De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Doe jij mee?

Minder afval door minder papier

Minder afval door minder papier

Hoe kun jij alleen, of met je gezin of huisgenoten de hoeveelheid restafval in huis nog meer verminderen? Ga de uitdaging met jezelf aan en Doe Mee Met Minder Afval. Van 1 tot en met juni 2020 gaat Irado, samen met bewoners, de hoeveelheid (oud) papier en karton in huis verminderen.

Ieder jaar valt er flink wat kilo’s reclamedrukwerk op je deurmat. En dan ontvang je ook nog het nodige papier en karton door abonnementen en bestellingen. Weet je dat oud papier en karton maar liefst zes tot zeven keer als grondstof kan worden hergebruikt voor de productie van nieuw papier, servetjes, wc- en keukenrollen? En wat doe jij met oude foto’s en ordners?

Na de uitdaging in maart jl. om groente-, fruit- en andere etensresten (GFE)  in huis te verminderen, probeert Irado dat van 1 tot en met 30 juni ook met oud papier en karton. Hoe goed jij het doet kun je bijhouden op het platform. Na je aanmelding ontvang je bovendien handige tips en wekelijks een opdracht in je mailbox. Je ontmoet er andere deelnemers die elkaar helpen en inspireren om de hoeveelheid restafval te verminderen. Doe jij mee?

Heb jij je al aangemeld en heb je deelgenomen aan eerdere uitdagingen, dan hoef je je niet opnieuw aan te melden. Je ontvangt automatisch bericht over de nieuwe challenge.

Een paar tips alvast:

  • Plak een sticker op de brievenbus tegen ongeadresseerd drukwerk
  • Reclamefolders, kranten en magazines kun je ook online lezen
  • Papier dat je gescheiden weggooit in de papiercontainer moet schoon en droog zijn

(infotorial)

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker