Diverse gratis activiteiten voor kinderen in de Kindermuziekweek

Workshop dirigeren, open repetitie, sprookjespiano en inloopworkshops

Workshop dirigeren, open repetitie, sprookjespiano en inloopworkshops

SCHIEDAM - Er zijn twee weken lang diverse gratis activiteiten in Schiedam voor kinderen van de basisschoolleeftijd in het kader van de Kindermuziekweek. De landelijke Kindermuziekweek, die loopt van 24 maart tot en met 2 april, wil ieder jaar 10 dagen lang alle kinderen uit Nederland van 0 tot 12 jaar laten genieten van het maken van én het luisteren naar (live)muziek. 

In samenwerking met de Bibliotheek Schiedam organiseert muziekvereniging Sint Radboud inloopmuziekworkshops op zaterdag 25 maart en 1 april in de bibliotheek in de Korenbeurs aan de Lange Haven in Schiedam. Van 14 tot 16 uur kunnen kinderen instrumenten uitproberen, workshops doen en zelf instrumentjes knutselen. 

Op dinsdag 28 maart is er een open repetitie met leerlingen van Radboud waarbij Schiedamse kinderen met een muziekinstrument worden uitgenodigd om mee te komen spelen. Het samenspelen is van 18.45 tot 19.45 uur in het verenigingsgebouw van Radboud aan de Kerkweg 46A in Schiedam-Kethel.

Ook op dinsdag 28 maart is er weer een workshop dirigeren voor kinderen. Dirigent Bastiaan Uijl belooft je een magisch moment als je het orkest van Radboud mag dirigeren! Deze workshop is ook in Zaal De Noord aan de Kerkweg 46A in Schiedam-Kethel en begint om 19.00 uur.

Woensdag 29 maart is er een muzikale vertelling Peter en de Wolf door De Sprookjespiano in bibliotheek De Nieuwe Harg aan het Hargplein 116 in Schiedam Noord om 15.00 uur.
Alle activiteiten zijn gratis. 
Meer info op www.sintradboud.nl!

Tekst: Muziekvereniging Sint Radboud
Foto's: het Kinderconcert van Radboud afgelopen zaterdag werd goed bezocht (foto boven) en veel kinderen knutselden vooraf een eigen muziekinstrumentje (foto onder) (foto's door PR Sint Radboud)(infotorial)

22-03-2023