De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

In Schiedam vanaf 10 juni:

Alleen mét pas de milieustraat in

Alleen mét pas de milieustraat in

SCHIEDAM - Met ingang van 10 juni is de milieustraat in Schiedam uitsluitend toegankelijk met een pas. Bewoners met een toegangspas voor de restafvalcontainer gebruiken deze voortaan ook bij de milieustraat. Schiedammers die niet in het bezit zijn van deze toegangspas ontvangen op hun huisadres een milieupas die aan hen toegang geeft tot de milieustraat. Met één van deze passen kunnen inwoners voortaan de slagboom bij de ingang van de milieustraat openen. Bedrijven kunnen een betaalde zakelijke milieupas aanvragen om toegang te krijgen tot de milieustraat. 

Met ingang van 10 juni is de toegangspoort van de milieustraat afgesloten met een slagboom. Bezoekers dienen voortaan altijd de toegangspas van de restafvalcontainer of de milieupas mee te brengen bij een bezoek aan de milieustraat. Met een van deze passen kunnen bezoekers de slagboom bij de ingang van de milieustraat openen. Vervolgens vertelt een van de Irado-medewerkers in welke container op het platform het grofvuil thuis hoort.

Waarom een pas invoeren
Wethouder Jeroen Ooijevaar legt uit: ‘Voor de inzameling en verwerking van afval en grondstoffen wordt afvalstoffenheffing in rekening gebracht door de gemeente Schiedam. Inwoners van Schiedam hebben daarom recht op toegang tot de milieustraat. Helaas maken ook andere partijen, zoals bedrijven en niet-inwoners, oneigenlijk gebruik van de milieustraat in Schiedam. Om dit beter in de gaten te kunnen houden is de milieustraat voortaan uitsluitend toegankelijk met een pas’.

Bedrijfsafval brengen
Bedrijven kunnen voortaan uitsluitend met een betaalde zakelijke milieupas toegang krijgen tot de milieustraat om hun bedrijfsafval weg te brengen. Deze kunnen ze aanvragen via de website van Irado. Bij het aanmelden bij de toegangszuil wordt aan hen gevraagd welk soort bedrijfsafval ze komen brengen en  wordt aangegeven welke kosten hiervoor worden berekend. 

Meer informatie
Bij het aanvragen van een nieuwe pas wordt de oude automatisch geblokkeerd. Op de milieustraat worden geen passen verstrekt. Een nieuwe pas aanvragen kan via de website van Irado: www. irado.nl De website geeft ook antwoord op de meest gestelde vragen. 

Foto: zo ziet de toegangszuil bij de ingang van de milieustraat in Schiedam eruit (foto door Irado)
 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker