De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Schiedammer Sterrenberg de beste oliebollenbakker van het land

De oliebollen top tien van Zuid-Holland

De oliebollen top tien van Zuid-Holland

SCHIEDAM - Oliebollentestonline maakte afgelopen dinsdag reeds bekend dat Oliebollenkraam Nico Sterrenberg aan de Koemarkt de beste oliebollen bakt van Zuid-Holland. Vandaag heeft de test de gehele ranglijst voor alle provincies bekendgemaakt. Sterrenberg krijgt niet alleen het hoogste cijfer in Zuid-Holland, maar er is in heel Nederland geen bakker die een 10 krijgt van de test. Hij is daarmee de beste oliebollenbakker van het land.

door Jan Schrijver

Sterrenberg op de eerste plek in de top tien van Zuid-Holland krijgt een 10, op de tweede plaats gevolgd door Ron's gebakkraam in Dordrecht met een 8 en op de derde plaats door Gebakkraam Stationsplein Zwijndrecht met een 7,5.

De jury omschrijft de bollen van Sterrenberg (foto) alsvolgt: "Goede vulling, knapperig. Echt heel lekker. Ook dit jaar weer de beste van Zuid-Holland." Over de bollen van de nummer twee in Dordrecht: "Goed van smaak. Met iets meer vulling zou het een hoger cijfer zijn geweest." De nummer drie in Zwijndrecht: "Goed gevuld, lekker luchtig. Ook weer een toppertje."

Er staan vier Rotterdamse oliebollenkramen in de top tien, waarvan de hoogstgenoteerde is de Gebakkraam Smit aan de Beijerlandselaan. Op nummer 9 zien we Oliebollenkraam De Loper Vlaardingen. 

Hier kun je de complete top tien van Zuid-Holland zien. Onder deze link lees je de spelregels.

Hier lees je ons artikel van dinsdag.

In Gelderland, in Noord-Brabant en in Zeeland zien we bakkers met een 9,5.  In Flevoland, Utrecht en Overijssel zijn er bakkers met een 9. Groningen komt het minst goed uit de test. Daar heeft de hoogstgenoteerde bakker een 6,7. 

Foto: een blije winnaar Nico Sterrenberg in zijn kraam aan de Koemarkt (foto door Jan Schrijver)

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het winkelnieuws uit Schiedam. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker