Eerste paal voor Van der Valk Hotel

SCHIEDAM - Woensdag 22 mei aanstaande wordt om half drie de eerste paal geslagen van Hotel Schiedam aan de Hargalaan 6 in Schiedam. Dit Van der Valk hotel telt meer dan 180 kamers en 10 conferentiezalen en heeft een skybar. 

Woonplus: Klep volgt Venhuizen op

SCHIEDAM - Met ingang van 1 juli 2019 is Emile Klep de nieuwe directeur-bestuurder bij de Schiedamse woningcorporatie Woonplus. Klep komt van de Gemeente Rotterdam waar hij de afgelopen vier jaar directeur Stedelijke inrichting bij het cluster Stadsontwikkeling was.

AH en winkels in Gorzen weer open

SCHIEDAM - Na een goede week voor verbouwing gesloten te zijn geweest, zijn de Albert Heijn aan de Hagastraat van De Wolf en de eveneens van De Wolf zijnde winkels Primera, Etos en Gall & Gall aan de Groenelaan woensdag weer opengegaan. 

Leegverkoop Zitzo Shop & Matras Factory

SCHIEDAM - Op het Broersveld 7-9, hangt al enige tijd de tekst op de voordeur: “In verband met omstandigheden zijn wij gesloten.” Hier komt tijdelijk vanaf 12 april verandering in! Zitzo Shop & Matras Factory Schiedam organiseren een leegverkoop. Daarmee verdwijnt een vast gezicht aan het Broersveld in Schiedam. Elke vrijdag en zaterdag vanaf 12 april worden de deuren geopend en kunt u terecht voor scherpe aanbiedingen voor...

Mogelijk toch Decathlon in Harga

DEN HAAG/SCHIEDAM - De Raad van State heeft vandaag uitspraak gedaan in het beroep van de gemeente Schiedam tegen de besluiten van de gedeputeerde staten van Zuid-Holland van 2014 en 2016 die het onmogelijk maken dat er een Decathlon-vestiging komt bij de A20 afrit in Harga. Het komt erop neer dat het college van gedeputeerde staten nu wordt opgedragen om binnen 16 weken een nieuw besluit te nemen.

Herweijer in Spaland is open

SCHIEDAM - In Winkelcentrum Spaland is dit weekeinde Herweijer kwaliteitbakkers geopend. Deze winkel is gevestigd tegenover de winkel van Albert Heijn en naast aan de ene kant Slagerij van Selm en aan de andere kant slijterij Gall & Gall. 

Bij 'Leuk & Laag' slaag je echt goedkoop

SCHIEDAM - In Schiedam vind je aan de Hoogstraat 26 A de winkel 'Leuk & Laag'. Deze winkel is open sinds juli 2018. Stap er eens binnen, want je vindt er een gevarieerd assortiment met onder meer fantasy-artikelen, speelgoed, sieraden, woonaccessoires en kleding.

Trek tram door in 's-Gravelandsepolder

SCHIEDAM - Technotrading gaat verduurzamen. Hiervoor heeft het in de 's-Gravelandsepolder gevestigde bedrijf 24 studenten van Hogeschool Rotterdam gevraagd om met een plan te komen. Die hebben dit gisteren gepresenteerd. Er werd niet alleen naar dit bedrijf gekeken, maar ook naar het totale bedrijvengebied. De tram doortrekken naar het gebied is een van de suggesties. 

Vergaderen met het mooiste uitzicht

SCHIEDAM - Het markante pand op de hoek van Nieuwe Sluisstraat en Korte Dam, dat jarenlang leeg heeft gestaan, heeft een nieuwe huurder. Joëlla Balker (33) begint er het bedrijf Roomin. Je kunt er een flexwerkplek huren of een vergaderzaal.

Nieuwe panini- en tostizaak bij station

SCHIEDAM - Aan het Stationsplein 3 komt een nieuwe horecazaak ’t Station Panini & Tostie’s. Deze winkel op het plein voor het station is bekend als locatie van de Stadsbakkerij en daarvoor bakker 't Fijntje.

Rosa's naam leeft voort in museum

SCHIEDAM - De letters Rosa Bloemsierkunst zijn vanmorgen rond koffietijd van de gevel van het pand aan de Hoogstraat 108 - 110 verwijderd. Een steiger kwam er aan te pas voor de technische mannen van de buurman, het Stedelijk Museum Schiedam, om de letters voorzichtig te verwijderen. De letters zullen door het museum aan de historische collectie worden toegevoegd en ook deel uit maken van de tentoonstelling die vanaf 29 juni wordt gehouden...

Rosa wordt Jonathan Christopher

SCHIEDAM - Binnenkort opent ontwerper Jonathan Christopher Hofwegen zijn herenmodezaak 'Jonathan Christopher' in het pand waar voorheen Rosa Bloemsierkunst zat .