.nl)

2) Zavor bestaat niet meer. Op deze locatie is nu restaurant De Stoker gevestigd, lees meer:
Restaurant De Stoker biedt je een 5-, 6-, 7- of 8-gangendiner (deschiedammeronline.nl)

 

afbeelding

23-07-2024