Ruil je stekje en geef je plant vakantie

SCHIEDAM - Je kunt ook deze zomervakantie je kamerplanten naar het Stedelijk Museum Schiedam brengen. Vandaag is het museum met de 'plantvakantie' gestart. "Je planten krijgen een mooi plekje, veel liefde en vriendelijke woorden, zodat ook zij een leuke tijd hebben", zo garandeert het museum bij het aankondigen van deze gratis service. 

Wandel door de stad met Annie en Minoes

SCHIEDAM - Deze zomervakantie kunnen kinderen uit groep 6, 7 en 8 van de basisschool iedere maandag onder begeleiding van enkele gidsen een gratis stadswandeling maken door het Schiedam van Annie M.G. Schmidt. De eerste wandeling is op maandag 20 juli.

Willem van Hest exposeert bij Sonja

SCHIEDAM - In de etalage van het winkelpand aan de Hoogstraat 155 in Schiedam kun je al wat werken bekijken van kunstenaar Willem van Hest. Aanstaande zaterdag 11 juli houdt Sonja Schwab van 12.00 tot 18.00 uur de opening van de expositie.

Museum koopt installatie Navid Nuur

SCHIEDAM - Hoe heeft de kunstenaar het gemaakt? Die vraag speelt vast wel eens door je hoofd als je naar een kunstwerk kijkt. Navid Nuur geeft het antwoord in zijn installatie SMOKEBOMBSMOKE, die het Stedelijk Museum Schiedam en SCHUNCK Museum Heerlen samen aankochten. 

Raadslid ontdekt waarheid over adoptie

SCHIEDAM - Vanochtend om 9.00 uur is weer een video geplaatst op Facebook in de serie van honderd video's waarmee De Stokerij Schiedam vorige maand is gestart. In de editie van vandaag -  deel 30 is dit - vertelt raadslid Sun van Dijk (foto boven) dat ze een jaar geleden de waarheid ontdekte over haar adoptie en hoe ze haar biologische moeder leerde kennen. Catelijne zingt en Aidan Jansson vertelt over de rol...

'Realisme nu' in 'Nu te zien!'

SCHIEDAM - Vanavond heeft het AVROTROS-televisieprogramma 'Nu te Zien!' uitgebreid aandacht besteed aan de tentoonstelling 'Realisme nu', welke tentoonstelling tot en met 4 oktober 2020 te zien is in het Stedelijk Museum Schiedam.

OpenArtExchange legt de wortels bloot

SCHIEDAM - Aanstaande zaterdag 4 juli tussen 14:00 - 19:00 uur opent OpenArtExchange aan de Hoogstraat 85 in Schiedam de deuren voor de groepstentoonstelling ‘ROOTS’ met inkttekeningen, schilderijen, collages, ijzergaas-werken en sculpturen over de wortels van onze menselijke beschaving. De tentoonstelling loopt door tot 8 augustus. 

Tiendaags Fotofestival Schiedam

SCHIEDAM - Bij de burgemeester van Schiedam is een vergunning aangevraagd voor het houden van het Fotofestival Schiedam op de locatie Dirkzwagerterrein aan het Groeneweegje 7 te Schiedam. De eerste festivaldag is donderdag 3 september 2020.

DigiTaalhuis houdt weer spreekuur

SCHIEDAM - Het DigiTaalhuis Schiedam, dat onderdeel is van de Bibliotheek Schiedam, start vanaf 1 juli aanstaande weer met het spreekuur. Voorlopig is dit spreekuur alleen te bezoeken als je vooraf een afspraak hebt gemaakt.

Herdenking genocide Srebrenica in museum

SCHIEDAM - Het Stedelijk Museum Schiedam houdt op zaterdag 11 juli aanstaande een actie ter herdenking van de genocide die vijfentwintig jaar geleden plaatsvond in Srebrenica. Je kunt een bloem leggen onder een schilderij van Peter Koole.

Wie tilt Orgel Joke over de 36k volgers

VLAARDINGEN/SCHIEDAM - Jan Willem de Boer is niet alleen Schiedams bekendste maker van videoreportages, hij bespeelt ook heel verdienstelijk verschillende instrumenten. Zijn muzikale en sociale hart trok hem naar buurstad Vlaardingen, waar 'Orgel Joke' sinds enige maanden furore maakt.

Coöperatie Museum weer open

SCHIEDAM - Nadat het Nationaal Coöperatie Museum vanaf woensdag 3 juni 2020 met het snoepwinkeltje van het Nationaal Coöperatie Museum weer open was gegaan, gaat vanaf 1 juli ook het museum weer open van woensdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur.

Theme picker