1, 2 en 3 uur onder mijn appelboom

SCHIEDAM - Herman de Vries (Alkmaar, 11 juli 1931) is een Nederlands beeldend kunstenaar. Hij spelt zelf zijn naam zonder hoofdletters naar zijn zeggen om "hiërarchieën te vermijden". Het Stedelijk Museum Schiedam verenigt na bijna 45 jaar een drieluik van herman de vries. 

Meesterlijke vrouwen in Stedelijk Museum

SCHIEDAM - De kunstwereld is nog altijd een 'jongensclub'. Slechts 13% van de kunst in Nederlandse musea is gemaakt door vrouwen, blijkt uit onderzoek eerder dit jaar. Hoe beroemd sommige vrouwen ook waren, na hun dood werden ze uit de kunstgeschiedenis geschreven. Een flink aantal raakte in vergetelheid. De tentoonstelling Meesterlijke vrouwen in het Stedelijk Museum Schiedam wil daar verandering in gaan brengen.

Kerstvoorstelling 'De Kleine Prins(es)'

SCHIEDAM - Na Kleine Sofie en Lange Wapper en De Heksen presenteren Theater aan de Schie en De Stokerij Schiedam deze kerst De Kleine Prins(es), naar het wereldberoemde boek van Antoine de Saint-Exupéry, met in de hoofdrollen o.a. Roos Drenth, Kenneth Herdigein, Anne Rats, ruim zestig spelers van De Jonge Stokerij en twintig amateurspelers. De Kleine Prins(es) is van zaterdag 21 t/m zaterdag 28 december 2019 zes keer te zien in Theater...

Funda wint Volkskrant Prijs

SCHIEDAM - Funda Gül Özcan heeft de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2019 gewonnen. Op 16 maart werden de genomineerden van de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2019 in Stedelijk Museum Schiedam door kenners uit de Nederlandse kunstwereld voorgesteld aan het publiek. Hun werk is tot en met 16 juni a.s. in het museum te zien.

Drie Genomineerden Cultuurprijs

SCHIEDAM - Nassima Elidrissi, Route en KITE educatie en OpenArtExchange zijn de drie genomineerden voor de Waterweg Cultuurprijs 2019. Dat bleek na de nominatieronde in de Korenbeurs in Schiedam. De genomineerden ontvangen 3000 euro en de mogelijkheid tot een coachingtraject om hun idee verder te ontwikkelen tot een uitvoerbaar projectplan en daarmee in aanmerking te komen voor de grote prijs van 15000 euro.

Hoogtepunten uit Matthäus Passion

SCHIEDAM - Aanstaande zaterdagmiddag 20 april om drie uur kun je in de Grote- of Sint Janskerk in Schiedam op laagdrempelige manier genieten van muziek uit de Matthäus Passion.

Een werktafel tussen het werk

SCHIEDAM - Carlinda Boom, Gerrit Bruins en Mirjam van den Haspel werken op verschillende manieren, maar hebben gemeen dat hun werk niet alleen maar op een idee of concept geënt is. Bij de komende expositie van Stichting KunstWerkt 'It wasn't my idea' (IWMI) stellen ze de vraag centraal: 'Wat stuurt ons werk en beeldende kunst aan? Wanneer is dat het menselijk brein, de computer, bezieling of kunstmatige intelligentie?'

Een Leeg Huis van Marga Minco

SCHIEDAM - Op zaterdagmiddag 20 april geeft Neerlandicus Hans Overheul in de Korenbeurs in Schiedam opnieuw een lezing over een klassiek boek uit de Nederlandse literatuur. Deze keer over: 'Een Leeg Huis' van Marga Minco.

Zeven jubilarissen bij St. Radboud

SCHIEDAM - Vorige week heeft muziekvereniging St. Radboud (Schiedam-Kethel) een zevental muzikanten gehuldigd. Zo werd Kees van der Drift (baritonsax) gehuldigd voor zijn 50-jaar lidmaatschap van de muziekvereniging. Hij werd geëerd met het gouden insigne van de ZHBM en een grote bos bloemen. 

Uit het 'Naamloze Gat' Vlaardingen

SCHIEDAM - Alex Boogers woont en werkt in het Naamloze Gat, onder de rook van Rotterdam. Streekgenoten herkennen moeiteloos Vlaardingen. Sinds zijn debuut Het Boek Estee uit 1999 groeit de belangstelling voor Boogers’ boeken gestaag. Donderdag 25 april 2019 is hij de spreker tijdens het Literair Café in de Bibliotheek in de Korenbeurs.

Kunstenaarsgesprek bij KunstWerkt

SCHIEDAM - Kunsthistorica Cilia Batenburg vraagt zondag 14 april een aantal kunstenaars van de expositie ”The Evolution of Evolution” naar hun drijfveren. 

Mini-podium met tekst Drs. P

SCHIEDAM - Als het aan het Literair Gezelschap Schiedam ligt, komt er in Schiedam aan de Warande, op de hoek met de Schoolstraat, een minipodium met erop een tekstregel van Drs. P ofwel Heinz Polzer.