De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Nieuwe chefkok in voormalige 'Van der Wal'

Marnix Benschop kookt eerst bij Weelde

Marnix Benschop kookt eerst bij Weelde

SCHIEDAM/ROTTERDAM - Weelde is een trendy restaurant aan de Marconistraat 39 in Rotterdam, net over de grens van Schiedam, gevestigd in oude havenloodsen en met grond en kassen eromheen om groente te verbouwen. Chefkok Marnix Benschop is in de maand oktober de chef. Deze uit Terschelling afkomstige in Rotterdam gevestigde culinaire chef, is de nieuwe eigenaar van het te openen restaurant aan de Grote Markt 17 in Schiedam. 

Het pand aan de Grote Markt stond jarenlang leeg nadat Café Van der Wal op last van de gemeente Schiedam zijn deuren moest sluiten. Er zou met Brasserie Stokers een nieuwe uitbater komen, maar ondanks een ingrijpende verbouwing in het pand, kwam Stokers niet. Makelaar Michel Borremans van Horecaadviesbureau.nl bevestigt ons de komst van Marnix Benschop. 

Maar voor het zover is, is er komende maand net over de stadsgrens al van zijn kookkunst te genieten bij Weelde. Dit restaurant schrijft over de chefkok: "Marnix Benschop heeft een niet mis te verstaan rijtje klinkende namen op zijn c.v. staan. Zo kookte hij eerder al bij Dumbo Restaurant, Biergarten Rotterdam & The Suicide Club. Ook stond hij als stagiair in de keukens van sterrenrestaurants als Noma in Kopenhagen en The Fat Duck in Bray.

Voor Weelde zal Marnix een wisselend menu samenstellen dat afhankelijk zal zijn van de weersomstandigheden. Oktober kan namelijk qua temperatuur verrassend zijn en daar moet je op inspelen met het menu. De focus ligt voornamelijk op groenten en peulvruchten en minder op dierlijke proteïnen. Het overgrote deel van zijn gerechten zal veganistisch zijn, maar ook vis en vlees staan op het menu. De gerechten zijn geïnspireerd door de keukens van het Midden-Oosten, maar worden bereid met een Hollandse twist."

Van oktober tot en met maart organiseert Weelde de ´Weelde Tongen - Culinaire Maanden´. Steeds voor de duur van één maand nodigt het restaurant een chef uit om zijn kunsten in het restaurant te komen vertonen. 2 oktober is de openingsavond voor oktober. 

Tijdens de Weelde Tongen zal er ook randprogrammering zijn die thematisch bepaald wordt aan de hand van de stijl van de chef van die maand. Dit kunnen concerten, lezingen, workshops, proefavonden of feestavonden zijn. In de loop van de tijd zullen ook de chefs voor de andere maanden door Weelde bekendgemaakt worden. 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: