De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Frau Rosenrot Gin van EV@

Frau Rosenrot Gin van EV@

SCHIEDAM/ROTTERDAM - Schiedams jongste distillateursbedrijf EV@ en de Rotterdamse DJ Frau Rosenrot (FRR) hebben vanmiddag op Katendrecht in café The LisaMarie hun gin gelanceerd: Gin Frau Rosenrot.

door Jan Schrijver  (tekst en foto's)

De gin is een nieuwe warmrode gin op basis van frambozen, rozen, citrus en thee, zo licht EV@-eigenaar Ernst van Velzen toe. Voor de kenners van de mix voegt hij eraan toe: "Ideaal in de mix met premium tonic of bruiswater. Luxe met mousserende wijn en veel ijs in de naderende zomerzon. Perfect serve met een rood pepertje, grapefruit en tijm. Of in de basis met munt en grapefruit." Het is een gin die uit honderd procent natuurproducten bestaat, waaronder de graanalcohol. Het alcoholpercentagte in de gin is veertig procent. 

Wij proefden de gin vanmiddag met name in de mix, op ijsblokjes, met onder meer een schijfje Spaanse peper en een takje tijm. De fles is doorzichtig, de gin roze, door de frambozen en de rozen. Puur zonder ijs proef je de tonen van de frambozen. Een gin die dames die van gedistilleerd - puur of in de mix - houden zal kunnen bekoren, al zullen de heren allles behalve hun neus optrekken voor Gin Frau Rosenrot. 

Na jaren in het magische Parijse nachtleven te hebben gedanst als show girl avant la lettre vond DJ FRR het tijd om een groter publiek te laten kennis maken met de fantastische muziek in de stijl ven de burlesque jaren 30, 40 en 50. Nu zij zelf net vijftig jaar jong is, is het een mooi tijdstip voor een nieuwe stap in haar loopbaan: een eigen gin op de markt brengen. "Allereerst, ik houd van gin. Mensen die me kennen van het avondleven, zal het opgevallen zijn dat ik niet zelden met een mix in de hand sta, en veelal is dat op basis van gin. Heel erg leuk om op zo'n fraaie fles te mogen pronken." 

Wijlen dichter en ook jazz-DJ Jules Deelder werd vorig jaar 75 jaar. Ter gelegenheid hiervan kwam Loopuyt met de gelimiteerde oplage Deelder Hard Gin, voor een stevige prijs van 75 euro de 75 cl. De Gin FFR is - ondanks het recentelijk bereiken van de vijftig jaren van de Rotterdamse - geen vijftig euro maar 49,95. "En dat voor een hele liter wel te verstaan", zegt zij. Ook is de gin in een halve liter verkrijgbaar, al betaal je meer dan de helft van de hele liter: 29,95 euro.

In Schiedam is Gin FRR te koop bij Jeneverie 't Spul en in de slijterij van het Jenevermuseum. De FRR is weliswaar in kleine oplage vervaardigd, maar niet gelimiteerd, zo zegt Ernst van Velzen tot besluit, van de presentatie op deze vanmiddag zonnige Valentijn. De verstokte terrasliefhebbers waagden het er zelfs op buiten te zitten bij The LisaMarie - terwijl FRR binnen haar jazzy-muziek ten gehore bracht -  wetende dat de volgende storm er dit weekeinde aankomt. Na Ciara de tweede van deze maand: Dennis. 

Voor EV@ is het de tweede lancering van een product. Eind vorig jaar werd als primeur op de markt gebracht de 'Janse oude klare', naar een van vader op zoon overgeleverd recept uit deze stokers-familie. Ook de Schiedamse distillateurs-collega van Van Velsen, Alwine van Winsen, was bij de presentatie aanwezig. En ook zij heeft een nieuw Schiedams gedistilleerd product in petto, maar wat dat dan is houdt ze nog even onder de pet. 

Foto boven: Ernst van Velzen en Frau Rosenrot, op de achtergrond o.a. Rob Janse (Janse Oude Klare geproduceerd door EV@), Alwine van Winsen en Annabel Jansen van Kookstudio door Annabel 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: