Opening door Maarten van Rossem

SCHIEDAM -  Zaterdag 22 februari 2020 zal Nederlands bekendste historicus Maarten van Rossem twee tentoonstellingen openen in het Stedelijk Museum Schiedam. Van Rossem bereidt zich - zoals we van hem gewend zijn bijvoorbeeld als jury van De Slimste Mens - goed voor. Als wetenschapper neem je tijdig kennis van de feiten. Op de foto boven verdiept hij zich in het werk van de Schiedamse kunstenaar Theo Gootjes.

'Digitaal spreekuur' of 'wijkoverleg'

SCHIEDAM - Wil je jouw evenement ook op de agenda zetten! Organiseer je zelf een culturele bijeenkomst, een uitgaansevent of een sociaal maatschappelijk evenement, laat ons dat dan weten via agenda@deschiedammeronline.nl

Schiedamse schrijft mee voor Australië

SCHIEDAM - De Schiedamse schrijfster Marceline de Waard schreef mee aan de de verhalenbundel 'Auteurs voor Australië' die in februari 2020 verschijnt en waarvan de opbrengst gedoneerd wordt aan het Wereld Natuur Fonds.

Bioloog schrijft boek na reis van 5 jaar

SCHIEDAM - Op 31 juli 2010 trekt Schiedammer André van Leijen, op 64-jarige leeftijd, de deur achter zich dicht. Samen met zijn Slowaakse vrouw Linda staat hij aan het begin van een reis die vijf jaar zal duren. Geïnspireerd door de reis schreef hij een boek genaamd 'Beste Reizigers...'

Suikerzoet wil meer jongeren trekken

SCHIEDAM - Van donderdag 19 november tot en met zondag 22 november 2020 vindt het Suikerzoet Filmfestival plaats in Schiedam. "125+ films, een kinderfestival, silent klassiekers met live improvisaties, verkiezing van de beste korte film en nog veel meer specials op vele bijzondere - en nieuwe - locaties", zo kondigt de organisatie de zestiende jaargang van het filmfestival aan. 

Dickens Festijn geprolongeerd

SCHIEDAM - Ook komende december staat er een Dickens Festijn op het programma in Schiedam. Organisator van het festijn, de Stichting Triple C, heeft aangekondigd dat het Dickens Festijn 2020 plaatsheeft op zaterdag 19 en zondag 20 december 2020.

Maarten van Rossem opent 'Realisme nu'

SCHIEDAM - 'Realisme nu' is een tentoonstelling in het Stedelijk Museum Schiedam die vanaf zaterdag 22 februari tot en met zondag 2 augustus 2020 te zien zal zijn. Gastcurator Trudi van Zadelhoff zal in de tentoonstelling tonen hoe levend het 'realisme' nu is. Maarten van Rossem zal de tentoonstelling op 22 februari om 16.00 uur openen.

'Verhalen over de liefde'

SCHIEDAM - De Stokerij Schiedam zoekt spelers voor de nieuwe editie van stadsvoorstelling “Oh Ja Joh hoezo Dan”. Ben je tussen de 16-25 jaar of 65+? Dan kun je je aanmelden om mee te doen.

Saxofoonmuziek met een verhaal

SCHIEDAM - Aanstaande zondagmiddag 16 februari om 15.00 uur klinken er saxofoonklanken in Kethel in het verenigingsgebouw van muziekvereniging Sint Radboud aan de Kerkweg 46a. Radboudlid en saxofoniste Thea Philipse vertelt haar muzikaal verhaal van '20 jaar sax spelen'. De toegang tot deze muzikale voorstelling is gratis. 

65-plussers op dansles in het theater

SCHIEDAM - Tijdens de Dansweek van Theater aan de Schie kondigt het theater een nieuw project aan: 'Kom dans met mij de Danzon'. Vijftien weken lang vinden er in de foyer van het theater danslessen plaats voor mensen op leeftijd. De repetities gaan dinsdag 25 februari van start. Zondag 31 mei 2020 om 15.00 uur vindt er een afsluitende dansvoorstelling plaats op het toneel van Theater aan de Schie. Aanmelden voor de danslessen is...

Je zou zweren dat het de echte Rod is

SCHIEDAM - Hij beweegt als Rod Stewart, hij lijkt op Rod Stewart en hij heeft het rauwe, hese stemgeluid van Rod Stewart. Daarom is de Britse rockzanger Paul Metcalfe de ideale vertolker van de hits van ’sir’ Rod. Aanstaande dinsdag staat hij met zijn liveband in Theater aan de Schie.