De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Zorgminister Bruno Bruins tegen Tweede Kamer over Vlietland

Spoedhulp blijft 's nachts dicht

Spoedhulp blijft 's nachts dicht

DEN HAAG/SCHIEDAM - Zorg-minister Bruno Bruins gaat in zijn brief van vandaag aan de Tweede Kamer ook in op de nachtelijke sluiting van de afdeling spoedeisende hulp van het ziekenhuis in Schiedam. "Dat blijft zo", concludeert hij.

In de brief aan de Tweede Kamer schrijft de minister voor Medische Zorg en Sport: "De afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) in Vlietland is sinds oktober 2016 zeven dagen per week van 10.00 tot 21.00 uur open en in de nacht gesloten. Dat blijft onveranderd. Patiënten die SEH-zorg nodig hebben kunnen in de nacht terecht op de locatie Gasthuis. De SEH op de locatie Gasthuis in Rotterdam is 24/7 open. En dat blijft ook zo." 

Voor de nachtelijke uren in Schiedam is echter wel een aanvullende voorziening nodig. De minister: "Met het oog op ‘de nachturen’ in Schiedam wordt nu gekeken samen met de huisartsen om de samenwerking met de HAP (Huisartsenpost) en de SEH te optimaliseren. Onlangs is met alle betrokken partners in de regio een concept intentieverklaring geïntegreerde spoedzorg opgesteld. Doel van de intentie is om door intensievere samenwerking ervoor te zorgen dat de patiënt met een spoedeisende hulpvraag, buiten kantooruren, spoedzorg ontvangt die de hulpvraag professioneel, patiëntgericht en efficiënt beantwoordt. Het komende jaar wordt hier verder invulling aan gegeven."

Foto: oktober 2016 werd er bij het ziekenhuis geprotesteerd tegen de nachtelijke sluiting van de SEH
 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: