2022 brengt Nieuwe Impuls en verhuizing voor KunstWerkt

2022 brengt Nieuwe Impuls en verhuizing voor KunstWerkt

SCHIEDAM - Stichting KunstWerkt kondigt de opening aan van de tentoonstelling Nieuwe Impuls. De opening is op zondag 16 januari a.s. om 15.30 uur. Daarbij wordt wel vermeld: "Ervan uitgaande dat de lockdown zal zijn opgeheven". 

Als dat zo zal zijn, is de expositieruimte uitsluitend toegankelijk met een geldige QR-code. De expositie loopt tot en met 6 februari 2022 en vindt plaats in Ruimte in Beweging, Boterstraat 81, 3111 NB Schiedam. 

Exposanten zijn de nieuwe leden van Stichting KunstWerkt: Esther van Duffelen, Wybe Hietbrink, Evelien de Jong, Annette Splinter en Vera Whistler. De expositie wordt geopend door Harrie Dechering, directeur van Schiedam Partners. 

"Een nieuw jaar, een nieuw begin. Stichting KunstWerkt heeft de traditie om het jaar te beginnen met een groepsexpositie van nieuwe deelnemers die bij ons onderdak hebben gevonden. Door dit welkom krijgen zowel deze kunstenaars als Stichting KunstWerkt artistiek een nieuwe impuls. Dit keer met een extra dimensie.

Wij slaan dit jaar onze vleugels uit, willen ons vernieuwen, verbreden en verdiepen. Daarom verhuizen we binnenkort naar een nieuwe locatie (in het voormalige postkantoor aan de Lange Nieuwstraat, red.). Deze 'Nieuwe Impuls' is de start van een jaar dat vol is van nieuwe impulsen", schrijft Stichting KunstWerkt in de aankondiging van de nieuwe expositie. 

Van 4 februari tot en met 27 februari 2002 vindt een uitwisseling plaats tussen twee kunstenaarsgroepen, 'Ontmoeting (met Maassluis)'. Van 4 maart tot en met 3 april 2022 staat 'Sokkels' op het programma met werk van 22 kunstenaars. De verhuizing naar de Lange Nieuwstraat is gepland van 1 april tot en met 1 mei 2022. Van 6 mei tot en met 5 juni 2022 vindt de eerste expositie op de nieuwe locatie plaats getiteld 'Door licht geraakt'. 

Jenevermuseum
Er loopt ook de jubileumexpositie van deze in 2021 dertig jaar geworden stichting. Deze expositie is in het Jenevermuseum. De jubileumexpositie is getiteld 'Van Fles naar KunstWerkt'. Deze is verlengd tot 27 februari 2022. 

06-01-2022

 

ziedeschiebanner2

20230323 Banners Bieb 6x 250 x 208-1

 

Logo Fonds SV

 

hvsbanner


sms12