De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

"Bij ons hoef je de krenten niet te zoeken"

Oliebollen in het Hof van Spaland

Oliebollen in het Hof van Spaland

SCHIEDAM - De Hollandse Gebakkraam van Joop van der Weerdt staat weer in Winkelcentrum Spaland in Schiedam Noord. 

door Louise Melchers

Nu het weer iets herfstachtiger wordt, wordt het weer tijd voor een oliebolletje. Joop van der Weerdt is gespecialiseerd in de echte krentenbollen: " We bakken ze volgens oud familierecept. Mijn familie bakt al meer dan 100 jaar oliebollen."

"Mijn opa regelde ooit deze plaats en daarna stond mijn tante, José Kuijf, bijna 30 jaar op deze plek. Nu sta ik er dit jaar voor het 11e jaar en we gaan lekker door. Niet alleen bakken we krentenbollen, maar ook allerlei andere bollen, zoals gewone oliebollen, rum-rozijnenbollen en appelbeignets," vertelt Joop.

Een mevrouw aan de kraam raadt mij aan de tompoucebollen (foto onder) eens te proberen. "Die zijn toch lekker," zegt ze, terwijl ze een zakje mee naar huis neemt. "Echt doen, hoor." 

Joop (rechts op de foto) en Gijs die de kraam vandaag bemannen dragen een doorzichtig gezichtsmasker en handschoentjes. Zo proberen ze ook in de kraam corona buiten de deur te houden. "Gijs noemen ze ook wel mister Proper, want die zorgt ervoor dat alles heel schoon is," aldus de vaste klant.

Ik mag een bolletje proeven. "Ja, bij ons hoef je de krenten echt niet te zoeken in de bollen, want we stoppen ze er lekker vol mee," zegt Joop. Thuisgekomen neem ik de proef op de som en ja, het klopt, de bol zit vol met krenten. Dat smaakt naar meer. Gauw weer eens langs.

Jan Willem de Boer van JW TV maakte ook een praatje met bakker Joop. Je kunt die video starten door op de vijfde foto onder dit artikel te klikken.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker