Onlinediensten Grote Kerk op een rij

SCHIEDAM - Vanwege de coronacrisis is PKN Grote Kerk Schiedam afgelopen gestart met het live streamen van kerkdiensten. Bij deze diensten zijn (inclusief filmploeg en technici) maximaal 10 personen in de kerk aanwezig. De diensten kunnen live en achteraf bekeken worden. Hoe dat werkt en een overzicht van de online te volgen diensten kun je in dit artikel lezen.

Elk kruis symbool voor het lijden

SCHIEDAM - Aanstaande vrijdagavond - op Goede Vrijdag 10 april 2020 - is er opnieuw een kerkdienst zonder publiek in de Grote Kerk in Schiedam. Deze kerkdienst begint vrijdagavond om half acht en is online te volgen.

Onlinedienst vanuit Plantagekerk

SCHIEDAM - Vanavond is er vanuit de Plantagekerk in Schiedam om acht uur online een dienst te volgen via YouTube. Dominee Bert Krooneman van de Hersteld Hervormde Gemeente Schiedam gaat in op Goede Vrijdag (is morgen 9 april) en Pasen (is zondag 12 en maandag 13 april). 

Uitgaansagenda voor binnenblijvers

SCHIEDAM - Wil je jouw evenement ook op de agenda zetten! Organiseer je zelf een culturele bijeenkomst, een uitgaansevent of een sociaal maatschappelijk evenement, laat ons dat dan weten via agenda@deschiedammeronline.nl

Ondernemers Hoogstraat in podcast

SCHIEDAM - Stedelijk Museum Schiedam is gestart met een podcast. De eerste serie aan podcasts heeft als thema de Hoogstraat in Schiedam. Aflevering 1 heet 'je kon er over de hoofden lopen'. In aflevering 2 voert Merel van der Vaart een gesprek met Judy en Miranda den Toom van Expreszo en met Jan Schrijver en Paul van der Spek, Hoogstraat-ondernemers van dertig jaar geleden.

Troostkunst is ook een steun in de rug

SCHIEDAM - Het Stedelijk Museum Schiedam roept Schiedamse kunstenaars op troostkunst te maken. Het gaat om bij voorkeur nieuw werk - een schilderij, tekening, collage of beeldhouwwerk - dat over de coronacrisis gaat en een moment van troost kan bieden aan Schiedammers.

Het gebeurde op een zondag

SCHIEDAM - De Schiedamse schrijfster Marceline de Waard publiceert elke zondag een verhaal op haar site. Nu daagt ze de lezers uit om mee te schrijven. Via haar schrijfwedstrijd met als thema 'Het gebeurde op een zondag' maak je kans op publicatie van je verhaal op haar website.

Jubileumconcert Jacobuskerk afgelast

SCHIEDAM - De Jacobuskerk in Schiedam Kethel bestaat dit jaar honderddertig jaar. Om hierbij stil te staan, zou op zaterdag 16 mei aanstaande in de kerk een concert gehouden worden door het Promskoor Schiedam en het koperensemble van Sint Radboud. Dat kan in verband met de coronaviruscrisis niet doorgaan.

'Zijn bluesharp voor altijd neergelegd'

SCHIEDAM - Op woensdag 1 april 2020 overleed Schiedammer Carlo Reijs. In de muziekscene met zijn geweldige beheersing van de bluesharp geen onbekende in Schiedam en daarbuiten. Jasper de Koster speelde in veel bands met hem samen. Jasper zette zijn herinneringen voor ons op schrift.

Online 'Theater Virus Festival'

SCHIEDAM - "De culturele sector heeft het momenteel zwaar en daarom worden de krachten gebundeld", zegt het Theater aan de Schie, dat samen met enkele andere theaters elke vrijdagavond het 'Theater Virus Festival' online aan zal bieden. 

Tentoonstelling Zoro Feigl schuift op

SCHIEDAM - Het Stedelijk Museum Schiedam heeft tot 1 juni 2020 de deuren gesloten vanwege het coronavirus. "De tentoonstelling Jungle, Zoro Feigl zou 11 april openen, maar dat kan nu helaas niet doorgaan. Wanneer het wel kan, dat weten we nog niet", zo laat het museum weten.

'Een bezetter heeft ons in zijn greep'

SCHIEDAM - Het nieuwe boek 'Zwarte jaren' van de Schiedamse historicus Han van der Horst komt woensdag 8 april aanstaande uit. Het gaat over de vijf zwarte jaren die de Tweede Wereldoorlog waren in ons land.