Hoeve Biesland zoekt bakker

DELFGAUW - Op bio-dynamische boerderij Hoeve Biesland zijn we op zoek naar dé bakker met liefde voor zijn vak. Onze biologische bakkerij is sinds 2016 in de oude melkstal gevestigd en nu zoeken we een ervaren bakker die leiding gaat geven aan een team van vakkundige bakkers. De nadruk ligt in onze bakkerij op maatwerk, vakmanschap en het werken met streekgebonden biologische producten.

De Plantenschuit onder water

SCHIEDAM - Stadstuincentrum de Plantenschuit aan de Nieuwe Haven maakte maandagmorgen water en ligt nu hopeloos verloren op zijn zij. Vanavond was de kade op de plek des onheils met rood lint afgezet. Een hoopje potten en tuinbeelden ligt als restant op de stoep.

Gaybar El Borriquito krijgt vergunning

SCHIEDAM - De burgemeester van Schiedam heeft een exploitatievergunning en drank- en horecavergunning verleend aan het horecabedrijf El Borriquito gevestigd aan de Hoogstraat 148 te Schiedam. Het betreft hier een café met terras.

Grootse fashionshow van 10 designers

SCHIEDAM - In misschien wel een van de mooiste gebouwen van Schiedam, de Grote of Sint Janskerk, vindt op zaterdag 15 juni aanstaande de WVW-Fashionshow 2019 plaats.

MRVO viert fusie en nieuwe pand

SCHIEDAM - MRVO Accountants en Belastingadviseurs aan de Jan van Galenstraat 14 in Schiedam heeft gisterenmiddag onder een stralende zon met ruim tweehonderd relaties gevierd dat het bedrijf verhuisd is naar het nieuwe pand op het bedrijventerrein Vijfsluizen en dat het ontstaan is uit een fusie van de kantoren M&R en Van Oppen + Partners.  Zowel de fusie als de verhuizing vond vorig kalenderjaar plaats. 

Deelder Hard, het hek van de (Schie)dam

SCHIEDAM - Loopuyt stookt een speciale gin, Deelder Hardgin. Op het laatste Boekenbal presenteerde Jules Deelder er geen nieuw boek maar een nieuwe gin. In de loop van volgende maand komt de gin in een gelimiteerde oplage van 1944 stuks op de markt, het geboortejaar van Jules A. Deelder. Op 24 november wordt hij 75 jaar. "Er zijn al 998 dry gins op de wereld, maar dit is de eerste hardgin", zegt Deelder. 

Eerste paal voor Van der Valk Hotel

SCHIEDAM - Woensdag 22 mei aanstaande wordt om half drie de eerste paal geslagen van Hotel Schiedam aan de Hargalaan 6 in Schiedam. Dit Van der Valk hotel telt meer dan 180 kamers en 10 conferentiezalen en heeft een skybar. 

Woonplus: Klep volgt Venhuizen op

SCHIEDAM - Met ingang van 1 juli 2019 is Emile Klep de nieuwe directeur-bestuurder bij de Schiedamse woningcorporatie Woonplus. Klep komt van de Gemeente Rotterdam waar hij de afgelopen vier jaar directeur Stedelijke inrichting bij het cluster Stadsontwikkeling was.

AH en winkels in Gorzen weer open

SCHIEDAM - Na een goede week voor verbouwing gesloten te zijn geweest, zijn de Albert Heijn aan de Hagastraat van De Wolf en de eveneens van De Wolf zijnde winkels Primera, Etos en Gall & Gall aan de Groenelaan woensdag weer opengegaan. 

Leegverkoop Zitzo Shop & Matras Factory

SCHIEDAM - Op het Broersveld 7-9, hangt al enige tijd de tekst op de voordeur: “In verband met omstandigheden zijn wij gesloten.” Hier komt tijdelijk vanaf 12 april verandering in! Zitzo Shop & Matras Factory Schiedam organiseren een leegverkoop. Daarmee verdwijnt een vast gezicht aan het Broersveld in Schiedam. Elke vrijdag en zaterdag vanaf 12 april worden de deuren geopend en kunt u terecht voor scherpe aanbiedingen voor...

Mogelijk toch Decathlon in Harga

DEN HAAG/SCHIEDAM - De Raad van State heeft vandaag uitspraak gedaan in het beroep van de gemeente Schiedam tegen de besluiten van de gedeputeerde staten van Zuid-Holland van 2014 en 2016 die het onmogelijk maken dat er een Decathlon-vestiging komt bij de A20 afrit in Harga. Het komt erop neer dat het college van gedeputeerde staten nu wordt opgedragen om binnen 16 weken een nieuw besluit te nemen.

Herweijer in Spaland is open

SCHIEDAM - In Winkelcentrum Spaland is dit weekeinde Herweijer kwaliteitbakkers geopend. Deze winkel is gevestigd tegenover de winkel van Albert Heijn en naast aan de ene kant Slagerij van Selm en aan de andere kant slijterij Gall & Gall.