In Franciscus liggen zes coronapatiënten

ROTTERDAM/SCHIEDAM - Vanmiddag heeft het Franciscus Gasthuis & Vlietland een persverklaring uit doen gaan over de situatie in het ziekenhuis met betrekking tot het coronavirus. Daarin staat in grote lijnen de informatie die wij gisteren na een gesprek met een woordvoerder van het ziekenhuis hebben gepubliceerd. In tegenstelling tot gisteren is nu door het ziekenhuis het aantal coronapatiënten vrijgegeven: gisteren waren er...

Toename corona-patiënten Franciscus

SCHIEDAM/ROTTERDAM - In het Franciscus Gasthuis & Vlietland is van een toename sprake in het aantal met het coronavirus besmette patiënten dat in het ziekenhuis wordt verpleegd. ​Ook het aantal verpleegde patiënten met een verdenking van corona-besmetting neemt toe. Daarom heeft het ziekenhuis op locatie Rotterdam per vandaag een afzonderlijke afdeling ingericht voor coronapatiënten.

Eetcafé 'Mehana Orehite' op Dam 26

SCHIEDAM - Bij de burgemeester van Schiedam is een vergunning aangevraagd op grond van artikel 2:28 van de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Schiedam 2013 en een vergunning aangevraagd op grond van artikel 3 van de Drank- en Horecawet in verband met de vestiging van het horecabedrijf Mehana Orehite eetcafé gevestigd aan de Dam 26 te Schiedam.

Wat moet er in skyline van Schiedam?

SCHIEDAM - In 2016 startten de broers Tim en Chris Klay in Rotterdam Hoogvliet met hun bedrijfje City Shapes. Het bedrijf verbeeldt skylines van steden. De eerste skyline - hoe kan het ook anders als je in Hoogvliet gevestigd bent - was de skyline van Rotterdam (afbeelding boven). Ook onze andere buurstad, Vlaardingen, werd al in een skyline vervat. De hoogste tijd om nu ook van de stad met de hoogste molens ter wereld een houten skyline te...

Aanvraag vergunning cafébedrijf Proosje

SCHIEDAM - Bij de burgemeester van Schiedam is een vergunning aangevraagd op grond van artikel 2:28 van de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Schiedam 2013 in verband met de vestiging van het horecabedrijf Proosje gevestigd aan de Hoogstraat 12 te Schiedam.

Tramkaartje 'contant' kan niet meer

REGIO - Vanaf zaterdag 1 augustus aanstaande hebben ook alle conducteurs op de trams van de RET mobiele pinapparatuur bij zich. Daarmee rondt de RET de operatie af om in alle vervoersmiddelen de mogelijkheid te schrappen van het met contant geld betalen.

5G van T-mobile is een feit

SCHIEDAM - T-Mobile Nederland heeft vanochtend door middel van een persbericht aangekondigd dat vanaf vandaag het 5G-netwerk van dit telecombedrijf ook in Schiedam beschikbaar is. Eind 2020 is het 5G-netwerk van T-Mobile landelijk dekkend, aldus het bedrijf.

Overname Happy Italy Schiedam

SCHIEDAM - Bij de burgemeester is een vergunning aangevraagd op grond van artikel 2:28 van de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Schiedam 2013 en een vergunning aangevraagd op grond van artikel 3 van de Drank- en Horecawet in verband met de overname van het horecabedrijf genaamd Happy Italy Schiedam B.V., gevestigd aan Noorderweg 16 te Schiedam.

'Schiedamn' aan het Stationsplein

SCHIEDAM - Bij de burgemeester van Schiedam is een vergunning aangevraagd op grond van artikel 2:28 van de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Schiedam 2013 in verband met de vestiging van het horecabedrijf Schiedamn gevestigd aan het Stationsplein 3 te Schiedam. Deze vergunning is verleend op 22 juli 2020.

Ziekenhuis zoekt leden voor Kinderraad

SCHIEDAM - Vind jij het leuk om mee te denken over de zorg en het ziekenhuis? Wil jij het ziekenhuis adviseren over hoe het zich kan verbeteren? En ben jij tussen de 10 en de 14 jaar? Dan kun je je aanmelden voor de Kinderraad van Franciscus Gasthuis & Vlietland.

Bloemen en meer van die dingen

SCHIEDAM - In Galerie Emmy Miltenburg aan de Lange Haven 106 kun je de komende weken op vrijdag en zaterdag terecht voor allerlei zaken waarin bloemen en planten een hoofdrol spelen. 

Jeu de boule op geheime binnenplaats

VLAARDINGEN/SCHIEDAM - Geboren Schiedammer Leo Fontijne is distillateur. Hij is eigenaar van de Vlaardingse distilleerderij H. van Toor Jz. Dit bedrijf is vooral bekend van zijn schelvispekel, maar ook gin hoort sinds enige tijd tot het assortiment. Het bedijf gaat zijn gin nu promoten door een eigen jeu-de-boules-baan en het spelen van dit Franse spel te combineren met het drinken van een Hollandse gin.

Theme picker