De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Nieuwe eigenaar in voormalige 'Van der Wal'

Chefkok Benschop wil in november open

Chefkok Benschop wil in november open

SCHIEDAM - Chefkok Marnix Benschop wil over ongeveer een maand zijn restaurant openen aan de Grote Markt 17 in Schiedam, voor veel Schiedammers bekend als het pand van eet- en muziekcafé Van der Wal. 

door Jan Schrijver (foto door Louise Melchers)

Het pand aan de Grote Markt stond jarenlang leeg nadat Café Van der Wal op last van de gemeente Schiedam zijn deuren moest sluiten. Er zou met Brasserie Stokers een nieuwe uitbater komen, maar ondanks een ingrijpende verbouwing in het pand, kwam Stokers niet. Makelaar Michel Borremans van Horecaadviesbureau.nl bevestigde ons een maand geleden de komst van de in de Rotterdamse regio bekende chefkok Marnix Benschop. Nog steeds echter zijn de borden met 'te koop' niet verwijderd van het pand aan de Grote Markt 17.

We deden navraag. De gemeente bevestigde ons dat inmiddels de vergunning door de nieuwe eigenaar is aangevraagd. Marnix Benschop is deze maand druk als gast-chef bij het restaurant Weelde aan de Marconistraat 30 in Rotterdam. Dat neemt niet weg, dat hij ergens in het begin van de maand november open wil met zijn restaurant in Schiedam. "We gaan een dezer dagen hard aan de slag met het inrichten van het restaurant", zo verzekerde hij ons. 

Maar voor het zover is, is er komende maand net over de stadsgrens dus al van zijn kookkunst te genieten bij Weelde. Dit restaurant schrijft over de chefkok: "Marnix Benschop heeft een niet mis te verstaan rijtje klinkende namen op zijn c.v. staan. Zo kookte hij eerder al bij Dumbo Restaurant, Biergarten Rotterdam & The Suicide Club. Ook stond hij als stagiair in de keukens van sterrenrestaurants als Noma in Kopenhagen en The Fat Duck in Bray."

Marnix Benschop is afkomstig uit Terschelling. Eenmaal geworteld in de Rotterdamse regio, zocht hij afgelopen jaren een ander huis. Hij vond dat vorig jaar in Schiedam Oost. "Je leert dan geleidelijk aan de stad beter kennen. Door de oude binnenstad lopend, viel mijn oog steeds weer op dat markante maar helaas leegstaande pand aan de Grote Markt. Vervolgens ben ik de mogelijkheden gaan onderzoeken om daar zelf een restaurant te beginnen en zo is het balletje aan het rollen gekomen." 

Hier lees je ons artikel over Weelde Tongen.

Foto: Marnix Benschop deze maand als gast-chef aan het werk in restaurant Weelde

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het horecanieuws uit Schiedam. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker