'Hoe het nu verder gaat, is de vraag'

SCHIEDAM - Zoals vandaag uit de uitslag van de stemmen is gebleken, gaan de ondernemers in de binnenstad niet samenwerken door middel van een bedrijveninvesteringszone (BIZ). De 'Stichting Centrummanagement Schiedam' die zich het afgelopen jaar had ingezet voor de komst van een BIZ, reageert: "We blijven positief: dit is niet het einde, slechts het begin."

Ondernemers werken niet samen in BIZ

SCHIEDAM - Vanaf vrijdag 7 februari tot en met vrijdag 21 februari konden ondernemers in de binnenstad stemmen over de bedrijveninvesteringszone (BIZ) in hun gebied. Op maandag 24 februari zijn de stemmen geteld van de draagvlakmeting. Er blijken net niet voldoende positieve stemmen te zijn, waardoor de BIZ in de binnenstad niet van start gaat.

'Auto's beter weren uit Hoogstraat'

SCHIEDAM - In onze stad zijn veel winkels. De inwoners van Schiedam weten lang niet altijd van het bestaan van een winkel af en dat is toch een belangrijke voorwaarde voor het bestaansrecht van winkeliers. In deze rubriek gaat Gert Struijs bij winkeliers in Schiedam binnen. Door middel van een interview met de winkelier wil Gert de winkel over het voetlicht brengen. Deze week bracht Gert een bezoek aan de recentelijk geopende Kinderwinkel...

'Grote Proeverij' is geen 5e festival

SCHIEDAM - De 21 jaar oude Jeneverproefkring De Drie Glaasjes houdt op zaterdagmiddag 21 maart aanstaande in Jeneverie 't Spul aan de Hoogstraat 92 in Schiedam de 'Grote Proeverij'. 

95% wil het vooraf weten

SCHIEDAM - Sinds begin dit jaar kunnen zwangere vrouwen voor begeleiding bij hun zwangerschap terecht bij Verloskundig Centrum Schiedam in Sveaparken (Malmö 29). Jan Willem de Boer ging in gesprek met de beide verloskundigen in dit centrum, Sylvia Blok en Sabrina Hamoen.

Nieuw bestuurslid onder meer voor ICT

SCHIEDAM/ROTTERDAM - Huub Wieleman (64) is benoemd tot tijdelijk lid Raad van Bestuur van Franciscus Gasthuis & Vlietland. Met ingang van vandaag, 17 februari 2020, start Huub Wieleman om de positie van CFO over te nemen van Mark Janssen, die half maart start als CFO bij het Radboudumc in Nijmegen.

Frau Rosenrot Gin van EV@

SCHIEDAM/ROTTERDAM - Schiedams jongste distillateursbedrijf EV@ en de Rotterdamse DJ Frau Rosenrot (FRR) hebben vanmiddag op Katendrecht in café The LisaMarie hun gin gelanceerd: Gin Frau Rosenrot.

Valentijnsgebakje voor de patiënten

SCHIEDAM/ROTTERDAM - Vandaag is het Valentijnsdag. Patiënten op de verpleegafdelingen van Franciscus Gasthuis & Vlietland krijgen een kaartje met ‘een knuffel’ en een lekker gebakje.

Tips en website over scheiden afval

SCHIEDAM - Irado houdt in maart een actie onder de inwoners om de hoeveelheid restafval te verminderen. Er is een website gelanceerd, waarop deelnemers zich kunnen aanmelden. Als je een account hebt aangemaakt, ga je tips krijgen in je mailbox. Je kunt je resultaten online bijhouden op de website. 

'Iemand die voor jou belangrijk is'

SCHIEDAM - Je kunt een weekendje weg winnen met de #unselfie-fotowedstrijd van de Frankelandgroep. Het is de bedoeling dat je een foto van iemand anders maakt, die voor jou belangrijk is. 

Digitaal Spreekuur zoekt versterking

SCHIEDAM - De Bibliotheek Schiedam organiseert drie keer in de maand een Digitaal Spreekuur. Tijdens het spreekuur beantwoorden vrijwilligers vragen van bezoekers over hun apparaat: laptop, tablet, mobiele telefoon, smartphone, e-reader of digitale camera. Voor de spreekuren zijn wij op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Dé fashion brands voor 2020

Ondanks het feit dat het jaar al weer even begonnen is, hebben we voor jou een lijstje gemaakt met de beste fashion brands voor in 2020. Deze merken zou je zeker in de gaten moeten houden, grote kans dat zij de fashion weeks dit jaar zullen gaan domineren!