De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Kinderen kunnen meedenken met Shell

Kinderen kunnen meedenken met Shell

SCHIEDAM - Kinderen in Schiedam kunnen meedoen aan de Shell Pernis Kinderraad. Deze bijeenkomsten worden georganiseerd door de raffinaderij uit Rotterdam-Pernis en door cultureel maatschappelijk organisatiebureau de Kleine Ambassade uit Schiedam. 

"Shell vraagt advies aan kinderen! Lijkt het jou leuk om een kijkje te nemen achter de schermen op het terrein van Shell Pernis? Wil je meer leren over wat Shell doet? En denk jij graag mee over wat anders of beter kan? Meld je dan aan voor de Shell Pernis Kinderraad 2020-2021", zo luidt de oproep van de Kleine Ambassade aan kinderen uit groep 6, 7 en 8 uit Schiedam en omgeving.
 
Sinds 2014 organiseren Shell Pernis en de Kleine Ambassade deze Shell Pernis Kinderraad. Als lid van de Shell Pernis Kinderraad volgt een kind interactieve lessen over bijvoorbeeld werken in de techniek, veiligheid en duurzaamheid bij Shell. De deelnemende kinderen gaan op excursie over het terrein van Shell Pernis en gaan in gesprek met medewerkers. De kinderen wordt gevraagd  mee te denken over vragen die belangrijk zijn voor Shell.  

De bijeenkomsten vinden plaats in de periode van oktober 2020 tot en met mei 2021 op de woensdagmiddagen. De negen bijeenkomsten zijn in Schiedam, Pernis en Spijkenisse. Voor de deelnemende kinderen uit Schiedam zijn de bijeenkomsten qua locatie verdeeld over Schiedam (op kantoor bij de Kleine Ambassade aan de Vijgensteeg 2, dat is in het Wennekerpand) en de andere helft (als dat rekening houdend met de coronamaatregelen mogelijk zal zijn) op het terrein bij de Shell in Pernis. 

Kinderen die dit jaar in groep 6, 7 of 8 zitten, kunnen zich voor 16 september 2020 aanmelden door een e-mail te sturen naar post@dekleineambassade.nl met daarin naam, leeftijd, woonplaats, telefoonnummer, school en een korte motivatie. Meedoen is gratis. 

Foto: een eerdere Shell Pernis Kinderraad (bron foto de Kleine Ambassade)

 

1 commentaar(en) op artikel "Kinderen kunnen meedenken met Shell"

Wereldwijd lijden mensen onder extreme weersomstandigheden en mislukte oogsten. Over de hele wereld zien we bosbranden, ijskappen die sneller smelten dan voorspeld, en de ondergang van hele ecosystemen. We bevinden ons midden in een ongekende crisis en we hebben nog maar een paar jaar om er iets aan te doen.

Wij bestaan omdat onze overheid weigert om het noodzakelijke beleid in te voeren om haar burgers te beschermen. In plaats daarvan blijft zij de industrieën steunen en financieren die onze levens in gevaar brengen. We organiseren creatieve, vreedzame en soms disruptieve acties om druk te zetten op onze regering en ze te dwingen om de nodige maatregelen te nemen tegen de klimaat- en ecologische crisis. Waarom? Omdat de geschiedenis keer op keer heeft laten zien dat burgerlijke ongehoorzaamheid een zeer effectieve manier is om radicale en snelle veranderingen tot stand te brengen.

Door: Extinction Rebellion Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker