De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Café Sien wordt huurhuis

Café Sien wordt huurhuis

SCHIEDAM - Het pand aan het Wilhelminaplein 26 in de Gorzen in Schiedam is ongeveer een halfjaar op last van de gemeente gebarricadeerd geweest. Die barricadering is sinds enige tijd opgeheven. Er zal echter géén café meer komen op die locatie. Het gebouw wordt geschikt gemaakt als woning.

Op vrijdag de dertiende december 2019 ging Café Sien zonder de benodigde vergunningen open en werd nog diezelfde dag op last van de burgemeester van Schiedam gesloten. De voordeur en de deur aan een steeg aan de zijkant werden gebarricadeerd. De buitenkant van het café was volgeplakt met plakkaten door Stichting Café Sien. Er volgden diverse rechtszaken. Nu zijn beide deuren weer bruikbaar, maar men zal de deur niet meer openen om cafégasten te begroeten.

"De eigenaar van het pand en de gemeente hebben overleg gehad over de toekomst van het pand. De eigenaar heeft gelet op de ervaringen in het verleden besloten het pand niet meer voor een horecabestemming te willen verhuren. Hij wil het pand geschikt maken voor verhuur als woning. Daarop heeft de burgemeester besloten de sluiting op te heffen. Voor de omgeving is dit een grote verbetering; omwonenden ondervonden in het verleden regelmatig overlast", aldus desgevraagd de woordvoerder van de gemeente Schiedam. 

Hier lees je eerdere artikelen over Café Sien:
Café SIEN kan niet open ()
Café SIEN kan niet open ()
Café Sien vecht sluiting aan ()
Café Sien gaat procederen ()
Gemeente gooit Café Sien in het slot ()
Café Sien gaat vandaag open ()

Foto: de huidige situatie van het pand aan het Wilhelminaplein (foto door Louise Melchers)

 

1 commentaar(en) op artikel "Café Sien wordt huurhuis"

Geachte,

Graag zou ik in contact willen komen met de verhuurder want mijn vriend en ik zoeken met spoed een woning.

Door: Stephanie Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker