Hier komt een nieuw restaurant

SCHIEDAM - Aan de Grote Markt 31 komt een nieuw ontbijt- en lunchrestaurant. In voorgaande jaren werd het pand enkele keren gebruikt door het pop-up restaurant Femmes Fondues. Daarvoor zat er enkele jaren een Frans getint restaurant.

Sterk voor techniekonderwijs

SCHIEDAM - Goed en inspirerend, levensecht techniekonderwijs. Voor de jongste, maar ook voor de iets oudere leerlingen en studenten in onze regio. Zodat er meer jongeren kiezen voor een baan in de wereld van Techniek en Technologie. Dat is het doel van Sterk Techniek Onderwijs. Scholen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en technische bedrijven maken zich sterk voor een toekomstbestendig plan.

Korting voor bikkels

SCHIEDAM - Op zaterdag 26 september springen weer honderden zwemmers in de Lange Haven van Schiedam voor een bijzondere wedstrijd in open water: De Branders Zwemtocht.

DSW luis in de pels zorgverzekeraars

SCHIEDAM - Sinds jaar en dag is DSW de eerste zorgverzekeraar in ons land die de premie voor het volgende kalenderjaar bekendmaakt. In 2021 bedraagt de premie van de basisverzekering voor DSW-verzekerden € 124,50 per maand. Dit betekent een premiestijging van € 6,50 per maand. DSW is gevestigd in Schiedam en is landelijk gezien een relatief kleine zorgverzekeraar, maar wél een die de luis in de pels is van de...

Tweede Schone Wijk Actie weer succesvol

SCHIEDAM - Op zaterdag 19 september organiseerden de gemeente Schiedam en Irado voor de tweede keer de Schone Wijk Actie. Op deze dag vond ook de Landelijke Opschoondag en World Cleanup Day 2020 plaats. Schiedammers werden opgeroepen ook deze keer (weer) een klein stukje wijk schoon te maken en wederom meldden ruim 300 Schiedammers zich hiervoor aan.  

Nieuwe kinderraad voor het ziekenhuis

SCHIEDAM/ROTTERDAM - De 4e Franciscus Gasthuis & Vlietland Kinderraad is gestart. De kinderen zijn officieel geïnstalleerd tijdens een bijeenkomst in het bijzijn van genodigden en trotse familieleden. Dit schooljaar gaat de Kinderraad Franciscus Gasthuis & Vlietland weer van verschillende adviezen voorzien.

Schiedamse rum van Serious Bee en Ev@

SCHIEDAM - De jonge Schiedamse distillateursbedrijven Serious Bee en Ev@ gaan hun samenwerking intensiveren. Vorige week vrijdag was er in het oude stadhuis bij de bijeenkomst van Jenevergilde Het Gulden Glaasje een noviteit te proeven: 'Rumbee'. Dat is een door beide bedrijven gezamenlijk ontwikkeld product. Rumbee is echter géén Schiedamse jenever, maar een Schiedamse rum. De samenwerking tussen beide bedrijven smaakt naar...

Opnieuw ZZP Café in de Bieb

SCHIEDAM - "Veel zelfstandig ondernemers worden sinds maart financieel getroffen door de coronacrisis. Het kabinet en de gemeente doen er alles aan om te helpen. Er zijn daarom voor hen diverse regelingen en steunmaatregelen in het leven geroepen. Na een succesvolle bijeenkomst in juni die in het teken stond van elkaar ontmoeten, organiseren Minters en de Bibliotheek Schiedam op donderdag 24 september 2020 voor de tweede keer een...

De snoeiroute van Irado

SCHIEDAM - De herfst en de winter staan weer voor de deur, dus het is tijd om je tuin winterklaar te maken! Heb je na het snoeien een hoop snoeiafval over? Maak dan een afspraak voor onze speciale snoeiroute. In Schiedam rijden we in oktober drie keer: 5, 12 en 19 oktober.

Oost binnenkort zonder apotheek

SCHIEDAM - De apotheek aan de Van Swindensingel  in Schiedam Oost gaat op 1 november 2020 de deuren sluiten. Daarmee raakt Schiedam Oost na tientallen jaren zijn apotheek kwijt.

Schoonheidssalon in de ronde winkel

SCHIEDAM - Een jaar geleden hebben wij gemeld dat Smitskamp Strips zou verhuizen op de Hoogstraat, van nummer 76a naar nummer 61. Dat betrof een verhuizing naar de overkant van de straat.

In modezaak komen financiële diensten

SCHIEDAM - Vorig jaar augustus meldden wij dat Mitzi damesmode in oktober 2019 aan de Boterstraat 89 na 32 jaren zou stoppen. Mitzi Ottevanger plakte er echter nog bijna een jaar extra aan vast. Op zaterdag 8 augustus 2020 was er de laatste verkoopdag in haar damesmodewinkel. 

Theme picker