De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Studenten adviseren over duurzaamheid Technotrading én omgeving

Trek tram door in 's-Gravelandsepolder

Trek tram door in 's-Gravelandsepolder

SCHIEDAM - Technotrading gaat verduurzamen. Hiervoor heeft het in de 's-Gravelandsepolder gevestigde bedrijf 24 studenten van Hogeschool Rotterdam gevraagd om met een plan te komen. Die hebben dit gisteren gepresenteerd. Er werd niet alleen naar dit bedrijf gekeken, maar ook naar het totale bedrijvengebied. De tram doortrekken naar het gebied is een van de suggesties. 

De 24 studenten onder leiding van docent Peter Anker hebben de afgelopen 6 weken gewerkt aan het opstellen van concrete adviezen. Hierbij hebben zij zich niet beperkt tot het pand van Technotrading. Zij hebben naar het hele bedrijventerrein s’-Gravelandsepolder gekeken. De gemeente Schiedam volgt deze ontwikkelingen met veel interesse en wethouder Fahid Minhas was samen met een delegatie van de gemeente aanwezig bij de presentatie.

De studenten presenteerden hun advies voor de gemeente Schiedam, de ondernemersvereniging van de ’s-Gravelandsepolder en Technotrading. De studenten waren ingedeeld in 5 groepjes. Alle groepjes richtten zich op verduurzaming. De groepen kwamen met verschillende ideeën. Voor het pand van Technotrading kwamen er oplossingen naar voren als zonnepanelen, isolatie, witte en groene daken. De studenten presenteerden ook oplossingen zoals groene gevels, die zorgen voor isolatie en een goed en groen imago. Ook naar het vervoer van Technotrading is gekeken en de studenten adviseerden om over te gaan op elektrische bestelbussen.

De oplossingen bleven niet beperkt tot Technotrading, zo is ook gekeken naar het openbaar vervoer en werd geadviseerd om een trambaan aan te leggen om de ’s-Gravelandsepolder beter bereikbaar te maken met milieuvriendelijker openbaar vervoer.

Jeroen van Waveren (rechts op de eerste foto onder), de directeur van Technotrading, was erg onder de indruk van de presentaties en complimenteerde de studenten voor hun werk. “Dit helpt Technotrading op weg op het pad naar duurzaamheid en hier gaan we verder mee aan de slag.” Wethouder Fahid Minhas (links op de eerste foto onder) toonde zich enthousiast over de fanatieke groep studenten en vond dit een mooi voorbeeld hoe bedrijven, het onderwijs en de gemeente kunnen samenwerken.

Technotrading zal zich nu gaan verdiepen in de rapporten en een afspraak is al gemaakt met de Hogeschool Rotterdam om een vervolgproject op te starten. "De gemeente is in ieder geval erg enthousiast, dus hopelijk volgen andere ondernemers op het bedrijventerrein het voorbeeld van Technotrading om te gaan verduurzamen", schrijft Technotrading in het uitgegeven persbericht ter gelegenheid van de presentatie door de studenten van de plannen.

Hier lees je ons artikel over de start van het project eerder dit voorjaar.

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft, help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het bedrijfsnieuws en het nieuws over duurzaamheid met betrekking tot Schiedam. Alvast dank.​

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker