De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Bewust omgaan met papier en karton

Bewust omgaan met papier en karton

SCHIEDAM - Irado daagt bewoners uit om de hoeveelheid restafval in huis nog meer te verminderen door bewust om te gaan met (oud) papier en karton. "We halen namelijk best veel papier en karton in huis en gooien daarmee veel papier en karton weg", zegt Irado. Via het platform doemeemetminderafval.nl kunnen deelnemers zich aanmelden voor de uitdaging, hun voortgang bijhouden en tips ontvangen. Doe Met Minder Afval: Papier start op 1 juni 2020 en duurt de gehele maand tot en met 30 juni.

Bewoners worden van 1 tot en met 30 juni 2020 uitgedaagd om de hoeveelheid restafval in huis nog meer te verminderen door zorgvuldig om te gaan met papier en karton. Ieder jaar valt er flink wat kilo’s reclamedrukwerk op de deurmat. En dan ontvangt menigeen ook nog het nodige papier en karton door abonnementen en bestellingen. En waar laat jij je oude foto’s en ordners?

"Houd je schoon en droog papier netjes apart in de papiercontainer, dan kan het maar liefst zes tot zeven keer als grondstof kan worden hergebruikt voor de productie van nieuw papier, servetjes, wc- en keukenrollen. Nog beter is om minder papier in huis te halen", aldus Irado.

Aanmelden voor tips
Na de uitdaging in maart jl. om groente-, fruit- en andere etensresten in huis te verminderen, probeert Irado dat van 1 tot en met 30 juni ook met (oud) papier en karton. Door zich aan te melden ontvangen deelnemers dagelijks een tip en wekelijks een opdracht. De voortgang kunnen ze voor zichzelf bijhouden op een eigen profielpagina op het platform. Het platform is tevens een ontmoetingsplek voor het uitwisselen van tips, het stellen van vragen en delen van ervaringen met andere deelnemers. Het experiment is zeker geen wedstrijd. Aanmelden is wel noodzakelijk om de tips en opdrachten te ontvangen.

Waarom papier apart?
"Eén van de manieren om minder restafval over te houden is er voor te zorgen dat we ons afval goed scheiden. Schoon en door papier hoort thuis in de papiercontainer. Zo kan het worden gerecycled tot grondstoffen voor nieuwe producten. Papier met een plastic of aluminiumlaagje hoort niet thuis in de papiercontainer, en ook geen foto’s en ordners", zo licht Irado toe.

Een andere manier om afval te voorkomen is door bijvoorbeeld minder papier en karton in huis te halen. Een van de manieren daartoe is kranten, magazines, reclamefolders voortaan niet in de bus te laten gooien maar online te lezen. Met het online bestellen van artikelen - in plaats van het kopen in winkels in je eigen stad - gaat doorgaans meer verpakkingsmateriaal gepaard. 

Afbeelding: door Studio Bliq

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het duurzaamheidsnieuws uit Schiedam. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker