Diet Wiegman geeft slaapservice

SCHIEDAM - De Schiedamse kunstenaar Diet Wiegman is zondag 20 oktober met zijn schaduwbeelden te zien in het programma De slaapservice van NPO 3.

Anno Appelo dirigent Rijnmondband

SCHIEDAM - De Show- & Marchingband van de Rijnmondband Schiedam heeft zich de afgelopen weken versterkt. De Schiedamse band heeft Anno Appelo aangesteld als dirigent. Marcel van Raaij (oud-dirigent 1999 – 2014) neemt de rol van artistiek leider op zich.

Shantykoor Stuurloos zingt in Grote Kerk

SCHIEDAM - Het Schiedams Shantykoor Stuurloos geeft aanstaande zaterdag 19 oktober vanaf 15.00 uur een gratis toegankelijk concert in de Grote of Sint Janskerk in Schiedam.

Russische serenades in Westvestkerk

SCHIEDAM - Celliste Pamela Smits en pianist Tobias Borsboom spelen vrijdagavond 1 november in de Westvest90-kerk in Schiedam 'Serenades of Mother Russia'. Dit is een melancholisch, sierlijk en melodieus concertprogramma met muziek van onder meer de Russische componisten Rimsky-Korsakov, Stravinsky, Glazunov en Rachmaninov.

Schiedammers in een vriendenboekje

SCHIEDAM – Komend weekend is er in de Sodafabriek in Schiedam een presentatie te zien van werk van 2e-jaars studenten fotografie van de Willem de Kooning Academie. Zij gebruikten Schiedam de afgelopen twee maanden als inspiratiebron voor hun projecten.

Open Atelierweekend op 20 locaties

SCHIEDAM - Op zaterdag 16 en zondag 17 november is het Open Atelierweekend. Op circa twintig locaties in Schiedam zijn ateliers en galeries geopend.

Niemandsland tussen twee ouders

SCHIEDAM – Op 31 augustus 2019 lanceert de Schiedamse schrijfster Annemieke de Schepper haar debuutroman ‘De stille oorlog van mijn vader’. Niet in Schiedam, maar in Terneuzen, want 75 jaar na de bevrijding is het tijd het verhaal van de vergeten Slag om de Schelde te vertellen.

Modest Fashion Fair: modeshows en meer

SCHIEDAM - Verschillende modeshows, talkshows, een headwrap- en make-up tutorial, shoppen bij upcoming modelabels en rondleidingen. Dat en meer staat zaterdag 26 oktober op het programma van de Modest Fashion Fair in het Stedelijk Museum Schiedam.

Toneelstuk over rouwverwerking

SCHIEDAM/VLAARDINGEN - In samenwerking met het Schiedamse bedrijf Matrice Uitvaartbegeleiding biedt het Vlaardingse theater Stadsgehoorzaal donderdag 17 oktober aanstaande de voorstelling 'Dan neem je toch gewoon een hond'. Het stuk wordt gespeeld door Theatergezelschap de Kunst van het Rouwen. 

Feestelijk begin voor kerstproductie

SCHIEDAM - Theatergezelschap De Stokerij Schiedam heeft vanavond op het toneel van Theater aan de Schie de kick off gegeven voor de nieuwe familievoorstelling 'De Kleine Prins(es)'. Dit is de derde kerstcoproductie van het gezelschap met het theater. Zoals inmiddels een goed gebruik is geworden: er was taart en die werd officieel aangesneden.

Verhoeven/Van der Lek/Van Krugten

SCHIEDAM - Aanstaande zaterdagavond speelt de Boris van der Lek / Egon Verhoeven Band, 'the Dutch Funk Rock and Jazz Legend', in De Graauwe Hengst aan de Lange Haven 28 in Schiedam. Het optreden begint om 23.00 uur.

Maak bladnerf-lino of knikkerspiraal

SCHIEDAM - De week van maandag 21 oktober tot en met vrijdag 25 oktober is het herfstvakantie. De bibliotheek Schiedam houdt op maandag 21, woensdag 23 en vrijdag 25 oktober in de Korenbeurs aan de Lange Haven 145 speciale activiteiten voor de herfstvakantie.