Historische Vereniging Schiedam

Zwart Nazarethwandeling

Zwart Nazarethwandeling

SCHIEDAM - Dwalen door onze oude jeneverstad met de Historische Vereniging Schiedam. Dat kan op zondag 2 juni, 11.00 uur. Dan vertrekt de Zwart Nazarethwandeling vanaf de bibliotheek (Koopmansbeurs of Korenbeurs), Lange Haven 145, 3111 CD Schiedam.

Deze wandeling neemt u mee naar de tijd van het rijke Schiedamse jeneververleden en speelt zich vooral af in en om de Brandersbuurt. Branderijen, distilleerderijen en alle aanverwante bedrijfstakken komen ter sprake.

Duur van de wandelingen en groepsgrootte
De wandeling duurt 1 tot 1,5 uur. We beperken  de groepsgrootte tot maximaal 15 personen. Bij meer deelnemers maken we een nieuwe groep.

Aanmelding wandelingen
Deelnemers kunnen zich aanmelden voor de wandeling door:
1- het formulier in te vullen op de site van de Historische Vereniging Schiedam:
https://historischeverenigingschiedam.nl/wandelingen/zwart-nazareth/
OF
2- een bericht te sturen naar stadswandelingen@historischeverenigingschiedam.nl

Aanmelding is niet verplicht maar wel fijn met het oog op het eventueel splitsen van de groep en het inzetten van een tweede gids.

Kosten
Leden van de Historische Vereniging Schiedam betalen voor de wandeling € 2,- en niet-leden € 5,-.

Wandeling op maat
De Historische Vereniging Schiedam denkt graag mee over een uitstapje voor familie, vrienden, collega’s, verenigingen of andere gezelschappen. De vergoeding die hiervoor wordt gevraagd, is bescheiden en bepalen we in overleg. Stuur een berichtje naar Nico de Vries: stadswandelingen@historischeverenigingschiedam.nl
of bel naar 06 249 43927.

Fotobijschrift:
Foto van personeel van distilleerderij J.J. Meder op de binnenplaats van het bedrijf aan de Noordvest. Ca. 1910. Fotograaf onbekend. Beeldbank Gemeentearchief Schiedam, nr 37486

26-05-2024