'Schiedam vaart en zwaait'

SCHIEDAM - De Brandersfeesten moeten het dit jaar stellen zonder Gondelvaart. Er hebben zich slechts twee 'praalboten' aangemeld. Mari Dingenouts slaakt een hartenkreet en suggereert een alternatief. We laten hem hier aan het woord.

Gemeente wil film niet verwijderen

SCHIEDAM - De gemeente heeft een tekenfilm van bijna drie minuten online gezet over samenwerken in Schiedam. De OuderenPartij Schiedam vindt dat het voelt of je als leerling uit groep zes aangesproken wordt. Aanpassen of weg ermee, wil de partij. De gemeente schrijft dat het filmpje in B1-taalniveau is, dat voor vrijwel iedereen te begrijpen is. Zo is het bedoeld, aldus de gemeente, en zo houden we het. Je kunt echter betwisten of het...

Van smalste klerenwinkel tot Casa

Het is wel grappig om jezelf nu eens te zien hangen. Even schrikken wel als je een opgeblazen foto in het museum ziet waarop je figureert, maar na de gewenning is dat leuk. Waarom hang ik daar?

Zo laat je het park niet achter

SCHIEDAM - Zo trof een in zijn medegebruiker van het Prinses Beatrixpark teleurgestelde lezer van De Schiedammer Online, Leon Leendert, op de vroege maandagochtend het park aan.  "Jammer dat er ook van die vieze mensen zijn die het park gebruiken", verzucht hij.

Bijvriendelijkheid uitgeschoffeld

INGEZONDEN - In nauw overleg met de gemeente, hebben wij ons plein beplant en ingezaaid met bijvriendelijke bloemen. Al het zaad stond inmiddels in prangende knop. Vanochtend heeft de gemeente alles er categorisch uitgeschoffeld. En dan te weten dat onze groenexpert gisteren, samen met de gemeente, nog een ronde gedaan heeft om uit te leggen wat er wel, en voornamelijk niet gedaan mag worden.

Negativiteit richting Schiedam Centrum

Schiedam Centrum en negativiteit, gaan hand in hand, jaar in jaar uit… Is dat terecht? Ik vind van niet. Al jaren wordt er door vele partijen keihard gewerkt om het centrum meer leven in te blazen. Vastgoedeigenaren knappen veelal hun pandjes netjes op, de Gemeente helpt hen daarbij door middel van diverse subsidies en de beroemde Leegstandsverordening, de huren liggen onder de prijzen van de omringende gemeenten. Dit alles zorgt...

Leegstand binnenstad loopt terug

SCHIEDAM - Volgens de gemeente loopt de leegstand van panden in de binnenstad terug. LOS had het college van B&W vragen gesteld over de leegstand in de binnenstad. Sinds ongeveer twee jaar voert de gemeente speciaal beleid op een specifiek gebied in de binnenstad. Worden er resultaten geboekt?, was een van de vragen van de LOS-raadsfractie.

Heb jij ook zo'n zin in het voorjaar?

De lente op het Noordelijk halfrond begint astronomisch gezien morgen, 20 maart om 22.58 uur. Astronomisch gezien begint de lente als de dag en de nacht even lang zijn. Een wandeling in het Prinses Beatrixpark laat zien dat bloemen en planten zich weinig hebben aangetrokken van de afgelopen gure natte weken.

Hermes-DVS staat zijn mannetje

Pupil Jelle Heuchemer, voetballend in een U10-elftal van Hermes-DVS, heeft als eerste gescoord op het nieuwe hoofdveld van zijn club. Hij verrichtte vanmiddag om half drie de aftrap tegen Spartaan'20, soleerde langs drie Rotterdamse verdedigers en passeerde met een bekeken schot de doelman. Daarna nam hij als een volleerd trainer in de dug out plaats naast de nieuwe hoofdcoach Anthony van Vooren.

Over nieuwkomers en blijvers

SCHIEDAM - We lazen deze week dat er het afgelopen jaar een lichte verbetering is gemeten in  de leegstand in de Schiedamse binnenstad. Als je zo door de Hoogstraat loopt, krijg je ook het idee dat er in heel veel pandjes iets nieuws ontstaat. Het is heel dubbel, want tegelijkertijd bekruipt je het gevoel dat verschillende nieuwkomers even snel weg zijn als ze gekomen zijn. Maar goed, alle nieuwkomers én alle blijvers verdienen onze...

Singelkwartier: niet pappen en nathouden

SCHIEDAM - Dit is een brief van Adrie Brussé, die al 58 jaar woont en werkt aan de Van Leeuwenhoeckstraat. Ik zie al meer dan 5 jaar mijn pand wegzakken en heb daardoor al een lange tijd een zeer slechte nachtrust.

Net 60+ en nog niet achter de geraniums

Als nieuwbakken 60’er was ik vandaag op een dag voor 60-plussers. Ik was nieuwsgierig  naar wat er nu op zo’n dag verteld zou worden en wie er op zo’n dag af zou komen.