Onbewoonde Kamers bij KunstWerkt

SCHIEDAM - De kunstenaar Zhanhong Liao heeft de expositie 'Onbewoonde Kamers' samengesteld samen met haar collega’s Zhifei Chang (China), Atefeh Klaus (Iran), Remko Szabo en Enology Daczo (Roemenië). Deze tentoonstelling wordt georganiseerd door de Stichting KunstWerkt en vindt plaats van 30 juni tot en met 14 juli bij Ruimte in Beweging aan de Boterstraat 81 in Schiedam.

5 schrijvers en 900 kinderen

SCHIEDAM - Afgelopen twee maanden zijn vijf kinderboekenschrijvers op bezoek geweest in de Schiedamse bibliotheek en op enkele scholen. In totaal hebben 40 klassen en meer dan 900 kinderen kunnen genieten van de bezoeken van de bekende jeugdboekenschrijvers Thijs Goverde, Vivian den Hollander, Reggie Naus, Sanne Rooseboom en Janneke Schotveld.

Wil voor jeugd voorzien in lacune

SCHIEDAM - Vrijdag 14 juni vond de eerste editie van The S’Culture Clup plaats in Schiedam, een multidisciplinair festival dat werd georganiseerd samen met en voor Schiedamse jongeren. Rondom de Lange haven en bij Wenneker Cinema, de Bibliotheek Schiedam en Stedelijk Museum Schiedam werd een uitgebreid programma aangeboden en was van alles te beleven op het gebied van kunst, cultuur en sport.

Laatste romanticus van de literatuur

SCHIEDAM - Tijdens het laatste Literair Café van dit seizoen op donderdag 27 juni is Kester Freriks te gast. Deze avond is georganiseerd samen met De Ketelfactory, die dit jaar 10 jaar bestaat. Freriks’ lezing sluit aan bij de jubileumtentoonstelling “Stil”, die tot 15 juli bij De Ketelfactory is te bekijken. 

Bob Lens: plastic tas als kunst

SCHIEDAM - De pindakaasvloer van Wim T. Schippers op de zolderverdieping van het Stedelijk Museum Schiedam is verdwenen. De nieuwe expositie die daar nu huist is De Plastic Tas over het werk van Bob Lens. Wat beide kunstenaars verbindt is dat zij tot de Fluxus-kunstenaars worden gerekend. Die streefden naar het bij elkaar brengen van kunst en het dagelijks leven.

Laatste Lunchconcert van het seizoen

SCHIEDAM - Met nog twee uitverkochte voorstellingen van Youp van ’t Hek én de laatste editie van het woensdagmiddag Lunchconcert sluit Theater aan de Schie het theaterseizoen 2018-2019 af. 

Rijnmondband trakteert op muziek

SCHIEDAM - Op zaterdagmiddag 22 juni (vanaf 13:00 uur) zullen alle onderdelen van de Rijnmondband te horen zijn in het centrum van Schiedam om hun 90 jarige jubileum samen met de Schiedammers te vieren.

Skillz festival op de Kloosterplaats

SCHIEDAM - Bij de gemeente is een vergunning aangevraagd voor het houden van het evenement Skillz festival op de Kloosterplaats te Schiedam op 6 juli 2019 van 15.00 uur tot 21.00 uur. 

'Met Andere Ogen' in Schiedam Oost

SCHIEDAM - Wijkbewoners uit Schiedam Oost vertellen op woensdag 26 juni in Het Huis van Oost hun persoonlijke verhaal in de nieuwe vertelvoorstelling 'Met Andere Ogen'. Dit is een voorstelling inclusief dialoog met het publiek.

SLET: scholen kom in actie

SCHIEDAM - Theater aan de Schie en De Stokerij Schiedam hebben al enige tijd de handen ineen geslagen. Het resultaat van deze innige samenwerking is de succesvolste editie van Theaterfestival de Opstokerij ooit. Maar liefst 865 bezoekers kwamen in het weekend van vrijdag 31 mei tot en met zondag 2 juni af op de derde editie van Theaterfestival de Opstokerij in het Wennekerpand. Volgend seizoen organiseren Theater aan de Schie en de...

Shantykorenfestival bij Euroscoop

SCHIEDAM - Bij de gemeente is een vergunning aangevraagd voor het organiseren van het evenement Shantykorenfestival Euroscoop op de Noorderweg 20 (Euroscoopplein) op zondag 14 juli 2019 van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Aftrap maand van de amateurkunst

SCHIEDAM - Tijdens Iktoon worden jaarlijks landelijk de amateurkunsten in het zonnetje gezet, zo ook in Schiedam. Op zaterdag 1 juni werd Iktoon Schiedam 2019 afgetrapt met een feestelijke bijeenkomst bij Mooi Werk voor de deelnemende partijen. Deze hele maand staan workshops, activiteiten, een gezamenlijk kunstwerk en eindmanifestatie van uiteenlopende amateurkunsten op het programma. Mooi Werk organiseert deze maand samen met...