De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Mammoet neemt concurrent ALE over

Mammoet neemt concurrent ALE over

SCHIEDAM - Het Schiedamse bedrijf Mammoet heeft de in Engeland gevestigde branchegenoot ALE overgenomen. Daarmee wordt het wereldwijd werkend bedrijf op het gebied van zwaar transport en hijsdiensten met afstand het grootste bedrijf van de wereld. Het Belgische Sarens staat op nummer 2.

De komende maanden zal een integratieplan worden uitgerold, zo laat Mammoet in een persbericht weten. Het gefuseerde bedrijf - dat integraal verder gaat onder de naam Mammoet - heeft nu meer dan 140 kantoren wereldwijd. Met het gecombineerde team van toegewijde professionals plus de vloot van zwaar materiaal is Mammoet nu de grootste speler op zijn terrein in de wereld, zo meldt het bedrijf. 

De geschiedenis van het bedrijf begint reeds in 1807 als 'Gebroeders Goedkoop'. Na een fusie in 1971 ging het bedrijf verder onder de naam Mammoet. Een geklaarde klus waarmee het bedrijf internationaal faam maakte was in 2001 de berging van de atoomonderzeeboot Koersk. Sinds 2006 maakt het bedrijf deel uit van het grootste familiebedrijf van ons land, SHV.

De raad van bestuur bestaat nu uit de volgende leden (waarvan Birch afkomstig is uit de raad van bestuur van het overgenomen bedrijf):
Paul van Gelder, Chief Executive Officer
Kees Voormolen, Chief Financial Officer
Michael Birch, Chief Commercial Officer
Jan Kleijn, Chief Operating Officer
Ivonne Verlinde, Chief Human Resources Officer

Foto: kantoorgebouw De Bolder van Mammoet, foto door User:Quistnix - Eigen werk, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=30558

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het bedrijfsnieuws uit Schiedam. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker