De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Grand Café Babbels maandag met frisse moed weer open

Babbels gezegend met ruim terras

Babbels gezegend met ruim terras

SCHIEDAM - Na 11 weken gesloten te zijn geweest wegens de coronamaatregelen, gaat Grand Café Babbels weer open. "Met frisse moed", zegt eigenaar Edward Molenaar in een gesprek op zijn terras met Jan Willem de Boer. Voor dit café op de hoek van de Gerrit Verboonstraat en de Lange Haven in Schiedam is het een zegen dat men zoveel ruimte heeft voor het terras.

door Jan Schrijver

"Ja dat geluk hebben we; een terras met nu 56 zitplaatsen. En nu maar hopen dat het mooi weer blijft. Binnen heb ik 28 zitplaatsen nu, maar normaal 60", aldus Molenaar. Hoeveel mensen mogen er aan tafel? "Twee mensen aan een tafel. Als je tot één gezin hoort, kunnen het er ook drie of vier zijn. Dat is voor binnen en buiten gelijk", zo legt Molenaar uit. Is reserveren aanbevolen? "Voor binnen zeker. Voor buiten zou ik het ook doen, want vol is vol."

"We doen eerst een gezondheidscheck. Het personeel moet vervolgens aangeven waar de gasten mogen gaan zitten. Een gezellig sociaal praatje van het personeel met de gasten, dat mag niet. Het zal uitserveren zijn - waarschijnlijk zonder handschoenen aan en mondkapjes en binnen anderhalve meter - en meteen weer verder gaan. Het personeel zal erop moeten toezien dat de gasten zich aan de eisen houden, want dat bijvoorbeeld gasten even gezellig bij een ander tafeltje aanschuiven of een praatje maken, mag niet. Sociaal gezien - en de mensen komen normaal gesproken toch naar de horeca niet alleen om wat te drinken en eten maar ook voor de sociale contacten - zal het wat minder zijn. Ik heb wel het idee dat voor de horeca veel meer regels gelden dan voor verschillende andere branches. Neem nu de supermarkten, daar loopt iedereen maar door elkaar heen, dat kan allemaal daar, eenrichtingsverkeer is niet verplicht."

Hoe is de communicatie tussen de gemeente en de horeca?  "Tot afgelopen vrijdag liep die niet zo geweldig, maar dankzij collega Luuk Elderkamp (van Lucas Drinkwinkel) is er sinds vrijdag een veel betere communicatie met de gemeente." Aanstaande maandag 1 juni 2020 is Grand Café Babbels weer open.

Hier zie je de reportage door Jan Willem de Boer van JW TV.

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het horeca-, ondernemers- en winkelnieuws uit Schiedam. Alvast dank. 

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker