Zafer Jongeren winnen Valentijnsprijs

Zafer Jongeren winnen Valentijnsprijs

SCHIEDAM - De jongeren van Zafer hebben dit jaar de D66 Schiedam Valentijnsprijs gewonnen. Naast de Zafer Jongeren waren ook Stichting De Zonnebloem en Bee Serious genomineerd. Vanwege de coronabeperkingen vond de uitreiking dit jaar in aangepaste vorm plaats in de buitenlucht. 

"De Valentijnsprijs wordt ieder jaar uitgereikt aan personen of organisaties, die belangeloos het initiatief nemen tot het verbeteren van hun omgeving, zonder daarbij te wijzen naar anderen of de gemeente", aldus D66 Schiedam.

"De Zafer Jongeren vormen een organisatie van jongeren met meestal een Nederlands -Turkse achtergrond. Zij zetten zich in voor een actieve rol van hun achterban in de Schiedamse samenleving. Een missie die tot doel heeft een samenleving te creëren waarin iedereen meedoet. Veel Schiedammers zullen de Zafer Jongeren kennen van hun actie, waarbij zij rozen uitdelen als teken van verbinding. Hun missie heeft het afgelopen jaar geleid tot een zeer mooie activiteit", zo licht de politieke partij de keuze voor de winnaar toe. 

"De Zafer Jongeren helpen inmiddels al bijna een jaar mee aan het bezorgen van maaltijden en boodschappen bij mensen (vooral ouderen), die dit hard nodig hebben. Belangeloos en door weer en wind doen zij iedere week hun ronde."

Jan Willem de Boer van JW TV Schiedam was bij de uitreiking en komt met een reportage, die te zien zal zijn op YouTube. Als je altijd de laatste video's van JW TV wilt zien, kun je je gratis abonneren op het YouTube-kanaal van JW TV, dat vind je onder deze link:
https://www.youtube.com/channel/UCoT3tR8H9cQ16VSnMsuMtaw

Foto: de Valentijnsprijs - zoals de jaarlijkse traditie inmiddels wil een slagroomtaart - werd door D66-fractievoorzitter John van Sliedregt (links op de foto) overhandigd aan Fatih Basalan, voorzitter van Zafer Jongeren (rechts op de foto) (foto door Jan Willem de Boer)

Update: De reportage door Jan Willem de Boer van JW TV Schiedam is nu te zien. Je kunt de video starten door onderstaande afbeelding aan te klikken.

 

 

 

 

14-02-2021