Poolse bossa nova op KunstKerst

SCHIEDAM - Op vrijdagavond 13 december aanstaande vanaf 19.30 uur is er in Ruimte in Beweging tijdens KunstKerst een optreden van de in het Pools zingende Magdalena Kalocìnska Duijnhouwer. Verrassend is dat haar muziek 'bossa nova' is, noem het Latijns-Poolse muziek. 

Duik het archief eens in...

SCHIEDAM - Wil je jouw evenement ook op de agenda zetten! Organiseer je zelf een culturele bijeenkomst, een uitgaansevent of een sociaal maatschappelijk evenement, laat ons dat dan weten via agenda@deschiedammeronline.nl

Kaarsjesavond in Kethel

SCHIEDAM - Vanmiddag werd de kerstboom geplaatst in het centrum van Kethel-dorp op het pleintje vlakbij de Verspeekpomp. De boom moest nog uitgepakt worden en door de omliggende winkeliers versierd worden.

Korenbeurs nagebouwd met Lego

SCHIEDAM - De Bibliotheek Schiedam is in 2020 honderd 100 jaar open. Dat wordt feestelijk gevierd. Onderdeel van de viering is het op schaal 'nabouwen' van De Korenbeurs, het historische gebouw waarin de bibliotheek sinds enkele jaren de hoofdvestiging heeft. Er zijn maar liefst 35.000 LEGO-stenen nodig om alle details, tot en met de binnentuin aan toe, uit te werken.

Bibliotheek breidt uit aan de Dam

SCHIEDAM - De Bibliotheek Schiedam heeft op de Dam het naast de Korenbeurs liggende pand gehuurd. Dit pand aan de Dam 1 heeft een tijd lang leeg gestaan.

Kerstavond: een mooi verhaal over liefde

SCHIEDAM - De religieus-humanisten van het Apostolisch Genootschap in Schiedam Noord willen kerstavond een eigentijds gezicht geven. In een uur wordt ingegaan op het belang van liefde. 

KunstKerst met kunstige cadeautjes

SCHIEDAM - Deelnemers van Stichting KunstWerkt tonen tijdens KunstKerst van 12 december tot en met 22 december 2019 kunst voor onder de kerstboom. "Klein werk wordt aangeboden voor kleine prijzen", zo kondigt de stichting aan.

Ontdek de muzikale Gorzen

SCHIEDAM - Evenals vorig jaar houdt Mooi Werk met wijkbewoners zondag 15 december 'De Gorzen Live!', een muzikale ontdekkingstocht door de Gorzen. De tocht eindigt met een drankje bij de opening van de nieuwe tentoonstelling in het Schreihuisje. Deelname is gratis.

Kerstival in het museum

SCHIEDAM - In het Stedelijk Museum Schiedam kun je samen met de kinderen, vrienden of familie naar Kerstival. Zo is er buiten een tien meter hoge 'Herinner(kerst)boom' en binnen een winters landschap met modeltreintjes in kerstsfeer. Kerstival opent op donderdag 12 december om 17.00 uur buiten op het plein van het museum tijdens Kaarsjesavond. Er is live muziek en iets te drinken.

Lichtjesparade met IJskoningin

SCHIEDAM - Op zaterdag 14 december 2019 houdt Mooi Werk een theatrale Lichtjesparade voor alle bewoners van Schiedam Centrum. De parade, geschikt voor de hele familie, is gebaseerd op het prentenboek Lost & Found van Oliver Jeffers.

Legends Live festival Schiedam afgelast

SCHIEDAM - Op zaterdag 7 december zou in de Margriethal in Schiedam een muziekavond gehouden worden waarop verschillende bands optreden die specifiek covers spelen van een of enkele legendarische band(s). Het optreden is afgelast.