De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Gasthuis & Vlietland in NOS Journaal

Gasthuis & Vlietland in NOS Journaal

ROTTERDAM/SCHIEDAM - Het NOS Journaal van 20.00 uur besteedde een item aan het hervatten door ziekenhuizen van meer reguliere zorg. Voor dit item ging de televisieploeg van het NOS Journaal op bezoek bij het Franciscus Gasthuis & Vlietland en sprak op locatie Rotterdam onder anderen met Niels Honig, lid van de raad van bestuur.

Getoond werd een zaal die speciaal ingericht was als extra intensive care zaal. Daarvoor is de ruimte nu niet meer in gebruik, maar men laat de infrastructuur intact om bij een mogelijke tweede golf weer snel te kunnen opschalen. 

Ook kwamen de verschillende pijl-signaleringen die op de grond zijn aangebracht in beeld. Onder meer werd bovendien getoond dat bij het bloedprikken een perspexscherm is geplaatst tussen de patiënt en degene die bloedprikt (zie foto onder).

Hier kun je ons eerdere artikel van vandaag lezen over de versoepeling van de coronamaatregelen van het ziekenhuis in die zin dat beperkte bezoekmogelijkheden met ingang van aanstaande maandag geboden worden.

Foto's: bron: fragmenten uit het NOS Journaal van 22 mei 2020, 20.00 uur

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker