Studenten zetten cateraar Smaak op

SCHIEDAM/ROTTERDAM - Onlangs werd op een muzikale avond in het Stedelijk Museum Schiedam de catering verzorgd door Smaak. Dit bedrijf is opgezet door studenten van de Erasmus Universtiteit Rotterdam (EUR). Het bedrijf kookt op verschillende plaatsen in de regio, maar meestal in de Kansenfabriek in Schiedam Nieuwland. 

100 jaar oud recept: Janse Oude Klare

SCHIEDAM - De afgelopen decennia is het aantal distillateurs in Schiedam gedaald. Sinds kort is er echter een jeneverstokerij bijgekomen. In deze nieuwe stokerij in een pand aan de Westmolenstraat kunnen klanten een eigen recept voor een distillaat in kleinere oplages laten maken.

Adverteren op De Schiedammer Online

SCHIEDAM - Je kunt op De Schiedammer Online adverteren door een banner. Die is er in drie formaten, een liggende rechthoek, een staande rechthoek klein en een staande rechthoek groot. Je kunt ook aandacht vragen voor je bedrijf, organisatie of product door het plaatsen van een advertorial. De tekst plus een foto kun je zelf aanleveren. Ook is het mogelijk dat wij de tekst schrijven en/of de foto maken. Hieronder lees je een overzicht van de...

Naar Raad van State om Decathlon

SCHIEDAM - De gemeente Schiedam legt zich niet neer bij het dwarsbomen door de provincie van de komst van een mega-Decathlon naar Schiedam. De gemeente stapt daarom naar de Raad van State.

Nieuwe eigenaar Lisa's Kitchen

SCHIEDAM - Sevim Baki is sinds begin deze maand de nieuwe eigenaresse van het restaurant en cateringbedrijf Lisa's Kitchen aan de Monseigneur Nolenslaan 598 in Schiedam. Sevim Baki is van Turkse komaf.

Eneco wil door Japan gekocht worden

ROTTERDAM/SCHIEDAM - Energiebedrijf Eneco heeft zojuist bekendgemaakt zichzelf te willen verkopen aan een Japanse groep van investeerders, die bestaat uit Mitsubishi Corporation (wil voor 80% eigenaar worden) en Chubu (wil voor 20% eigenaar worden). De gemeente Schiedam is mede-eigenaar van het Rotterdamse energiebedrijf. De 44 gemeentelijke aandeelhouders krijgen de komende periode de mogelijkheid definitief te besluiten om tot de...

Deelder is 75 jaar Hard

SCHIEDAM - Vandaag is Jules Deelder jarig. 75 jaar is hij nu. De Rotterdamse dichter heeft een band met Schiedam, alleen al om de gin, en om Sparta, dat toch met wat fantasie bijna in Schiedam ligt, in ieder geval Schiedamse sponsors heeft. We hadden mei jongstleden een interview met hem over de geboorte van zijn eigen gin, Deelder Hard. We publiceerden het in mei, en voor degenen die het nog niet gelezen hebben, nu opnieuw.

Ziekenhuis NIAZ-goedgekeurd

SCHIEDAM/ROTTERDAM - Franciscus Gasthuis & Vlietland heeft opnieuw een kwaliteitskeurmerk van het NIAZ ontvangen voor een periode van 4 jaar. 

Wat komt er in oude raadhuis Kethel?

SCHIEDAM - In het voormalige raadhuis van Kethel was de afgelopen 22 jaar restaurant ’t Oude Raedthuys gevestigd. Het pand is onlangs verkocht. 

Wim (77) hoopt ooit opvolger te vinden

SCHIEDAM - In onze stad zijn veel winkels. De inwoners van Schiedam weten lang niet altijd van het bestaan van een winkel af en dat is toch een belangrijke voorwaarde voor het bestaansrecht van winkeliers. In deze rubriek gaat Gert Struijs bij winkeliers in Schiedam binnen. Door middel van een interview met de winkelier wil Gert de winkel over het voetlicht brengen. Deze week bracht Gert een bezoek aan Het Schoentje in de Aleidastraat.

MOOISCH concept-store op Hoogstraat

SCHIEDAM - De winkel aan de Hoogstraat 5 krijgt een nieuwe invulling. Er wordt een zogenoemde 'conceptstore' gevestigd met de naam MOOISCH.

Irado sponsort Midden-Delfland

SCHIEDAM - Irado is de nieuwste partner van de Midden-Delfland Vereniging. Directeur André Hertog van Irado ondertekende de sponsorovereenkomst.