De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Van Wilhelminahaven via Nieuwe Maas richting Noordzee

Giga stopcontact op transport over water

Giga stopcontact op transport over water

SCHIEDAM - Vandaag vond het transport over water plaats van een 'megastopcontact' van de Wilhelminahaven in Schiedam naar zijn eindbestemming: een windmolenpark voor de kust van Zeeland. Hierboven, en ook onder het artikel zie je fraaie foto's van het transport. 

Afgelopen zondag 22 maart stond vanuit Schiedam een megatransport gepland over de Nieuwe Maas richting Noordzee: het transport van een in Schiedam gebouwd 3650 ton wegende bovenbouw voor een platform in de Noordzee. Wegens de weersomstandigheden in Engeland werd het transport afgelast. Daarna was zondagavond 29 maart als nieuw moment geprikt, maar de wind waaide te hard. Vandaag waren de weergoden het transport beter gezind en kon het transport plaatsvinden, zo meldt elektriciteitsnetbeheerder TenneT. 

Voor het windmolenpark voor de Zeeuwse Noordzeekust wordt op een platform in zee een gigantisch groot 'stopcontact' gebouwd. Dat stopcontact dient om de door windmolens opgewekte energie naar het vaste land te kunnen transporteren. 

De bovenbouw van het in zee liggende transformatorplaform voor het windmolenpark Borssele III, IV en V is dus vandaag vanuit Schiedam over water naar zijn eindbestemming op weg gegaan. Deze bovenbouw bestaat uit drie binnenverdiepingen en een buitendek. De bovenbouw is 25 meter hoog, 58 meter lang en 2 meter breed. De bovenbouw is in de Wilhelminahaven op een ponton gehesen, voordat het zijn reis over rivier en zee kon aanvangen. Het gewicht van de bovenbouw is 3650 ton. Het platform is gebouwd door HSM Offshore in Schiedam. 

Hier vind je de Facebookpagina van TenneT. 

Foto: verschillende foto's van het transport van vandaag (bron foto's TenneT © )

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft, help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het industriële en transportnieuws uit Schiedam en regio. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: