Eulalia en Schoenlappertje

Toen ik klein was, vertelde mijn vader mij altijd de mooiste en spannendste verhalen over de belevenissen van de vlinders in de tuin. De witte vlinder noemde hij Eulalia en de oranje vlinder heette Schoenlappertje. Ik weet nog dat ik ademloos luisterde naar de avonturen van deze vlinders en dat ik ‘Een Eulalia, een Eulalia!’ roepend achter ze aan rende.

De Boshoek, loop of rol eens binnen

SCHIEDAM - Het natuurcentrum de Boshoek aan het Bospad 3 in Schiedam is zowel binnen als buiten rolstoelvriendelijk gemaakt. Voor liefhebbers van de natuur is er veel te genieten in het natuurcentrum en dat plezier is nu dus ook goed bereikbaar voor mensen die op een rolstoel zijn aangewezen. Dat is ook handig voor mensen die met een kinderwagen een bezoek willen brengen. Ik vertel hier graag wat meer over de Boshoek. De toegang is vrij, het...

Is dit nou onze 'Onderwaterwereld'?

SCHIEDAM - Vorige week liep ik met mijn bejaarde moeder langs het brugwachtershuisje bij de Oranjebrug. We stopten even om te kijken hoe 'Ernst's Onderwaterwereld' eruit zag, want daar waren we allebei wel heel nieuwsgierig naar geworden, een unieke kans om te zien wat er zich allemaal in dat water in die havens afspeelt en dat op zo'n unieke plek als een brugwachtershuisje. 

De ondernemer, de dood en belastingen

SCHIEDAM - “In this world nothing can be said to be certain, except death and taxes.” (Benjamin Franklin, 1789) Bijna iedereen zal dit citaat kennen. Een verdrietige constatering is dat deze twee – dood en belastingen – vaak samenvallen. Bij elk overlijden komt de belastingdienst immers om de hoek kijken om belasting te innen.  

'Goedkoop scoren met gebakjesboete'

SCHIEDAM - Het Gemeentearchief van Schiedam heeft ruimere bevoegdheid gekregen om documenten met betrekking tot de coronacrisis te bewaren. Een boete mag het archief normaal gesproken niet bewaren, maar door de ruimere bevoegdheid mag dat voor een corona-boete dus wel. Toen dit bekend werd, heeft het archief hiermee de publiciteit gezocht door te melden dat de nationaal bekende gebakjesboetes bewaard mogen worden. 

Roofdieren in de buurt

Ik zit op het werk als ik ineens een appje binnenkrijg van mijn man. Hij stuurt me een foto van een allerliefst diertje dat op het terras zit. “Kijk toch eens,” appt hij, “wat ik nu toch zie. Het lijkt wel een fretje en dit is een jonkie. Er zijn er een stuk of vier aan het spelen op de deurmat.”

Je moet er bovenop zitten

SCHIEDAM - Gisteren is er een aanmeldpunt door de gemeente Schiedam geopend waarmee je je online als leverancier op de leverancierslijst van de gemeente kunt laten zetten. Dat is goed bedoeld door de gemeente, maar gaat het werken? Of werkt het juist averechts?

'Nieuwe bestuur begrijpt het doel niet'

SCHIEDAM - De Brandersfeesten worden wellicht buiten de binnenstad gehouden. Oud-winkelier Chris Coppens, die ruim 35 jaar geleden een van de initiatiefnemers van de Brandersfeesten was, is hierover teleurgesteld. Sterker nog, hij maakt zich boos en wil dat graag even kwijt. Je leest het hier in zijn ingezonden bericht.

De eigen woning en echtscheiding

SCHIEDAM - Als belastingadviseur probeer je altijd alert te zijn. Je klant te behoeden voor fiscale valkuilen. Echtscheiding is een gebeurtenis die vraagt om éxtra scherpte. Een van de belangrijkste zaken waar afspraken over moeten worden gemaakt is de woning. Wie vertrekt en wie blijft? Wie betaalt wat? En voor hoelang? En hoe zit het dan met de belasting?

Stadsreuzen leggen eieren in wespennest

SCHIEDAM - In de Schiedamse natuur zijn bijzondere diertjes te vinden. Natuurvorser Ad Bakker besprak op onze website reeds de wespen, de juffers, de libellen, de springspinnen, de giftige pseudoschorpioenen en het nijvere volk van de bijen en de schorpioenvliegen met hun vervaarlijke rode angel. Ditmaal zoomt Ad Bakker in op de zweefvliegen. 

'Burgemeester heeft moeite met de wet'

SCHIEDAM - Bart Voortman las op 23 juni met stijgende verbazing het artikel in het AD/Rotterdams Dagblad over de tijdelijke sluiting van een Schiedamse coffeeshop en de uitspraak van de Rotterdamse rechtbank hierover. In dit artikel liet de burgemeester via zijn vertegenwoordiger weten dat hij van mening is dat een rechter zich niet met het door hem vastgestelde en door het Openbaar Ministerie getoetste beleid dient te...

Theme picker