Van het padje af zijn, langs Poldervaart

SCHIEDAM - Voor veel Schiedammers is het een geliefde wandeling: tussen de woonwijken in Kethel aan de ene kant en het Prinses Beatrixpark aan de andere kant, over het jaagpad van de Poldervaart bij de eerste brug naar de derde brug, en dan aan de andere kant van die laatste brug weer terug langs gene zijde van de Poldervaart. Beter gezegd, dat was een geliefde wandeling, want tegenwoordig is deze met goed fatsoen niet meer te doen.

Sterke verhalen van de Jantjes

SCHIEDAM - Vandaag stond de kade aan het Hoofdplein tot voorbij het Schreiershuisje blank. Hoe anders was het zaterdagochtend toen deze mannen 's ochtends schuilden onder het afdak van dit huisje. Ze stonden er niet zomaar. Uit heel ons land waren deze mannen naar de kade in Schiedam gekomen om samen de mijnenjager Zr. Ms. Schiedam te verwelkomen.

Nieuwe bestemming Gorzenkerk

SCHIEDAM - Naar verwachting neemt het Bisdom Rotterdam binnenkort een besluit om per 1 juli 2020 de H. Hartkerk (Gorzenkerk) aan de eredienst te onttrekken. Wat de toekomstige functie kan zijn wordt in opdracht van het Parochiebestuur de Goede Herder onderzocht. 

Ongelijkheid in onderwijs cao’s

SCHIEDAM/DEN HAAG - Docent wiskunde Zülfikar Güler, opvolgend raadslid voor D66 Schiedam, is vandaag in gesprek geweest met Tweede Kamer-lid Paul van Meenen (D66) om aandacht te vragen voor ongelijkheid in het onderwijs. Zülfikar Güler zond ons vanavond deze ingezonden brief. Hij legt hierin uit wat de verschillen zijn en vraagt of lezers willen meedenken en willen reageren.

Petitie is een noodkreet die niet kan

SCHIEDAM - Op een petitie-website is Schiedammer Marcel van de Vooren afgelopen weekeinde gestart met een petitie waarin hij oproept geen vluchtelingen op te nemen in nieuwbouwwoningen. Ook roept hij op beschikbare (bestaande en nieuwe) woningen uitsluitend beschikbaar te stellen voor autochtone inwoners van Schiedam. Inmiddels hebben circa 700 mensen de petitie ondertekend. We begrijpen dat mensen noodkreten slaken, nu jongeren...

“Wat zwart is, moet zwart blijven”?

INGEZONDEN

“Wat zwart is, moet zwart blijven”
Geloof het of niet maar dit was een van de argumenten die woensdagavond te horen waren tijdens het debat in de raadscommissie over Zwarte Piet in de Aleidazaal. Het was tekenend voor het niveau van het debat. Een debat dat uiteindelijk toch wel iets van vooruitgang liet zien.

Niet voor eigen rechter spelen

SCHIEDAM - Je zoon op de fiets wordt aangereden en de dader rijdt door. Je tweet als vader een oproep om informatie. Heel begrijpelijk, maar als je die info krijgt, wat dan? Voor eigen rechter spelen is in onze rechtsstaat niet de bedoeling. 

Parkweg: fietspad of rijbaa(n)?

Er wordt al een tijdje gewerkt aan de herinrichting van de Parkweg tussen de Burgemeester Van Haarenlaan en de ingang van het park. Er is dus sprake van een tijdelijke situatie. Ooit wordt het beter, dus dan moet je op de koop toenemen, dat het een tijdje slechter is, nietwaar. Een stapje terugzetten, om straks twee stappen vooruit te gaan. 

Gezocht jongens uit de vogelbuurt

SCHIEDAM - "Wij zijn bezig een reünie te organiseren voor de jongens uit de vogelbuurt die in de jaren 60 en 70 op de lagere en middelbare school zaten. Wij zijn nog op zoek naar gegevens van diverse personen. Wellicht kun je een oproep plaatsen. De personen kunnen zich melden bij ondergetekende per e-mail of bij Kees Jonker." 

Weesfiets, verhaal met twee kanten

SCHIEDAM - De gemeente Schiedam verwijdert met enige regelmaat zogenoemde zwerffietsen ofwel weesfietsen in de stad. Dat gaat niet zomaar. Voordat een fiets wordt verwijderd, wordt een fiets nauwkeurig geobserveerd. Niet alles wat er 'verweesd' uitziet, is dat ook. 

"Ton of meer voor nutteloze sloot"

INGEZONDEN - Afgelopen donderdag is er op De Schiedammer Online een stukje gepubliceerd over het Duivenpad. Wij zijn bewoners van de wijk en hebben ons van de week wat verder verdiept in het gebeuren op het Duivenpad. Het stoort ons enorm dat er niet naar bewoners wordt geluisterd en er zo veel geld aan dit project wordt uitgegeven wat in de ogen van omwonenden geheel nutteloos is.

Geparkeerde auto's worden gescand

SCHIEDAM - Er vindt deze weken een grootschalig 'parkeer-onderzoek' plaats in Schiedam. Medewerkers van het onderzoeksbureau Trajan scannen daartoe kentekens van auto's. Het gebeurt zowel overdag als 's nachts. Het roept vragen op bij bewoners als je overdag en vooral ook in de nacht een aantal mensen je geparkeerde auto aandachtig ziet bekijken en fotograferen.