De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Hoogstraat 180 binnenkort weer gevuld

'Mensen herkennen pand niet meer'

'Mensen herkennen pand niet meer'

SCHIEDAM - Op de Hoogstraat 180 in Schiedam wordt binnenkort het kantoor gevestigd van Bravenboer Management. De gevel van het pandje wordt in originele staat teruggebracht.

door Jan Schrijver

In dit pand heeft jarenlang de notenwinkel gezeten van John van Buuren, voordat hij ermee naar de Hoogstraat-ingang van winkelcentrum Passage verhuisde. Bravenboer kocht het pand aan Hoogstraat 180 van John van Buuren. (lees hier ons eerdere artikel: nieuwe eigenaar voor notenwinkels)

De nieuwe eigenaar van het pand aan de Hoogstraat 180 is het pand aan het opknappen, zodanig dat je het bijna niet meer herkent. Het pand wordt namelijk teruggebracht in de originele staat. "Het pand is in de negentiende eeuw gebouwd. In 1906 kreeg het een nieuwe voorgevel. We zijn die voorgevel nu in originele staat aan het terugbrengen", zo legt Jasper Bravenboer, de eigenaar van Bravenboer Management, uit. "Toen we de witte verf van het pand verwijderden, kwamen bijvoorbeeld deze mooie tegeltjes tevoorschijn." Jasper Bravenboer wijst ze aan (eerste foto onder). "En wat te denken van de schitterende glas-in-loodramen (tweede foto onder). Die kwamen tevoorschijn toen we witte beplating van de gevel verwijderden. Het is wel leuk, dat voorbijgangers op de Hoogstraat blijven stilstaan om naar het pand te kijken dat ze niet herkennen. De oh's en ah's zijn te horen."

"Ook de kleuren van het houtwerk van de voorgevel zijn nu zoals ze vroeger waren. Op sommige stukken was een zogenoemde 'houtimitatie' aangebracht. Ook dat aspect brengen we terug", zegt hij. Dit speciale schilderwerk wordt uitgevoerd door de Schiedamse Tanja van Sijp. (derde foto onder). Zij is gespecialiseerd in schilderwerk voor restauratie en decoratie. Het pand is een monumentaal pand en de restauratie wordt uitgevoerd in overleg met de afdeling monumenten van de gemeente Schiedam, aldus Jasper Bravenboer. 

Boven de kantoorruimte is de uit twee verdiepingen bestaande woning inmiddels opgeknapt. Deze woning wordt verhuurd. Aan de achterzijde van het pand zal nog een te verhuren woning worden gerealiseerd.

Jasper Bravenboer wil het komende weekeinde met zijn bedrijf naar de Hoogstraat 180 in Schiedam verhuizen.

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het horeca-, ondernemers- en winkelnieuws uit Schiedam. Alvast dank. 

2 commentaar(en) op artikel "'Mensen herkennen pand niet meer'"

Super mooi! Veel succes Jasper.

Door: José Van Eekelen Op:

Heb al vol bewondering staan kijken, prachtig gedaan. Alweer een parel terug aan het snoer van de Hoogstraat.

Door: Frans Huisman Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker