De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Snackbar Zwart Nazareth aan Hoogstraat is open

Van patatje Teerstoof tot zwarte mayo

Van patatje Teerstoof tot zwarte mayo

SCHIEDAM - Aan de Hoogstraat 151c is sinds gisteren de snackbar Zwart Nazareth geopend. Eigenaar is Patrick Verbeek van Césant Horeca & Catering Groep. Zijn bedrijf verzorgt ook de horeca in De Bibliotheek Schiedam in de Korenbeurs en bij diverse hogescholen in Rotterdam.

door Jan Schrijver

De afgelopen twee weken is er in het voormalige sushi-afhaalrestaurant hard gewerkt om het interieur goed te laten aansluiten bij de naam Zwart Nazareth. De wanden zijn zwart geverfd. Ook de buitenkant is zwart. En het menu - met wit krijt geschreven op een zwart schoolbord - laat diverse voor een snackbar originele gerechten zien met een Schiedamse twist.

Wat te denken van het 'Patatje Teerstoof' bereid met Ketel 1 jenever of de 'Kolenburger Zwart Nazareth'. Ook is er de 'Scyedam Frikandel Speciaal' of een broodje 'Beenham met zwarte Ravensaus'. Ook de 'Zakkendrager' ontbreekt niet; dit is echter geen zak patat zoals de naam wellicht zou doen veronderstellen, maar een rijk belegde huisgemaakte panini.

Maar als je gewoon een patatje wil? Ook het gewone patatje is te koop, bijvoorbeeld in de formaten normaal en groot. De normale sauzen zijn erbij te krijgen, maar ook 'mayo Zwart Nazareth' of 'Mayo Ketel 1' of 'Mayo truffel'. 

Hoe maak je een saus verantwoord en smakelijk zwart? Zwart Nazareth doet dit met 'Actieve kool', bereid uit kokosnoten. 

Waarom is er gekozen voor de naam Zwart Nazareth? "We hebben voor de naam gekozen om het verleden van Schiedam te behouden, en wij geven met dit concept denk ik een leuke knipoog naar de historie van Schiedam, we zijn echt trots op dit concept", zegt eigenaar Patrick Verbeek. 

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het horeca-, ondernemers- en winkelnieuws uit Schiedam. Alvast dank. 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker