Caribisch eetfeest op Van ‘t Hoffplein

SCHIEDAM - Bij de gemeente is een vergunning aangevraagd voor het organiseren van het evenement Caribisch Foodfestival op de locatie Van ‘t Hoffplein te Schiedam op 28 september 2019 van 14.00 uur tot 20.00 uur.

Museumdirecteur staart naar kunstenaar

SCHIEDAM - Grote boksers doen het al jaren: de staredown. Het ‘naar beneden kijken’ is een belangrijke manier om je tegenstander psychologisch klein te krijgen, zeggen kenners. Een bokser kan op die manier mentaal de eerste klap uitdelen. In aanloop naar de bokswedstrijd tussen Deirdre Carasso, directeur van het Stedelijk Museum Schiedam, en kunstenaar Anne Wenzel vindt op 2 september 2019 óók een staredown plaats.

Programma van Verueño in 't park

SCHIEDAM - Voor de negende keer organiseren Rob Dijkstra en Suzette Ronteltap het Wereldmuziekfestival Verueño in het Julianapark te Schiedam. Het festival wordt gehouden op zaterdagavond 7 en zondagmiddag 8 september.  Het betreft een weekend vol wereldmuziek, -dans, -fotografie en -poëzie. Op zondag wordt er aandacht besteed aan kinderactiviteiten en is er een aanbod van “wereldse” hapjes en drankjes. Er kan wordt...

Maak een eetbaar sculptuur in de bieb

SCHIEDAM - In de bibliotheek in de Korenbeurs aan de Lange Haven 145 in Schiedam is volgende week, de laatste week van de zomervakantie, een zomerprogramma voor kinderen. De workshop ‘zenuwspiraal maken’ op maandag 26 augustus is al vol, maar bij de workshop 'eetbaar sculptuur' op woensdag 28 augustus en de film op vrijdag 30 augustus is nog plaats.  

Film in ’t Park: The Fakir en The Quake

SCHIEDAM - Op vrijdagavond 30 en zaterdagavond 31 augustus wordt er in de open lucht van Schiedams stadspark de Plantage op een groot scherm een speelfim vertoond. De films beginnen om negen uur. De toegang is gratis. Op vrijdag staat 'The Extraordinary Journey of the Fakir' op het programma en op zaterdag draait 'The Quake'. 

Schrijver Geert Mak in Schiedam

SCHIEDAM - Op 12 december 2019 is schrijver Geert Mak (1946) te gast bij het laatste Literair Café van dit jaar in de bibliotheek aan de Lange Haven. In oktober verschijnt zijn nieuwste boek 'Grote verwachtingen', een vervolg op zijn boek 'In Europa' (2004, herzien in 2007).

 

OpenArtExchange opent expo TIME

SCHIEDAM - Aanstaande zaterdagmiddag 17 augustus wordt om drie uur bij OpenArtExchange aan de Hoogstraat 85 de tentoonstelling 'TIME' geopend. Te zien zijn schilderijen, collages, tekeningen, ijzergaaswerken, sculpturen en installaties over het concept tijd. 

Het wordt poppenkast bij KunstWerkt

SCHIEDAM - De expositie 'Couples' van de Stichting KunstWerkt is zondagmiddag jl. met een echte trouwerij in de tentoonstelling geopend. Petra, de secretaris van de stichting, trouwde met haar Fred. 'Couples' wordt op zondag 8 september in stijl afgesloten met een van Neerlands bekendste koppels: Jan Klaassen en Katrijn. 

Workshop voor kids in de bieb

SCHIEDAM - In de bibliotheek in de Korenbeurs aan de Lange Haven 145 in Schiedam is ook deze week van alles te beleven voor kinderen, zoals een workshop waarin je puzzelstukjes maakt en een workshop om afbeeldingen te maken in een zacht materiaal, waarna je hiermee afdrukken op papier gaat maken.

Martha Fontijn exposeert schilderijen

SCHIEDAM/VLAARDINGEN - Tot 16 september aanstaande is het schilderwerk van de Schiedamse Martha Fontijn-de Rooij te zien in Aanloophuis ‘De Groene Luiken’ in Vlaardingen.

Presentatie boek over Erik Mattijssen

SCHIEDAM - Op zondagmiddag 1 september om drie uur wordt het boek 'Kermisvrijer, de ezel en andere zaken' gepresenteerd in het Stedelijk Museum Schiedam. De middag begint met een welkom van Deirdre Carasso, directeur van het Stedelijk Museum Schiedam, waarna schrijfster en dichteres Judith Herzberg en kunstenaar Erik Mattijssen over het werk en het boek praten.

Sint Radboud heeft nieuwe maestro

SCHIEDAM - Bastiaan Uijl is de nieuwe dirigent van het orkest van muziekvereniging Sint Radboud. Na een uitgebreide sollicitatieprocedure, waarbij een commissie vanuit het orkest gesprekken voerde met kandidaten, waarbij drie kandidaten proefrepetities hielden en alle orkestleden in een enquête konden meebeslissen, heeft het bestuur van Sint Radboud Bastiaan Uijl als nieuwe dirigent benoemd.