'Manzoni in Holland' zingend geopend

SCHIEDAM - Op 16 februari 2019 opende Wim T. Schippers de tentoonstelling 'Manzoni in Holland' in Stedelijk Museum Schiedam op geheel eigen wijze. Als een ware dirigent liet hij het massaal toegestroomde publiek zingend de opening verrichten.

Wim T. Schippers: "Lachen mag''

SCHIEDAM - Ter gelegenheid van de tentoonstelling 'Manzoni in Holland' in Stedelijk Museum Schiedam maakte Wim T. Schippers, tijdgenoot en geestverwant van Manzoni, een pindakaasvloer op de zolder van het museum. 'Mij hoor je niet zeggen dat het kunst is,' aldus Schippers, 'om mijn werk mag hard gelachen worden.'

Museum is hét jeneverkenniscentrum

SCHIEDAM - Het Nationaal Jenevermuseum Schiedam opent op zaterdag 6 april zijn vernieuwde museumzalen. Op dit moment wordt er gewerkt aan de herinrichting van de eerste en tweede verdieping van het museum, waarbij flink wordt geïnvesteerd in de interactieve informatievoorziening.

Muziek die in kamp werd geschreven

SCHIEDAM - Trio Dumas speelt vrijdag 1 maart 2019 in de Schiedamse Westvest90-kerk het programma 'Ontdek Klein en Schulhoff'. Het strijktrio laat het publiek kennismaken met muziek van twee Joodse componisten uit het voormalige Tsjecho-Slowakije die beiden omkwamen in een concentratiekamp: Gideon Klein en Ervin Schulhoff.

André Hazes Tribute in Grote Kerk

SCHIEDAM - Bij de gemeente is een aanvraag ingediend voor een vergunning voor 'Schiedam Covert' in de Grote of Sint Janskerk te Schiedam op vrijdagavond 22 november 2019 van 20:00 uur tot 02:00 uur. Op deze avond vindt een optreden van André Hazes Tribute plaats.

Bezichtig kerk en beluister klassiek

SCHIEDAM - De komende maanden is er een nieuwe concertreeks "Een Klassiek Uur Radboud" in de Sint Jacobuskerk aan de Kerkweg 53 in Schiedam-Kethel. Op vier zondagen is de kerk vanaf 14 uur open voor bezichtiging en van 15 tot 16 uur is er muziek in de kerk. In samenwerking met muziekvereniging Sint Radboud treden er diverse ensembles op.
 

Schiedam @ Art Rotterdam

SCHIEDAM - De afgelopen vier dagen werd in de Van Nellefabriek Art Rotterdam gehouden, in ons land de toonaangevende beurs voor hedendaagse kunst. Het was de 20ste jaargang. Daarnaast was het bijprogramma Art Rotterdam Week niet alleen op Rotterdamse locaties, maar ook op Schiedamse plekken, zoals Stedelijk Museum Schiedam, Stichting KunstWerkt, KetelFactory en OpenArtExchange.

Ontroerend kijkje in schetsboeken

SCHIEDAM - Vanaf 7 februari  is bij Stichting KunstWerkt  in Ruimte in Beweging aan de Boterstraat 81 in Schiedam de expostie 'Het Schetsboek' te zien. Schetsboektekenaars met uiteenlopende achtergronden laten hun boeken zien en tonen enkele werken die uit de boeken voortgekomen zijn.

Afsluiting Wijkcultuurklassen

SCHIEDAM - Afgelopen januari werd de eerste periode van de Wijkcultuurklassen, die in 2018 zijn gestart, afgesloten met een feestelijke einduitvoering voor ouders en ander publiek op basisschool Het Startblok in Nieuwland. 

Monopole had verkocht kunnen zijn

SCHIEDAM -  De oude bioscoop Monopole staat al lange tijd te koop, maar had verkocht kunnen zijn aan OpenArtEchange, zo laat Joke Bakker weten. Zij is eigenaresse van deze galerie aan de Hoogstraat 85. 

Wim T. Schippers' pindakaasvloer

SCHIEDAM - Vandaag was Wim T. Schippers op bezoek om het smeren van zijn Pindakaasvloer in de tentoonstelling “Manzoni in Holland” te bespreken. Wie nog nooit de Pindakaasvloer van Wim T. Schippers heeft gezien en geroken moet echt vanaf 16 februari naar het Stedelijk Museum Schiedam. Onvergetelijke sensatie!", zo schrijft het museum vandaag. Waarom schilderen met verf als je ook ander materiaal kan gebruiken? Piero...

Filmfestival beleeft derde lustrum

SCHIEDAM - Dit jaar viert het Suikerzoet Filmfestival zijn vijftiende jaar. Het wordt gehouden van donderdag 14 tot en met zondag 17 november 2019. De afgelopen editie, in november 2018, telde 10.500 bezoeken (net iets meer dan vorig jaar).