Noodhulp nodig voor Diergaarde Blijdorp

REGIO - Bijna alle Schiedammers zullen wel eens een keer in de Diergaarde Blijdorp geweest zijn, als kind met school of aan het handje van de (groot)ouders, en later zelf weer als vader, moeder, opa of oma met de (klein)kinderen. De dierentuin zit al sinds 1940 op de huidige locatie. Ten gevolge van de coronacrisis verkeert de dierentuin in zwaar weer. Het college van B&W van Rotterdam heeft de gemeenteraad voorgesteld een lening te...

Django Reinhardt is the limit!

VLAARDINGEN/SCHIEDAM - Het aloude adagium indachtig, dat je pas echt een zigeuner bent als je zonder geld van optreden naar optreden kunt reizen, stapte Let’s be Gypsies op zaterdag 15 augustus monter, vief en kwiek in de bus. Koppelde daaraan een triplex caravan en toerde van Arnhem en Nijmegen via Django Reinhardt-fähige locaties tot aan het Saint-Romain-la-Virvée van wijngoeroe Ilja Gort en weer terug naar Vlaardingen.

“Hier voel ik mij thuis!”

SCHIEDAM - "Ik zou het voor geen goud willen missen." Aan het woord is Claudia, zij werkt sinds een jaar of 3 als vrijwilliger voor de Bibliotheek Schiedam. Bij het DigiTaalhuis draait ze verschillende spreekuren en als taalcoach begeleidt ze Schiedammers die extra ondersteuning kunnen gebruiken bij het leren van de Nederlandse taal.

Wie wil er Boekfietser worden?

SCHIEDAM - Schiedam krijgt volgende week bij de start van de Kinderboekenweek een eigen Boekfiets. Dit is een elektrisch ondersteunde bakfiets met kinderboeken. De fietser gaat naar locaties met groepen kinderen toe om de kinderen voor te lezen. Er worden vrijwilligers gezocht om in Schiedam eropuit te gaan met de nieuwe Boekfiets.

Van Houte dirigeert 'Erbarme dich'

SCHIEDAM - Vandaag maandag 21 september is het Wereld Alzheimerdag. Op 16 september hebben een dirigent, 60 zangers, 3 solisten, 11 muzikanten, 7 vertellers, 2 beeldend kunstenaars en 40 bewoners uit verpleeghuizen in Haarlem, Rotterdam, Bergen en Schiedam de hoogtepunten uit de Matthäus Passion opgevoerd.  Dat was in de Cultuurkoepel Heiloo, zonder publiek. Vandaag is het concert te zien.

Idee voor speelplek op Dreesplein

SCHIEDAM - Afgelopen zaterdag werd de iktoon-manifestatie in De Bibliotheek Schiedam afgesloten met een kleine bijeenkomst in de de Beurszaal. De hele dag mocht de organisatie al genieten van mooie temperaturen, maar rond vijf uur kregen de genomineerden voor de Mooi Werk Cultuurprijs het figuurlijk nog een graadje warmer.

NL Film Festival films ook in Wenneker

SCHIEDAM - Het Nederlands Film Festival is een filmfestival dat sinds 1981 jaarlijks, aan het begin van het najaar, plaatsvindt in Utrecht. Het Nederlands Film Festival bestaat dit jaar 40 jaar. Er gaan dit jaar acht nieuwe Nederlandse films in première tijdens het festival, en vanwege de coronasituatie zullen deze films niet alleen in Utrecht maar ook in filmtheaters door heel Nederland te zien zijn. Wenneker Cinema doet mee...

Op zoek naar 'de draak van het wit'

SCHIEDAM - In de Ketelfactory is momenteel werk te zien van fotograaf Guus Rijven. Hij reisde in 2017 af naar Japan toen de landbrug tussen Nagasaki en Deshima heropend werd.  Zaterdagmiddag 19 september is de officiële openingsdag van de tentoonstelling. De ambassadeur van Japan in ons land, Hidehisa Horinouchi en zijn echtgenote zullen bij de opening aanwezig zijn. 

Transfer van SchieFM naar Radio De Erker

SCHIEDAM - Aanstaande zondag is het radioprogramma 'De Grabbelton Show' weer te beluisteren, ditmaal niet meer in de ether maar via internet. De bedenker en maker van het programma, Pieter Bos, stapt over van Schie FM naar Radio De Erker.

Vreemde onderzoeker in Schiedam

SCHIEDAM - Aan de Noordvest 34 in Schiedam, naast de molen De Palmboom, ligt aan de kade het voormalige vrachtschip Kabouter. Het schip is het afgelopen jaar verbouwd. Op zaterdagmiddag 5 september om 15.00 uur vindt de officiële opening plaats.

Muzikante Mick Paauwe overleden

SCHIEDAM - De in Schiedam Kethel wonende gitariste, bassiste en componiste Mick Paauwe is afgelopen zondag op 53-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Ze trad veel op met bands in het latin-jazz genre. Ze genoot haar muzikale opleiding aan het conservatorium in Rotterdam. Als lid van Nieuw Niks deed zij mee aan de familievoorstellingen van De Stokerij in het Theater aan de Schie. 

Stadsdichter blijft jaar langer

SCHIEDAM - "2020 is een raar jaar, allerlei activiteiten worden een jaar opgeschoven, alsof 2020 niet bestaat", schrijft het Literair Gezelschap Schiedam (LGS). Daarom wil het LGS ook het afscheid van de Stadsdichter van Schiedam, Yvette Neuschwanger, een jaar opschuiven.

Theme picker