De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Voormalige 'Van der Wal' wordt bistro

'Open zodra vergunning binnen is'

'Open zodra vergunning binnen is'

SCHIEDAM - Chefkok Marnix Benschop wilde aanvankelijk zijn restaurant aan de Grote Markt 17 in Schiedam in november openen. Het heeft wat langer geduurd, maar inmiddels is de verbouwing zover, dat het restaurant kan gaan draaien zodra de vergunning van de gemeente binnen is.

door Jan Schrijver

De ruiten zijn inmiddels niet langer afgeplakt met papier. Je ziet mensen dan ook nieuwsgierig naar binnen kijken. Dat is niet zo verwonderlijk, want het eetcafé is inmiddels drie jaar en een maand dicht.  "Ja, ik mis wel een gezellig café van de omvang van het voormalige Van der Wal", zegt één van de nieuwsgierige Schiedammers. Van der Wal kon je omschrijven als een gezellig café met af en toe muziek en met doorgaans op verschillende dagen van de week de mogelijkheid om een eetcafé-maaltijd te nuttigen.

In het nu komende horeca-bedrijf liggen de accenten anders, je zou kunnen zeggen, omgekeerd. Het is een bistro/restaurant waar je kunt eten en waar je gezellig kunt blijven hangen voor een drankje. Daar eten moet een beleving worden, in een ontspannen kleinstedelijke of noem het dorpse sfeer. 'We bieden culinaire producten zonder er de hoofdprijs voor te vragen', zo schetsen de mannen die nu in het pand aan de Grote Markt met hamer en kwast bezig zijn de laatste hand aan het interieur te leggen. Binnenkort lopen zij in de bediening dan wel assisteren zij chefkok Benschop in de keuken, die - zoals dat ook bij Van der Wal was - hoger ligt dan het zitgedeelte van het restaurant.

Bij Van der Wal ging je het trapje op voor het toilet. Daar is nu een kamer van gemaakt, waar een in het oog springende lamp aan het plafond hangt en waaronder een grote eettafel komt te staan. De toiletten vind je in het nieuwe restaurant naast die kamer, trapje af.

Marnix Benschop was eerder kok bij onder meer Dumbo Restaurant, Biergarten Rotterdam & The Suicide Club. Hier lees je meer over Marnix.

Foto onder: Marnix Benschop was in oktober een maand de gastkok bij Weelde Tongen in Rotterdam 

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het horecanieuws uit Schiedam. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: