De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Minister bezoekt Hatenboer-Water

Minister bezoekt Hatenboer-Water

SCHIEDAM - Deze week heeft het in Schiedam gevestigde bedrijf Hatenboer-Water minister Cora van Nieuwenhuizen in het bedrijf ontvangen. De minister van Infrastructuur en Waterstaat was in Schiedam voor een werkbezoek aan de Topsector Water en Maritiem. Samen met het Topteam Water en Maritiem en vertegenwoordigers van de bedrijven Paques, PWN en LG Sonic heeft Hatenboer-Water de minister kunnen informeren over het exportpotentieel voor de Nederlandse watertechnologiesector.

Algemeen directeur van Hatenboer-Water, Willem Buijs, heeft zitting in het Topteam Water en Maritiem als vertegenwoordiger van het MKB. Hij gaf na afloop ook een rondleiding en een toelichting op de ontziltingstechnologie die het Schiedamse bedrijf in de loop der jaren heeft verfijnd. Tegenwoordig wordt deze technologie door het bedrijf in veel sectoren over de hele wereld toegepast, niet alleen voor de productie van drinkwater, maar ook voor proceswater en bijvoorbeeld gietwater in de tuinbouwsector, een sector waarin Nederland ook een marktleider is. 

Het werkbezoek werd toepasselijk voortgezet op een catamaran van Damen waar CEO René Berkvens het gezelschap ontving om voor de maritieme pijler van de Topsector het thema “Schoon, Veilig en Slim varen” uit te diepen. De TU Delft, Marin, Skoon en Damen zelf verzorgden de presentaties. Het gezelschap stapte af bij Van Oord om te worden geïnformeerd over Deltatechnologie, ook een pijler die onder Topsector Water en Maritiem valt. Van Oord, Sweco, Boskalis gaven uitleg over de sector en de 5 proeftuinen. De minister rondde het intensieve werkbezoek af met een bezoek aan een simulator voor de nodige praktijkervaring.

Foto: v.l.n.r. vertegenwoordiger van het VNO-NCW netwerk Groene Groeiers (LG Sonic), Yousef Yousef; boegbeeld van Topsector Water en Maritiem, Hans Huis in ’t Veld; minister van Infrastructuur en Waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen; algemeen directeur Hatenboer-Water, Willem Buijs; directeur waterzuiveringsbedrijf Paques, Joost Paques; directeur drinkwaterbedrijf Noord-Holland PWN, Joke Coperus

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: