De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Train online mee in je eigen huiskamer

Train online mee in je eigen huiskamer

SCHIEDAM - Normaal verzorg ik de rubriek 'Gert komt binnen bij'. De laatste aflevering in deze rubriek was bij Chloë ’s Takeaway.  Dit afhaalrestaurant is op 3 maart jl. geopend. In verband met de crisis ga ik de komende tijd niet binnen bij winkeliers en ondernemers voor het afnemen van een interview en het maken van enkele foto's. Mijn nieuwe rubriek heet 'Gert blijft binnen'. Hier kun je het artikel van vorige week lezen over de afhaal- en bezorgmogelijkheid van Het Schielicht. Het initiatief waar ik nu aandacht aan wil besteden is van Lizet Bakker. Zij biedt in verband met de coronacrisis een 'gratis online bootcamp vanuit je eigen huiskamer'. 

door Gert Struijs

"Wij zijn een kleine sportclub uit Schiedam, waarbij we vooral Schiedamse dames training geven om lekker in hun vel te zitten. Dit doen we door middel van bootcamp en bokstrainingen, zowel buiten als binnen", zo laat Lizet Bakker ons weten. Vanavond om 20.15 uur begint de eerstvolgende training. 

Sportclub MoveMakers uit Schiedam biedt dames uit de omgeving van Schiedam de mogelijkheid om samen online te sporten. Tot en met 6 april 2020 kunnen zij gratis meedoen aan trainingen van een uur. Deze worden gegeven via online livestreams op maandag-, woensdag- en donderdagavond.

“Nog 30 seconden hoge knieën, dan heb je rust!” roept eigenaar Lizet Bakker. Ze staat echter niet zoals gebruikelijk in een sportschool. In plaats daarvan geeft ze training vanuit de huiskamer. Via een laptop ziet ze hoe deelnemers haar instructies uitvoeren en daarna uithijgen. Sporters ontvangen voorafgaand aan iedere training een link en een code waarmee ze kunnen inloggen.

“Door te blijven sporten verminder je stress en doe je nieuwe energie op. Juist in deze periode is het belangrijk om te blijven bewegen,” aldus Lizet. ”Vanwege thuiswerken en de stress bewegen mensen minder. De online trainingen zijn een nodige sportieve afleiding, waarmee onze dames actief blijven en samen kunnen zijn.”

Het is voor veel mensen even wennen. Ze hoeven de deur niet meer uit en staan in hun eigen woon- of slaapkamer te zweten. Toch waren de eerste deelnemers enthousiast. Zo deden een moeder en dochter mee: “We vonden het wel spannend, maar het ging hartstikke goed. En onze spieren hebben we gevoeld!” Een dame van 55+ zei: “Het is toch even anders dan anders om thuis te trainen. Ik had mijn bedenkingen vooraf, maar ik vond de training net zo leuk als altijd, en bijna net zo zwaar.

Aan het eind van de training gaan de duimen van de deelnemers, voor de camera, omhoog. Zij sluiten hun dag af met een voldaan gevoel. Het is misschien even wennen voor iedereen, maar Lizet is blij dat ze op deze manier mensen sportief kan blijven begeleiden en samen kan brengen.

Via www.movemakers.nl kunnen sportievelingen zich aanmelden voor de online trainingen.

Meld je eigen initiatief
Ik wil restaurants en winkels die hun dienstverlening in verband met de crisis aanpassen graag aan wat publiciteit helpen. Wil je zelf iets melden als restaurant of winkelier of ondernemer, laat het me dan weten onder gert@deschiedammeronline.nl (Als redactie behouden we ons zoals altijd het recht voor om een bericht niet te melden, zulks ter beoordeling van de redactie en zonder dat hiervoor opgaaf van reden benodigd is.)

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: