De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Nico Sterrenberg gaat donderdag open

Nico Sterrenberg gaat donderdag open

SCHIEDAM - Na vele jaren op de Nieuwe Haven te hebben gestaan met zijn kraam, stond hij vorig jaar voor het eerst op de Koemarkt. Nu is de oliebollenkraam opnieuw op de Koemarkt geplaatst, maar iets gedraaid op het plein gezet (zie foto onder), zodat het plein beter betrokken wordt in de winterse gezelligheid die de kraam met zich meebrengt. Met ingang van aanstaande donderdag 15 oktober zijn er weer oliebollen, krentenbollen en andere oud-Hollandse gebaksproducten te koop bij Nico.

door Jan Schrijver

Nico Scherrenberg staat gewoonijk in voorjaar, zomer en de vroege maanden van het najaar op kermissen in ons land. De Schiedamse ondernemer heeft ten gevolge van corona dit jaar maar drie kermissen kunnen draaien. Voor de verkoop van zijn oliebollen de komende maanden heeft Nico Sterrenberg de afgelopen tijd goed nagedacht hoe dat in de coronatijd zodanig te doen dat met alle corona-vereisten rekening kan worden gehouden.

Zo denkt hij tijdens de piek rond de jaarwisseling met 'tijdsloten' te gaan werken. Klanten geven vooraf hun bestelling door, die op marktkramen onder zogenoemde biertenten door de klant kunnen worden afgehaald. De zakken met oliebollen zijn dan gerangschikt naar het desbetreffende tijdslot. "Zo kunnen we goed rekening houden met de coronamaatregelen en het is nog prettig ook voor de klant", zegt Scherrenberg. 

Ook denkt hij de klanten via eenrichtingsverkeer langs de oliebollenkraam te kunnen geleiden, door gebruik te maken van prullenbakken met daarop heel duidelijke aanduidingen. "Die bakken hebben we ook op de kermis gebruikt en het kan bovendien geen kwaad om tijdelijk deze extra prullenbakken neer te zetten. Opgeruimd staat netjes", vindt hij. (inmiddels staan de bakken er; zie foto's 4 en 5 onder)

Vorig jaar nam Nico Scherrenberg het initiatief om op de Koemarkt een kerstmarkt te organiseren, met als goed doel het EMC Sofia Kinderziekenhuis. Dat initiatief werd in samenwerking met andere ondernemers op de Koemarkt en met andere bedrijven en instellingen opgepakt. "Zeker de dagen dat het weer ons niet in de steek liet, waren een succes", zo blikt hij terug. "We waren na afloop van de Kerstperiode ook zeker van plan het evenement in 2020 weer te houden, maar dat is helaas niet goed in te passen nu gezien de onzekerheden rond corona." 

 

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker