Spullen repareren & wilgen knotten

SCHIEDAM - Wil je jouw evenement ook op de agenda zetten! Organiseer je zelf een culturele bijeenkomst, een uitgaansevent of een sociaal maatschappelijk evenement, laat ons dat dan weten via agenda@deschiedammeronline.nl

NK Tonnetje Steken vóór de zomervakantie

SCHIEDAM - Het evenement 'NK Tonnetje Steken' in Schiedam Kethel wordt dit jaar gehouden op zondag 28 juni. De organiserende muziekvereniging Sint Radboud stapt af van de traditie om het kampioenschap op de tweede zondag van september te houden.

Theater biedt extra show Checkpoint

SCHIEDAM - Wegens groot succes heeft Theater aan de Schie een extra voorstelling van Checkpoint Theater bijgeboekt op zaterdag 4 april om 16.00 uur. De kaartverkoop is per direct gestart via theateraandeschie.nl. Voor de voorstelling om 19.30 uur zijn óók nog een aantal kaarten beschikbaar. 

OpenArtExchange opent Hello 2020!

SCHIEDAM - Zaterdag 18 januari aanstaande houdt galerie OpenArtExchange aan de Hoogstraat 85 om 16.00 uur haar nieuwjaarsborrel. Het is tevens de opening van de eerste tentoonstelling van het jaar 'Hello 2020!'.

Vanaf nu gaan we het anders doen

DEN HAAG/SCHIEDAM - Donderdagavond 16 januari 2020. De grote zaal van de Koninklijke Schouwburg in Den Haag loopt vol. ‘Othello’ van Het Nationale Theater staat vanavond voor het eerst (opnieuw) op de planken. Het uit 1804 daterende theater in de hofstad is een passende omgeving voor een Shakespeare-klassieker, of niet soms?

Stem op gitarist Menno Gootjes

SCHIEDAM - Het tijdschrift Gitarist schrijft jaarlijks een verkiezing uit voor de beste gitarist. In de categorie 'Beste Gitarist Benelux' en in de categorie 'Beste Pop/Rock Gitarist van het jaar Benelux' kun je stemmen op Schiedammer Menno Gootjes, gitarist van Focus. 

Schoolschrijver start op Het Kleurrijk

SCHIEDAM - Op maandag 20 januari wordt kinderboekenschrijver Sanne Rooseboom geïnstalleerd als de officiële Schoolschrijver van basisschool Het Kleurrijk in Schiedam. Een half schooljaar lang gaat de Schoolschrijver wekelijks met de kinderen aan de slag om van taallessen een spannend avontuur te maken. 

Onze data worden almaar opgeslurpt

SCHIEDAM - Human Inc. is ontstaan als een theatervoorstellingenreeks onder de vlag van De Stokerij Schiedam. Hierin belicht Yorick Zwart vanuit verschillende invalshoeken hoe grote multinationals en overheden de verbinding met het individu verliezen. Harry in Wonderland is deel 2 van de Human Inc.-serie en tevens Zwarts afscheidsvoorstelling bij de Stokerij Schiedam. Op donderdag 23 januari om 20.15 uur is de kick off van deze tour in het...

Rabbijn, katholiek en pandita gidsen

SCHIEDAM - Op zondag 26 januari 2020 geven Prija Jaipal, Zosia Valstar en Marianne van Praag, drie vrouwen met elk een andere religieuze achtergrond, een rondleiding door de tentoonstelling Modest Fashion in het Stedelijk Museum Schiedam.

Durf te dragen, durf te vragen

SCHIEDAM - Kijk om je heen en je ziet dat vrouwen allerlei soorten kleding dragen. Kort, lang, bedekt of juist niet. En alles daartussen in. Waarom kies je wat je draagt? Je spreekt een andere vrouw niet zomaar aan met die vraag. Maar hoe fijn zou het zijn als dat wel kan? Vanuit die nieuwsgierigheid kun je op vrijdag 24 januari 2020 in het Stedelijk Museum Schiedam naar de avond 'Modest Fashion: durf te vragen'.

Pepijn Gunneweg is The Great Wonder

SCHIEDAM - Toen hij tijdens zijn theatrale ontdekkingstocht twee jaar geleden op het podium een paal overeind zette - na 13 jaar Ashton Brother, het nodige tv-werk en tweemaal de Nederlandse filmstem van Johnny Depp te zijn geweest - begonnen zondag 5 januari 2020 om 15.00 uur de eerste weeën, waaruit tegen 17.00 uur uiteindelijk The Great Wonder werd geboren.

KunstWerkt eert Michel Snoep

SCHIEDAM - De eerstvolgende expositie bij Stichting KunstWerkt is een hommage aan de in 2016 overleden kunstenaar Michel Snoep die, als lid van het eerste uur,  altijd nauw betrokken was bij Stichting KunstWerkt. Deze tentoonstelling opent op zondag 2 februari 2020.