De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Kort dag voor terras-aanvraag

Kort dag voor terras-aanvraag

SCHIEDAM -  De gemeente heeft zojuist via een persbericht bekendgemaakt dat in verband met de coronacrisis voor de horeca de vergroting van terrassen met ingang van 1 juni is toegestaan. Daarvoor moet wél eerst een plan ingediend worden en we leven nu 22 mei. Dat is kort dag dus. De vergroting is maximaal een verdubbeling van huidige oppervlakte. Maar hoe zit het dan als je nog géén terras hebt? Dan dien je eerst een vergunning voor een terras aan te vragen en dan geldt nogmaals: dat is kort dag tot 1 juni wanneer de horeca weer open mag.

Annabel Janse van 'Kookstudio door Annabel' aan de Westmolenstraat 6 in Schiedam is één van de vele horecaondernemers die het zwaar hebben in deze tijden van de coronacrisis. Normaal gesproken ontvangt zij groepen die bij haar komen eten, al dan niet voorafgegaan door een kookworkshop. Groepen ontvangen en kookworkshops houden zal ook na 1 juni 2020 moeilijk voor haar zijn, gezien de te nemen maatregelen. Binnen kan zij maximaal twaalf personen kwijt rekening houdend met de anderhalvemeter afstand. Zoiets is niet goed mogelijk binnen haar groepsconcept. Daarom gaat zij nu individuele gasten ontvangen met ingang van 1 juni.

"Maar voor maximaal twaalf personen is dat heel moeilijk rendabel te krijgen; dan moet er wellicht zelfs geld bij. Daarom zouden enkele tafeltjes terras aan de voorzijde en in onze binnenplaats aan de achterzijde een uitkomst zijn. Dan is het mogelijk wel rendabel te krijgen en dat is hard nodig na enkele maanden van stilstand. Ik hoop dan ook van ganser harte dat het afgeven van een vergunning aan de horeca-ondernemers die nu nog geen terras hebben heel erg snel kan."

In de 'nadere regels terrassen Covid-19' van de gemeente Schiedam lezen wij in ieder geval dat de bedrijven die nog geen terras hebben, daar onder voorwaarden de mogelijkheid toe krijgen. Dat is als volgt omschreven door de gemeente: "Voor exploitanten van openbare inrichtingen die voor 17 maart 2020 nog geen terras exploiteerden geldt dat er een tijdelijk terras met alleen zitplaatsen mag worden gecreëerd conform de 1,5 meter eis en als de buitenruimte dit mogelijk maakt (stoep, plein, kade, groenvoorziening enkel bestaande uit gras)." 

Foto: Annabel Janse (bron foto website Kookstudio door Annabel')

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker