De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Bergen plantenschuit niet gelukt

Bergen plantenschuit niet gelukt

SCHIEDAM - De broers Jeroen en Wilco van Diejen van Bootsloperij & Ophaaldienst hebben vanmiddag een poging gedaan de gezonken plantenschuit aan de Nieuwe Haven weer boven water te krijgen. Na ruim twee uur in het koude water op de boot te hebben gestaan, gingen zij onverrichter zake terug naar huis.

Afgedaald van de kade op de boot zochten zij naar openingen in de boot om grote canvasbanden in te kunnen brengen en vervolgens op te pompen. Dat heeft als effect dat het water verdrongen wordt en dat door de opgeblazen banden een opwaartse kracht ontstaat. De meer dan een eeuw oude schuit kwam wel enigszins omhoog, maar naar de zin van bergers Jeroen en Wilco niet voldoende om een succesvol vervolg mogelijk te gaan maken.

Het was hun bedoeling om een eenmaal drijvende schuit met een sleepboot af te voeren naar het scheepskerkhof. Zij gaan dit dus niet doen, zodat de schuit nog bijna geheel onder water aan de kade van de Nieuwe Haven zal blijven liggen vooralsnog. Volgens de sloopspecialisten vertoont de schuit te veel lekken om hem nog te kunnen laten herstellen. 

Hier lees je ons eerdere artikel: https://deschiedammeronline.nl/artikel-detail/de-plantenschuit-onder-water

Foto boven: poging tot berging op 15 november (foto door Louise Melchers (c))
Eerste en tweede foto onder: situatie per 13 november (foto's door Jan Schrijver (c))

 

1 commentaar(en) op artikel "Bergen plantenschuit niet gelukt"

Ja het was al een gammel ding. Wij gaan ook eens ten onder dus deze schuit ook. Al was het heel vroeger erg gezellig in het voorjaar .Al die plantjes

Door: Karin Vis Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: