Verkoop kerstbomen op Plantenschuit

SCHIEDAM - Stadstuincentrum de Plantenschuit aan de Nieuwe Haven maakte halverwege juni dit jaar water. De schuit is nog niet helemaal de oude, maar is zodanig hersteld dat eigenaar van de Plantenschuit Martijn van Halen komende december wel zijn gebruikelijke kerstbomenverkoop vanaf de schuit en locatie kan verzorgen.

’t Kethelhuys: meer dan alleen thee

SCHIEDAM - In onze stad zijn veel winkels. De inwoners van Schiedam weten lang niet altijd van het bestaan van een winkel af en dat is toch een belangrijke voorwaarde voor het bestaansrecht van winkeliers. In deze rubriek gaat Gert Struijs bij winkeliers in Schiedam binnen. Door middel van een interview met de winkelier wil Gert de winkel over het voetlicht brengen. Deze week bracht Gert een bezoek aan ’t Kethelhuys aan de Schiedamseweg.

Kraam Sterrenberg op Koemarkt

SCHIEDAM -  'Schiedamse Gebakkraam Nieuwe Haven sinds 1960' heeft de bekende bakker van Oud Hollands Gebak Nico Sterrenberg op zijn kraam staan. Dit jaar zal hij niet aan de Nieuwe Haven staan. Ter geruststelling: hij staat wél in Schiedam, maar op een andere locatie.

Nieuwe kapsalon aan Hoogstraat

SCHIEDAM - Aan de Hoogstraat 159 is sinds deze week de kapsalon gevestigd van de dertigjarige kapper Fabian Burke. Hij heeft al zo'n vijftien jaar ervaring in het kappersvak.

Restaurant Sijgje gaat 1-11 weer open

SCHIEDAM - Proeflokaal Sijgje in Schiedam, het restaurant op de Buitenhavenweg 180 in het pand waar decennia lang 't Sterretje was gevestigd, ging in augustus dicht. Het werd geëxploiteerd door een franchiseneemster. De landelijke keten gaat het restaurant weer openen en gaat het zelf exploiteren. "We komen terug en beter dan ooit! Vrijdag 1 november 2019, zet het in je agenda. Na een te lange tijd dicht te zijn...

'Meer diversiteit wenselijk in Spaland'

SCHIEDAM - In onze stad zijn veel winkels. De inwoners van Schiedam weten lang niet altijd van het bestaan van een winkel af en dat is toch een belangrijke voorwaarde voor het bestaansrecht van winkeliers. In deze rubriek gaat Gert Struijs bij winkeliers in Schiedam binnen. Door middel van een interview met de winkelier wil Gert de winkel over het voetlicht brengen. In de week waarin Werelddierendag valt, brengt Gert een bezoek aan...

Weelde is eigenwijs lekker eten

ROTTERDAM/SCHIEDAM - Eerst zat er stadsboerderij en restaurant 'Uit Je Eigen Stad', nu is er gevestigd restaurant 'Weelde'. Het is net over de gemeentegrens van Schiedam, aan de Marconistraat 39. Op twee hectare grond liggen voormalige havenloodsen, met een restaurant en de afzonderlijke lunchroom 'De Zure Bom',  en een groot stuk inclusief kassen waarop 'gestadstuinierd' wordt.

Chefkok Benschop wil in november open

SCHIEDAM - Chefkok Marnix Benschop wil over ongeveer een maand zijn restaurant openen aan de Grote Markt 17 in Schiedam, voor veel Schiedammers bekend als het pand van eet- en muziekcafé Van der Wal. 

Je zou zweren dat je een kipsateetje eet

SCHIEDAM - Bij officiële openingen van bedrijven wordt er meestal rondgegaan met hapjes bij de drankjes, zo ook bij de opening van Freggies Food Lab. De hapjes vervullen ditmaal geen bijrol, maar de hoofdrol. Het bedrijf dat door wethouder Fahid Minhas in het ONS Gebouw wordt geopend, ontwikkelt snacks op basis van groenten en peulvruchten. Een sateetje met pindasaus bijvoorbeeld, je zou toch zweren dat je een kipsateetje eet...

Acties in het ziekenhuis

SCHIEDAM - Personeel van het Franciscus Vlietland voert vandaag acties voor een betere ziekenhuis-CAO. Een verhoging van vijf procent is de inzet. Er geldt een zogenoemd zondagsrooster. 

Nieuwe winkel: Vintage Closet

SCHIEDAM - Op de Hoogstraat nummer 168 is een nieuwe winkel opengegaan: 'Vintage Closet'. De winkel is gespecialiseerd in tweedehandskleding.

Schiedamse barista naar wereldtoernooi

SCHIEDAM - Schiedammer Laurens da Costa (46) heeft afgelopen dinsdag 24 september meegedaan aan een barista-wedstrijd. Hij won de ‘battle’ in de finale en mag Nederland nu gaan vertegenwoordigen tijdens de World Challenge Best Barista/Bartender in Gran Canaria.