Niet voor eigen rechter spelen

SCHIEDAM - Je zoon op de fiets wordt aangereden en de dader rijdt door. Je tweet als vader een oproep om informatie. Heel begrijpelijk, maar als je die info krijgt, wat dan? Voor eigen rechter spelen is in onze rechtsstaat niet de bedoeling. 

Parkweg: fietspad of rijbaa(n)?

Er wordt al een tijdje gewerkt aan de herinrichting van de Parkweg tussen de Burgemeester Van Haarenlaan en de ingang van het park. Er is dus sprake van een tijdelijke situatie. Ooit wordt het beter, dus dan moet je op de koop toenemen, dat het een tijdje slechter is, nietwaar. Een stapje terugzetten, om straks twee stappen vooruit te gaan. 

Gezocht jongens uit de vogelbuurt

SCHIEDAM - "Wij zijn bezig een reünie te organiseren voor de jongens uit de vogelbuurt die in de jaren 60 en 70 op de lagere en middelbare school zaten. Wij zijn nog op zoek naar gegevens van diverse personen. Wellicht kun je een oproep plaatsen. De personen kunnen zich melden bij ondergetekende per e-mail of bij Kees Jonker." 

Weesfiets, verhaal met twee kanten

SCHIEDAM - De gemeente Schiedam verwijdert met enige regelmaat zogenoemde zwerffietsen ofwel weesfietsen in de stad. Dat gaat niet zomaar. Voordat een fiets wordt verwijderd, wordt een fiets nauwkeurig geobserveerd. Niet alles wat er 'verweesd' uitziet, is dat ook. 

"Ton of meer voor nutteloze sloot"

INGEZONDEN - Afgelopen donderdag is er op De Schiedammer Online een stukje gepubliceerd over het Duivenpad. Wij zijn bewoners van de wijk en hebben ons van de week wat verder verdiept in het gebeuren op het Duivenpad. Het stoort ons enorm dat er niet naar bewoners wordt geluisterd en er zo veel geld aan dit project wordt uitgegeven wat in de ogen van omwonenden geheel nutteloos is.

Geparkeerde auto's worden gescand

SCHIEDAM - Er vindt deze weken een grootschalig 'parkeer-onderzoek' plaats in Schiedam. Medewerkers van het onderzoeksbureau Trajan scannen daartoe kentekens van auto's. Het gebeurt zowel overdag als 's nachts. Het roept vragen op bij bewoners als je overdag en vooral ook in de nacht een aantal mensen je geparkeerde auto aandachtig ziet bekijken en fotograferen.

Sinterklaasgevoel

SCHIEDAM - Het is heel koud, erg donker en veel te vroeg als ik op een nacht in november 1965 stilletjes uit mijn bedje sluip. Op de trap naar beneden sla ik de derde tree over, die kraakt altijd. Voorzichtig open ik de deur naar de woonkamer en loop op mijn tenen naar de schoorsteenmantel. Daar staan op een rijtje vijf linker schoenen. Ik zie het meteen, de verlangbrieven voor de Sint, de wortels voor het paard en het bakje water zijn...

Lacherig over debacle van metro-B

SCHIEDAM/VLAARDINGEN/EN VERDER - In een nogal hobbelige periode (ruim 2,5 jaar) van tijds- en budgetoverschrijdingen waarbij niet altijd de beste aannemers de meest verantwoordelijke taken kregen toebedeeld, is een wonder geschied: de metro rijdt en een berg Europees geld is in de Nieuwe Maas verdwenen. Misschien dat de Sint er over twee weken nog wat van kan opdreggen.

Het leukste muziek-festival van de regio

SCHIEDAM - Dit weekeinde - vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 oktober - staat het leukste muziekfestival van de regio op het programma, vind ik. Dan is het aan de Buitenhavenweg in Schiedam MusicDistillery. Ik heb er weer heel erg veel zin in.  

'Schaken en wéér noedels eten'

SCHIEDAM/SIBERIË - Met dit bericht beëindig ik de dagelijkse informatie over mijn reis per Trans-Siberië Express richting Ulan Ude of meer precies richting dochter Nouchka. De rit is nog niet helemaal voltooid, maar wat overblijft, voelt als “je bent er bijna”. 

Ruud Fontijn: halverwege na 41 uur

SCHIEDAM/SIBERIË - 41 uur in de trein en nog 41 uur voor de boeg, zorgt ervoor dat je de trein als je huis gaat ervaren; of je dat nu wilt of niet. Er is geen alternatief.

Ruud Fontijn zit pas 20 uur in de trein

SCHIEDAM/SIBERIË - De eenvoudigste manier om achter Nouchka aan te gaan naar Ulan Ude in Siberië (waar zij voor de zesde keer aan het WK boksen deelneemt) zou zijn vanaf Moskou door te vliegen naar Ulan Ude. Omdat zo’n vliegtocht weinig vreugde oplevert en eenvoud niet het doel was, koos ik ervoor om 82 uur in een wereldberoemde trein te gaan zitten.