Bloemengroet voor de deur van Lucas Drinkwinkel

Zanger Toon Mentink (24) overleden

Zanger Toon Mentink (24) overleden

SCHIEDAM - Gisteren werd bekend dat de Schiedamse zanger Toon Mentink is overleden. Toon was niet alleen zanger maar werkte ook als barkeeper bij Lucas Drinkwinkel. Hij werd slechts 24 jaar.

Er ligt inmiddels een bloemenzee voor Lucas Drinkwinkel ter nagedachtenis aan Toon Mentink.

Toon won in 2016 met de uit vier jongens bestaande groep 4U de talentenjacht van SBS 6 'The Next Boy/Girl Band'. Ze bereikten enige tijd een groot publiek. Zo trad de band onder meer op voor vele duizenden mensen in Indonesië. De band was reeds enige tijd uit elkaar. Jaimy Elia, een van de leden van de voormalige boyband reageert: "Het ga je goed daarboven vriend. 4U zal nooit meer compleet zijn. Je had vast en zeker genoeg redenen, maar toch komt dit als een donderslag en doet het me enorm verdriet. De wereld is een talent verloren. You better shine up there. Rust in Vrede."

In 2017 deed Toon enkele ronden mee in de talentenshow The voice of Holland.

In december 2019 trad hij nog op voor Santa Loves, de muzikale actie voor het goede doel in Schiedam. 

Toon was in Schiedam ook bekend als hockeyer van de HC Schiedam.

Hij kwam uit een muzikaal gezin. Vader Marijn pakte in diens vrije tijd regelmatig zijn gitaar, moeder Christine kwam uit een gezin waarin professionele muziek een belangrijke plaats innam. 

Zijn zus Nadia (18) zong graag samen met Toon; zij schrijft op Instagram: "Ik kan in geen woorden beschrijven hoe erg ik die leuke lach, stem en kookkunsten ga missen. Je was er altijd voor mij en konden over alles praten, wij leken veels te veel op elkaar waardoor wel wel eens konden botsen maar dat nam niks weg van hoe wij van elkaar hielden. Altijd als hij zich niet fijn voelde, kwam Toon op z’n teentjes mijn kamer binnen en ging bij me liggen en praten over onze “problemen”. Jij hebt altijd gezegd hoeveel je van mij houdt ondanks alle dingen die wij hebben meegemaakt. Wij zijn één, zo zei hij dit. Ik wist eerst niet wat dat betekende tot het moment dat wij steeds meer naar elkaar toe trokken en meer en meer van elkaar gingen houden. Mijn lieve broer en beste maatje. Toen jij een dappere maar ongewenste keuze hebt gemaakt om uit het leven te stappen. May you find the peace you wanted. 21dec 2020, a new star shines above."

 

Komen bij jou wel eens gedachten op over het plegen van zelfmoord? Als je erover wilt praten, dan zijn er de professionals van de landelijke hulplijn ‘113 Zelfmoordpreventie’. Via de telefoon op 113 en 0800-0113. Je vindt meer informatie op de website https://www.113.nl/

 

t3

23-12-2020