De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Linde Loes Rose zet bedrijf voort

Barometers en klokken aan de Schie

Barometers en klokken aan de Schie

SCHIEDAM - Linde Loes Rose, de weduwe van Andreas Rose, heeft besloten de zaak van wijlen haar echtgenoot voort te zetten. Daarmee blijft het bedrijf H.N. Rose aan de Schie 21 in Schiedam bestaan.

door Jan Schrijver

Andreas Rose, die in Schiedam niet alleen als barometer- en klokkenmaker maar ook als gemeenteraadslid voor Lokaal Onafhankelijk Schiedam bekendheid genoot, overleed woensdag 4 december 2019 geheel onverwachts, aan de gevolgen van een bloedvergiftiging. Zijn bedrijf werd gedreven als eenmanszaak. Een eenmanszaak houdt formeel op te bestaan bij het overlijden van de natuurlijke persoon die eigenaar is, zo legde Linde Loes Rose vanmiddag aan Jan Willem de Boer uit.

Aanvankelijk wilde zij gaan stoppen met het bedrijf. Na het overlijden van eigenaar Andreas Rose konden de werkzaamheden wel uitgevoerd blijven worden door glasinstrumentmaker Maas Heilbron, die reeds 53 jaar in dienst is van het bedrijf, eerst bij de vader van Andreas en vervolgens bij Andreas. 

"Er is volop werk; in onze specialiteit zijn we het enige bedrijf in ons land. En we hebben nog een flinke voorraad aan barometers, klokken, barografen, weerhuisjes en zo meer, van antiek tot  nieuw. Daarom heb ik besloten het bedrijf voort te zetten als nieuwe eigenaar. We zullen vier dagen per week open zijn, van dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 15.45 uur, met een lunchpauze van 12.30 tot 13.15 uur. Maas doet het vakwerk, ik doe de klusjes en regel de dingen en mijn zwager die accountant is doet de boekhouding. Van beroep ben ik juf in het basisonderwijs, als invalkracht, dat is goed te combineren", aldus de nieuwe onderneemster aan de Schie.

Onder deze link kun je de reportage door Jan Willem de Boer van JW TV zien.

2 commentaar(en) op artikel "Barometers en klokken aan de Schie"

Ha Jan, wat ontzettend leuk dat je dit stukje schreef over de zaak. Ik wil graag één ding rechtzetten. Ik wilde de zaak niet verkopen..dat is onmogelijk. Het glasblazen is een oud ambacht en daar zijn er niet veel meer van. We zouden ook nooit iemand hebben gevonden die de zaak over kan nemen, omdat er geen toekomst meer in zit. We mogen namelijk geen nieuwe kwikbarometers meer produceren..alleen oude mogen we verkopen en repareren. Dat is een Europese wet. Ik zou dus aanvankelijk stoppen met de zaak en proberen zoveel mogelijk te verkopen. Maar omdat het nog erg goed loopt gaan we voorlopig nog door. Zolang Maas het ziet zitten en zolang we nog voorraad hebben en genoeg werk .

Groeten, Linde Loes Rose

Door: Linde Loes Rose Op:

Dank je voor je aanvulling Linde Loes. En heel veel succes met de voortzetting van het bedrijf.

Door: Jan Schrijver Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker