Bijvriendelijkheid uitgeschoffeld

INGEZONDEN - In nauw overleg met de gemeente, hebben wij ons plein beplant en ingezaaid met bijvriendelijke bloemen. Al het zaad stond inmiddels in prangende knop. Vanochtend heeft de gemeente alles er categorisch uitgeschoffeld. En dan te weten dat onze groenexpert gisteren, samen met de gemeente, nog een ronde gedaan heeft om uit te leggen wat er wel, en voornamelijk niet gedaan mag worden.

Negativiteit richting Schiedam Centrum

Schiedam Centrum en negativiteit, gaan hand in hand, jaar in jaar uit… Is dat terecht? Ik vind van niet. Al jaren wordt er door vele partijen keihard gewerkt om het centrum meer leven in te blazen. Vastgoedeigenaren knappen veelal hun pandjes netjes op, de Gemeente helpt hen daarbij door middel van diverse subsidies en de beroemde Leegstandsverordening, de huren liggen onder de prijzen van de omringende gemeenten. Dit alles zorgt...

Leegstand binnenstad loopt terug

SCHIEDAM - Volgens de gemeente loopt de leegstand van panden in de binnenstad terug. LOS had het college van B&W vragen gesteld over de leegstand in de binnenstad. Sinds ongeveer twee jaar voert de gemeente speciaal beleid op een specifiek gebied in de binnenstad. Worden er resultaten geboekt?, was een van de vragen van de LOS-raadsfractie.

Heb jij ook zo'n zin in het voorjaar?

De lente op het Noordelijk halfrond begint astronomisch gezien morgen, 20 maart om 22.58 uur. Astronomisch gezien begint de lente als de dag en de nacht even lang zijn. Een wandeling in het Prinses Beatrixpark laat zien dat bloemen en planten zich weinig hebben aangetrokken van de afgelopen gure natte weken.

Hermes-DVS staat zijn mannetje

Pupil Jelle Heuchemer, voetballend in een U10-elftal van Hermes-DVS, heeft als eerste gescoord op het nieuwe hoofdveld van zijn club. Hij verrichtte vanmiddag om half drie de aftrap tegen Spartaan'20, soleerde langs drie Rotterdamse verdedigers en passeerde met een bekeken schot de doelman. Daarna nam hij als een volleerd trainer in de dug out plaats naast de nieuwe hoofdcoach Anthony van Vooren.

Over nieuwkomers en blijvers

SCHIEDAM - We lazen deze week dat er het afgelopen jaar een lichte verbetering is gemeten in  de leegstand in de Schiedamse binnenstad. Als je zo door de Hoogstraat loopt, krijg je ook het idee dat er in heel veel pandjes iets nieuws ontstaat. Het is heel dubbel, want tegelijkertijd bekruipt je het gevoel dat verschillende nieuwkomers even snel weg zijn als ze gekomen zijn. Maar goed, alle nieuwkomers én alle blijvers verdienen onze...

Singelkwartier: niet pappen en nathouden

SCHIEDAM - Dit is een brief van Adrie Brussé, die al 58 jaar woont en werkt aan de Van Leeuwenhoeckstraat. Ik zie al meer dan 5 jaar mijn pand wegzakken en heb daardoor al een lange tijd een zeer slechte nachtrust.

Net 60+ en nog niet achter de geraniums

Als nieuwbakken 60’er was ik vandaag op een dag voor 60-plussers. Ik was nieuwsgierig  naar wat er nu op zo’n dag verteld zou worden en wie er op zo’n dag af zou komen.

Gastvrij 'Trattoria la Bella Rosa'

SCHIEDAM - Vanmiddag liepen we op de Hoogstraat - voordat er gasten waren -  binnen bij het nieuwe Italiaanse restaurant om ons visitekaartje af te geven. We hadden een vol programma, maar meteen na het afgeven van het kaartje de deur uitlopen, dat lukte niet.

Op weg naar huis of werk. Oost verbindt.

Het NS-station Schiedam, in Schiedam Oost. Duizenden passanten op één dag, individuen met de blik op oneindig. Ieder, stuk voor stuk, op weg naar het werk, of op weg naar huis. Oost Verbindt. 

Angstige inwoonster wacht op actie

Begin van de maand werd duidelijk dat de huidige camerabewaking door de gemeente Schiedam rond het station Schiedam Centrum daar ook de komende jaren blijft. Een ongeruste inwoonster van Schiedam stuurt via twitter een bericht naar de gemeente. Of er ook gewoon wat lampjes op donkere plekken gerepareerd en geplaatst kunnen worden.

Kabaal... mooie zomer krijgt de schuld

Rotterdam The Hague Airport (RTHA) heeft het toegestane geluidsniveau in een jaar (1 november 2017 tot 1 november 2018) in Schiedam met liefst 18% overschreden. In juli was die overschrijding zelfs 22%. Het vliegveld denkt hiermee weg te komen omdat het totale geluidsniveau op andere meetpunten in dit jaar beneden het toegestane maximum is gebleven.