De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Soe en Mee 25 jaar in De Pinguïn

Soe en Mee 25 jaar in De Pinguïn

SCHIEDAM - Eigenaars Soe en Mee Teng van Snackbar De Pinguïn in Schiedam-Oost kregen ter gelegenheid van hun 25-jarig jubileum als uitbaters van de snackbar bezoek van burgemeester Cor Lamers.

Dit jaar is het precies 69 jaar geleden dat De Pinguïn, van oorsprong een ijssalon, haar deuren opende. Een aantal overnames later kwam de zaak in 1994 in handen van Soe en Mee. De Pinguïn was indertijd nog gevestigd aan de Ampèrestraat. Soe en Mee voelden zich direct thuis in Oost. Maar drie jaar later pakten zich donkere wolken boven hun hoofd samen. In het kader van stadsvernieuwing moest een groot deel van de straat worden gesloopt. De zaak bleef tot het laatste moment open, maar had zwaar te lijden onder verzakkingen als gevolg van de sloop van nabijgelegen blokken en onder de onzekerheid over de toekomst.

Soe: ‘We waren inmiddels erg gehecht aan ‘ons’ buurtje, maar het bleef lang onduidelijk of we op dezelfde plek terug konden komen. Dankzij de steun van onder meer onze trouwe klanten en de mensen van de bewonersvereniging bleef onze zaak letterlijk en figuurlijk overeind.’ Zij besloten om een pand te kopen in de nieuwbouw op de hoek van de Ampèrestraat met de Van Swindenstraat. In afwachting van de voltooiing daarvan overbrugden ze 2,5 jaar in een portacabin op het Edisonplein en eind 1999 konden ze eindelijk de sleutel van hun huidige locatie in ontvangst nemen. 

Vijf jaar geleden werd De Pinguïn winnaar van de titel Leukste snackbar van Zuid-Holland. Dit jaar zijn Soe en Mee genomineerd voor De Nederlandse Horeca Prijzen. Mee: ‘Er wordt druk op ons gestemd en mensen delen de oproep om te stemmen op Facebook. Of we nu gaan winnen of niet, we voelen ons door alle steunbetuigingen al winnaars. Een groter compliment kunnen onze klanten ons niet geven.’

Wie jarig is, trakteert. Tussen 29 oktober en 26 november maken klanten elke week kans op prijzen zoals een XSL-frikandel of een fles prosecco. Kassabonnen vanaf tien euro gelden als lot. Elke donderdag worden 25 prijzen verloot. Burgemeester Lamers, wijkregisseur Ursula Rutten en Soe en Mee zelf trokken vanmiddag de eerste winnaars uit de doos met bonnetjes.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: