Had Excelsior'20 in eindfase strafschop moeten krijgen? Oordeel zelf!

Zwaluwen wint na strafschoppenserie Supercup

Zwaluwen wint na strafschoppenserie Supercup

VLAARDINGEN/SCHIEDAM (Voetbal) - Na een 1-1 gelijkspel in de wedstrijd tussen Zwaluwen en Excelsior'20 moesten strafschoppen de beslissing brengen wie de Supercup 2024 zou winnen. Dat werd uiteindelijk Zwaluwen. Een strafschopmoment in de eindfase van de wedstrijd (was het er één? Hij werd niet gegeven, maar wat vind jij?) had de overwinning voor de Schiedammers kunnen betekenen.

De eerste voet op Vlaardingse boden van de supercup Schiedam/Vlaardingen is een doorslaand succes gebleken. Op een bomvol CION-complex wisten Schiedams kampioen Excelsior’20 en Vlaardings kampioen Zwaluwen het publiek tot aan het eind te boeien. Nadat de Schiedamse derdeklasser via Dennis Venzelaar in minuut 20 brutaal de leiding nam, was het Zwaluwen dat nog voor rust de stand egaliseerde.

Waar iedereen in het tweede bedrijf rekening hield met een stormloop van de Vlaardingse vierde divisionist wist Excelsior’20 met vechtlust knap stand te houden. Een strafschopmoment had zelfs de beker in extremis naar Schiedam kunnen leiden, maar daar zijn de meningen over verdeeld (oordeel zelf over het moment in de video op deze pagina):
https://www.waterwegsport.nl/zwaluwen-met-strafschoppen-langs-excelsior20-tijdens-eerste-supercup-op-vlaardingse-bodem/

Bij het invallen van de schemer moesten strafschoppen uiteindelijk uitmaken wie in deze zevende supercupfinale aan het langste eind zou trekken. Uiteindelijk was het de regerend Vlaardings kampioen die de 11-metertrappen overtuigend won en daarmee de felbegeerde cup, beschikbaar gesteld door DUOCAR, een jaar lang in zijn kantine mag verwelkomen.

Mischa Keemink sprak namens de organisatie van een ‘zeer geslaagd voetbalfeest bij een uitmuntende gastheer CION’. “We kunnen concluderen dat de eerste voet op Vlaardingse bodem een doorslaand succes is gebleken. Met een grote opkomst, een zeer spannende wedstrijd en een gezellige sportieve sfeer is de voetballiefhebber de grote winnaar van deze avond. Daar doen we het voor!”

Ook Sebas Verburgh, de kersverse voorzitter van CION, was content met het neerstrijken van het supercupfeest op het CION-terrein. “Het is mooi om als vereniging de Waterwegregio te trakteren op een mooie voetbalavond. Wij zijn als CION blij dat we kunnen fungeren als bindende factor in dit soort avonden!"

Na de wedstrijd bleef het, geheel in lijn met de CION-clubcultuur, tot in de late uurtjes gezellig.

Foto:
Mischa Keemink

09-05-2024