De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Stof Studio Shop verkoopt mondmaskers alleen in de winkel

'Het wordt nog een hele modeshow'

'Het wordt nog een hele modeshow'

SCHIEDAM - "Dat gaat vanaf 1 juni aanstaande als iedereen in het openbaar vervoer een mondkapje aan moet, een hele modeshow worden op straat." Dat denkt Michiel Terheggen van de Stof Studio Shop aan de Hoogstraat 117 in Schiedam. En hij kan het weten, want in zijn winkel verkoopt hij stof aan de rol die nodig is om zelf thuis mondkapjes te naaien. Inmiddels verkoopt hij ook kant en klare mondkapjes. Zijn vrouw Sophie is op de bovenverdieping van de winkel druk doende met het maakwerk.

door Jan Schrijver

Vanaf 1 juni aanstaande is het in het openbaar vervoer voor passagiers verplicht om binnen in de voertuigen een zogenoemd 'niet-medisch mondkapje' te dragen. Die 'niet-medische mondkapjes' kun je zelf maken. Op internet zijn voor verschillende modellen patronen te vinden. Michiel Terheggen verkoopt veel stof aan mensen die thuis mondkapjes aan het maken zijn en ook de verdere benodigdheden zijn niet aan te slepen zegt hij, zoals biasband, elastiek en naaigaren.

"Vooral effen zwarte en effen witte katoenen stof is in trek om de mondkapjes te maken, maar ook steeds meer mensen zoeken een leuk motiefje uit", merkt Terheggen op. Ter illustratie wijst hij enkele stoffen met motiefjes in de schappen aan (eerste foto onder). "Het is eigenlijk als 'grap' begonnen om ook zelf mondkapjes te vervaardigen en in de winkel te verkopen. Door ze aan te bieden, zijn we erachter gekomen dat er vraag naar was, maar het moet voor ons geen massaproductie gaan worden. Het is voor ons een bijproduct; onze kerntaak is de verkoop van stoffen en benodigdheden en dat blijft ook zo."

Zijn vrouw Sophie onderbreekt haar werken aan nieuwe mondkapjes even en komt naar beneden zodat zij samen met manlief - achter het perspex-scherm boven de toonbank - op de foto kan. "Dat is leuk, want we doen het allemaal samen", zegt Michiel, die zo'n 34 jaar geleden op de Hoogstraat met zijn Stof Studio Shop begon. "Daardoor hebben we elkaar ook leren kennen", zegt de ondernemer. "Inderdaad", zo beaamt Sophie, met een glimlach als ze eraan terugdenkt. "Ik werkte namelijk hiernaast in een winkel, bij de toenmalige sportzaak Olympus, ja, zo is het gekomen", zegt ze.

Michiel: "Maar dat we dit samen nog eens zouden meemaken, hadden we nooit kunnen bedenken. Dat je maximaal vijf mensen in de winkel mag hebben, dat je allerlei signaleringen op de grond moet plakken, je ziet de pijlen en strepen en waarschuwingen op de grond hier. We zijn er heel bewust mee bezig, we houden ons strikt aan alle regels. Het is best moeilijk, want normaal pak je samen met de klant stoffen uit het schap, geef je advies, meet je de stoffen af en knip je het stuk naar wens af. Nu pakt de klant de stoffen zoveel mogelijk. De hele klantbediening is gewoon letterlijk meer op afstand zonder dat je wil dat het afstandelijk wordt."

De mondkapjes in wit, in zwart en in verschillende dessins zijn bij de Stof Studio Shop te koop voor de stuksprijs van vijf euro. Onder de klanten van de Stof Studio Shop was ook kunstenaar Jacques Tange. Die kocht een aantal effen mondkapjes, zwart en wit, die hij handmatig heeft beschilderd. Online- of postoderverkoop van de mondkapjes, daar doen Michiel en Sophie niet aan. "Zoals gezegd hebben we geen zin in massaproductie. We verkopen alleen aan klanten die naar onze winkel komen." 

De zaken gaan goed bij de Stof Studio Shop. "Maar het is heel dubbel", zo benadrukt Michiel. "Wij zijn weliswaar heel tevreden over hoe het bij ons draait, maar je wil daar niet te enthousiast over doen, omdat je tegelijkertijd beseft dat het om de gezondheid van ons allen gaat, en gezondheid is uiteraard het allerbelangrijkste. Ook is het zo dat heel veel van de collega-winkeliers en -ondernemers in Schiedam het erg moeilijk hebben door de coronacrisis. We hebben het grootste respect voor alle collega's die keihard aan het strijden zijn om in deze tijd hun hoofd boven water te houden." 

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het gemeentelijke en ondernemers- en winkelnieuws uit Schiedam. Alvast dank.

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker