De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Kies jij de bruidstaart of de steampunktaart?

'Heel Schiedam Bakt' taarten voor battle

'Heel Schiedam Bakt' taarten voor battle

SCHIEDAM - Ronald Koorengevel, eigenaar van de winkel Kasteel van Zuydt aan de Groenelaan in Schiedam Zuid, bedacht in deze tijden van coronacrisis een ludieke wedstrijd: Heel Schiedam Bakt. Hij vroeg Schiedammers foto's van hun taarten in te sturen. Bezoekers van de Facebookpagina van zijn winkel kozen van zestien inzendingen de mooiste twee.

Normaal gaat het in bakwedstrijden om uiterlijk en smaak, in deze bijzondere tijd niet. Nu ging het alleen om het uiterlijk van de baksels. Daarom noemde Ronald het ook een 'fotobattle'. 

"Vandaag is de finale gestart", zo meldt Ronald ons. "In de ene hoek staat Patricia van Dongen met een bruidstaart en in de andere hoek Danielle ten Hoeve met een steampunktaart." Via de Facebookpagina van Kasteel van Zuydt kun je je stem uitbrengen.

Wat betekent steampunk eigenlijk? "Steampunk is een subgenre van fantasie of speculatieve fictie. De term verwijst naar de verhalen die zich afspelen in een tijd dat stoomkracht nog de primaire krachtbron was (meestal de 19e eeuw), maar die ook elementen van sciencefiction of fantasie bevatten", zo leert Wikipedia ons.

De winnaar - Patricia of Danielle - krijgt als prijs een vierpersoons high tea. Deze is pas te nuttigen als de coronamaatregelen dat toestaan en alsdan met inachtneming van alle coronavoorzorgsmaatregelen, om te voorkomen dat dit een erg dure high tea zou worden.

(Hier kun je in een eerder artikel lezen hoe Taco en Lou met (schoon)ouders een gebakje aten en vier boetes van elk 390 euro kregen)

Hier lees je een artikel met winkelnieuws van vorige week: Stof Studio Shop verkoopt mondmaskers alleen in de winkel

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het gemeentelijke en ondernemers- en winkelnieuws uit Schiedam. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker