De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

In voormalige café Van der Wal

Brasserie De Eenling is open

Brasserie De Eenling is open

SCHIEDAM - Zo ziet het er binnen uit bij de nieuwe Brasserie De Eenling aan de Grote Markt 17 in Schiedam, bij veel Schiedammers bekend van de vorige gelegenheid die er gevestigd was, het muziekcafé Van der Wal. De nieuwe brasserie is vanaf vandaag open, gezien de coronamaatregelen vooralsnog voor afhalen en bezorgen.

door Jan Schrijver

"Nog één dag wachten en dan mag je het met je eigen ogen zien. Kijken mag, maar plaatsnemen nog niet", zo kondigde Marnix Benschop gisteren aan, dat hij vanaf vandaag woensdag 22 april zeven dagen per week open zal zijn. De maatregelen die de horeca aangaan zijn (zoals gisterenavond door de premier werd bekendgemaakt) minimaal tot en met 19 mei 2020 verlengd. De horeca mag niet normaal open, maar restaurants mogen wel afhaalgerechten verkopen en mogen maaltijden bezorgen. (lees hier: Duivelse dilemma's voor Rutte).

Om af te halen zijn er in de nieuwe brasserie onder meer een 'soep to go', een 'koffie to go' en 'sandwich to go', "en dat alles op gepaste afstand", zo laat de chefkok weten. De routing in het restaurant is nu geheel ingesteld op afhalen. Er is door Marnix en zijn team van zes personen wel al een plan gemaakt hoe de tafels neergezet kunnen worden als restaurants rekening houdend met de anderhalve meter afstand weer open mogen gaan. "Belangrijk is dat het er ook dan gezellig uit zal zien en plezierig zal kunnen zijn, want uitgaan doe je voor je plezier", zegt Marnix. 

Vanaf vandaag kun je ook een driegangen menu laten bezorgen, met per gang een keuze uit twee, voor een prijs van 26 euro per persoon. Zie voor het dagmenu de eerste foto hieronder. "Wellicht komt er voor dezelfde prijs volgende week nog een menu bij. Ook denk ik aan een special-menu, voor wellicht een iets hogere prijs, met daarin bijvoorbeeld Oosterschelde-kreeft die nu beschikbaar komt." 

Marnix Benschop (37) werkte als kok in het Rotterdamse sterrenrestaurant FG (dat toen hij er werkte Ivy heette) en daarna bij restaurant De Matroos & het Meisje. Vervolgens ging hij werken bij restaurant Biergarten, waarvan hij na verloop van tijd mede-vennoot werd. Ook was hij mede-eigenaar van restaurant The Suicide Club en was hij betrokken bij de opzet van restaurant Ayla. In november was hij een maand lang gastchef bij Weelde. Met Brasserie De Eenling is hij voor de eerste maal in zijn loopbaan solo-eigenaar. 

Hier lees je ons eerdere artikel over de komst van deze nieuwe brasserie en ook in dit artikel lees je erover.

(dit artikel is een update van ons artikel van 21-4, 10.39 uur)

Hier zie je de reportage die Jan Willem de Boer van JW TV maakte.

Foto's: bron Facebookpagina Brasserie De Eenling

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft, help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het horecanieuws uit Schiedam. Alvast dank.


 

 

1 commentaar(en) op artikel "Brasserie De Eenling is open"

Voor het eerst een kijkje binnen genomen het zag er gezellig uit, dit was voor info hopen er binnenkort te gaan eten. Veel succes met de "EENLING' toegewenst van Helen Dieleman.

Door: Helen Dieleman Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker