'Ook pasfoto's thuis bij de klant'

SCHIEDAM - In onze stad zijn veel winkels. De inwoners van Schiedam weten lang niet altijd van het bestaan van een winkel af en dat is toch een belangrijke voorwaarde voor het bestaansrecht van winkeliers. In deze rubriek gaat Gert Struijs bij winkeliers in Schiedam binnen. Door middel van een interview met de winkelier wil Gert de winkel over het voetlicht brengen. Deze week bracht Gert een bezoek aan H.M.N. Fotografie

Nieuwe winkel voor zonnepanelen

SCHIEDAM - Waar in het Winkelcentrum Spaland aan het Hof van Spaland 49 eerst kinderkledingzaak Twinsz was gevestigd, komt een nieuwe winkel: BeSolar. In deze nieuwe winkel kun je advies krijgen over zonnepanelen.

Drie zussen openen Pools restaurant

SCHIEDAM - Waar tot begin juli op het Broersveld 121b de Vintage Boutique was gevestigd, is vanmiddag om twaalf uur het afhaalrestaurant Polka Schiedam officieel geopend.

Zwart-Gele thema-avonden

SCHIEDAM - Uit eten terwijl je luistert naar de verhalen van fotograaf Sjef van Duin over de rijke geschiedenis van de beroemde Gusto scheepswerf. Dat kan op woensdag 22 januari aanstaande op de tweede Zwart-Gele avond bij Zavor Coffee Experience aan de Hoogstraat 91 in Schiedam. 

Mammoet neemt concurrent ALE over

SCHIEDAM - Het Schiedamse bedrijf Mammoet heeft de in Engeland gevestigde branchegenoot ALE overgenomen. Daarmee wordt het wereldwijd werkend bedrijf op het gebied van zwaar transport en hijsdiensten met afstand het grootste bedrijf van de wereld. Het Belgische Sarens staat op nummer 2.

Technische Unie komt naar Schiedam

SCHIEDAM - Het bedrijfspand aan de 's-Gravelandseweg 248 - dat is tegenover de panden van de bouwmarkt Gamma en postbedrijf Sand - is gekocht door de Technische Unie. Dat meldt vakblad Vastgoedmarkt.

Ook buiten het ziekenhuis niet roken

SCHIEDAM/ROTTERDAM - Vanaf 1 januari is Franciscus Gasthuis & Vlietland een rookvrij ziekenhuis. Dat betekent dat er nergens meer op de terreinen van Franciscus Gasthuis & Vlietland gerookt mag worden. Het rookvrije terrein is duidelijk aangegeven door middel van borden en aanduidingen op de weg. 

Jan De Belleman met eigen 'korte drank'

SCHIEDAM - Jan Dierckx is de stadsomroeper van Hasselt, de jeneverhoofdstad van België. Ze noemen het daar de belleman. De voormalig rusthuisdirecteur Dierckx gaat tegenwoordig vooral door het leven onder zijn pseudoniem Jan De Belleman. Hij zegt de enige stadsomroeper te zijn in West-Europa met een eigen jenever.

Stem op Yasmin van Stroomopwaarts

SCHIEDAM - Het Sociaal Economisch Netwerk (SEN) roept mensen op te stemmen op Yasmin Brewster. Met twee andere kandidaten is zij in de race voor de 'Jonge ambtenaar van het jaar 2020' award.

Doe mee en win 10 oliebollen van Nico

SCHIEDAM - We hebben in samenwerking met Nico Sterrenberg deze week een win-actie. De actie start vandaag vrijdag 20 december, 11.00 uur. Vijf mensen kunnen elk tien oliebollen winnen. Hoe dat werkt, lees je hieronder.

De oliebollen top tien van Zuid-Holland

SCHIEDAM - Oliebollentestonline maakte afgelopen dinsdag reeds bekend dat Oliebollenkraam Nico Sterrenberg aan de Koemarkt de beste oliebollen bakt van Zuid-Holland. Vandaag heeft de test de gehele ranglijst voor alle provincies bekendgemaakt. Sterrenberg krijgt niet alleen het hoogste cijfer in Zuid-Holland, maar er is in heel Nederland geen bakker die een 10 krijgt van de test. Hij is daarmee de beste oliebollenbakker van het land.

Ach vaderlief, toe drink niet meer

SCHIEDAM - Loopuyt heeft een ‘alcoholvrije gin’ op de markt gebracht, de Virgin. Meesterstoker Jaco van der Leun onthult de geheimen achter deze nieuwe alcoholvrije drank.