De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

'Wegens ons jubileum doen we er in elk zak 2 bollen bij'

Nico Sterrenberg viert verjaardag

Nico Sterrenberg viert verjaardag

SCHIEDAM - Gebakkraam Nico Sterrenberg viert dit jaar zijn zestigjarig bestaan. Lodewijk Sterrenberg, de opa van Nico, stond in 1960 tijdens herfst- en wintermaanden voor het eerst op de Nieuwe Haven in Schiedam met zijn oliebollenkraam. 

Nico Sterrenberg senior ging in 1966 op 14-jarige leeftijd zijn vader helpen. Vader en zoon stonden tezamen in de oliebollenkraam tot 1986. Door het overlijden van de grondlegger van de gebakkraam Lodewijk Sterrenberg kwam hier helaas een einde aan. Daarna zette Nico senior samen met zijn echtgenote Annie de zaak voort. 

In 1997 kwam op zijn beurt Nico junior in de leer bij zijn vader. Geleidelijk aan kwam Nico junior in de zaak werken en ontwikkelde hij de oliebollen, krentenbollen en appelbeignets verder tot lekkernijen die steeds vaker in de prijzen zouden vallen. 

Sinds vorig jaar staat de oliebollenkraam niet meer op de Nieuwe Haven, maar staat deze midden in het centrum van Schiedam, namelijk op de Koemarkt. Met ingang van morgen - donderdag 15 oktober 2020 - is de oliebollenkraam weer open en is het oud-Hollands gebak weer te koop bij de gebakkraam die zestig jaar bestaat.

In verband met het jubileum doet geboren Schiedammer Nico Scherrenberg er dit jaar een schepje bovenop voor zijn klanten: bij aankoop van een zak oliebollen doet hij er gratis twee bollen bij.

Foto: v.l.n.r. Nico Sterrenberg jr., zijn echtgenote Willemien Sterrenberg, zijn moeder Annie Sterrenberg en zijn vader Nico Sterrenberg sr.

(advertorial)

Lees ook:
Nico Sterrenberg gaat donderdag open ()
24Kitchen kwam voor de oliebol ()
De oliebollen top tien van Zuid-Holland ()
Een 10 voor oliebollen bakken ()

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker