De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

By Yoos, een winkeltje om voor om te fietsen

Een pareltje in Schiedam-Oost

Een pareltje in Schiedam-Oost

SCHIEDAM - Sinds december 2018 is Jolanda Gouw de trotse bezitter van By Yoos, een winkel waar je terechtkunt voor zelfgemaakte, nieuwe of opgepimpte kleding, maar ook voor cadeautjes, kussentjes, tassen, en andere hebbedingetjes.

door Louise Melchers

Jolanda: ' Dit is echt een droom van me die uitgekomen is. Ik ben al mijn hele leven bezig met het maken en oppimpen van kleding en ik heb altijd al zo'n winkeltje willen hebben. Het is heerlijk om met je passie bezig te kunnen zijn. Ik heb veel contact met mensen en kinderen uit de buurt, die af en toe even binnenkomen voor een praatje en die mij steeds vriendelijk groeten. Ook is het is heerlijk om iemand weer blij de winkel uit te zien gaan.'

De winkel is dan misschien niet zo groot, maar het assortiment is ruim. 'De kleding die ik verkoop is nieuw of in nieuwstaat en van bekende merken. Ik verkoop divere spijkerjasjes, die ik dan ook naar jouw smaak kan oppimpen. Verder verkoop ik tasjes en zelfgemaakte of nieuwe sieraden. Ook voor vintage speelgoed of bijvoorbeeld kinderkapstokjes kun je bij me terecht, ' aldus Jolanda. 'Het mannenassortiment is nog niet zo groot, maar dat wil ik op termijn ook gaan uitbreiden.'

Echtgenoot Tom heeft het pand nog niet zo lang geleden voorzien van een nieuwe uitstraling (zie eerste foto onder). Met de groene kleur, de glas-in-loodramen en de naam in gouden letters op de gevel, krijg je het idee van een Engels winkeltje. Ook de etalage ziet er mooi uit. Jolanda: ' Ik probeer de etalage telkens weer een nieuw thema te geven, en zoals je wel kunt zien, staan er momenteel allemaal vogels in de etalage.

Jolanda geeft ook workshops voor kinderen en is komende woensdag (24 juli)  te vinden bij de Buren van Oost waar ze een workshop tasjes versieren gaat geven.

By Yoos is te vinden in de Laurens Costerstraat 39A. De openingstijden van de winkel zijn op donderdag van 14.00 - 21.00 uur, vrijdag en zaterdag van 13.00 - 17.00 uur en op afspraak.

1 commentaar(en) op artikel "Een pareltje in Schiedam-Oost"

Bent u degene die advertenteerd als pareltje op markt plaats met radio lampen

Door: eef Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: