De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Géén terras voor Annabels kookstudio

Géén terras voor Annabels kookstudio

SCHIEDAM - Annabel Janse van 'Kookstudio door Annabel' aan de Westmolenstraat is de afgelopen maanden dicht door de coronamaatregelen. Zij heeft geen terras, maar had er hoop op dat zij door een tijdelijk terras weer wat omzet zou kunnen draaien. Ze verzocht om een terras aan de voorkant - de straatzijde van de kookstudio - en hoopte op een voortvarende afhandeling. Voortvarend is de gemeente in ieder geval geweest, maar zonder het door haar gewenste resultaat. Voor de horecacategorie waaronder haar kookstudio valt, blijkt géén tijdelijk terras mogelijk. De jonge onderneemster, 25 jaar is zij, is zeer teleurgesteld en haar vader, Rob Janse, ziet met lede ogen de droom van zijn dochter uiteenspatten. Hij stuurde ons onderstaande ingezonden brief.

INGEZONDEN

"Op 16 maart ging de telefoon: Papa, vanavond om 6 uur sluit de horeca in verband met het coronavirus! Ik keek al naar de televisie, het zat eraan te komen. Gelukkig had Annabel die dag geen partij in haar Kookstudio waardoor ze voor die dag naast geen omzet, gelukkig ook geen kosten had.

Wat er vanaf dat moment over haar werd uitgestort, laat zich met geen pen beschrijven. Op macro-niveau lijkt het allemaal koek en ei: allerlei financiële tegemoetkomingen waardoor ZZP'ers en ondernemers zoals Annabel geholpen zouden worden. De heren Rutte en Koolmees hebben erg hun best gedaan. De dagelijkse werkelijkheid? Voordat dit in de praktijk was geregeld, was Annabel ‘bijna kopje onder’. Gelukkig zijn we in staat om elkaar te helpen.

Pas na ruim 8 weken werd in mei de ‘bijstandsuitkering’ aan haar uitbetaald. Dan heb je al een aantal stappen gezet: als middenstanders houden we al generaties onze eigen broek op. Omdat ook zij niet van de wind kan leven en niet wil terugvallen op haar ouders: 'bijstandsaanvraag' direct na 16 maart ingediend. Bij de gemeente Rotterdam, waar Schiedam de uitvoering aan had uitbesteed. Helaas bleek dit na ruim 5 weken een doodlopende weg: ze hadden er een puinhoop van gemaakt en verwezen na ontelbare telefoontjes om te vragen hoe het met de aanvraag staat, terug naar de gemeente Schiedam: Stroomopwaarts heet de uitvoerende instantie daar. De link die haar daar voor de aanvraag werd gegeven, bleek na 2 weken de verkeerde te zijn. Nieuwe link, nieuwe aanvraag. Je begrijpt het al.

Aan het einde van de tunnel gloorde opeens licht: 'op 1 juni gaat de horeca weer open en de gemeente Schiedam is ruimhartig met het verstrekken van een terrasvergunning’. Helaas. Vandaag, 28 mei 2020 kwam het besluit van de gemeente Schiedam in haar mailbox, getekend door burgemeester Cor Lamers: ‘gelet op het toetsingskader weiger ik op grond van de nadere regels het plaatsen van een tijdelijk terras’. En dit terwijl er bij de aanvraag ook een lijst was toegevoegd met handtekeningen van buren die tegen deze aanvraag geen bezwaar maken.

Dit betekent dat de deuren van haar kookstudio door onpersoonlijke op regels gebaseerde besluitvorming gesloten blijven, dat haar door hard werken gerealiseerde droom vervliegt en dat ze met de 1,9 miljoen anderen nu nog door de overheid betaalde werknemers op zoek gaat naar een hoogstwaarschijnlijk niet beschikbare baan. In afwachting van betere tijden. Haar droom geeft ze niet op!

Mijn hart huilt.

Rob Janse, de vader van Annabel"

Hier lees je ons eerdere artikel over de aanvraag door Annabel.

Hier lees je het artikel: groter terras onder voorwaarden

Foto: de horeca op de Grote Markt kan de terrassen vergroten als daarvoor ruimte bestaat en geeft de horcabedrijven die ook daar zware maanden achter de rug hebben vanaf 1 juni weer wat lucht (archieffoto 2016)


 

3 commentaar(en) op artikel "Géén terras voor Annabels kookstudio"

Helaas weer een gemiste kans voor Schiedam. Een beetje flexibiliteit is het stadhuis vreemd. Men zit er voor de regels en minder voor de burger en ondernemers.

Door: Jan olsthoorn Op:

Telkens weer laat de gemeente Schiedam zien dat ze niet mee maar tegenwerken met de mensen die met man en macht proberen om onze stad nog mooier en beter te maken. Er gaat zoveel goeie energie van mensen zoals Annabel, verloren door een stugge niet meewerkende gemeente.

Door: eugene Op:

Annabel heel veel sterkte. Schiedam doet er echt alles aan om op een negatieve manier door deze tijd te komen. Hoop voor jou dat het tij zal keren.

Door: Van Hulst Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker