De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Aan de Polderweg in Schiedam Kethel

Vaste planten én coffee-to-go

Vaste planten én coffee-to-go

SCHIEDAM - Als je een wandeling maakt over de Polderweg in Schiedam Kethel is het oppassen voor de auto's, scooters, brommers en fietsers die er met gezwinde snelheid overheen rijden. Tegelijkertijd is het genieten van zoveel natuurschoon dat is ingeklemd tussen twee Rotterdamse bedrijventerreinen en een Schiedams bedrijventerrein. Ook is het leuk dat er op verschillende locaties aan de Polderweg groene producten worden aangeboden, zo ook op nummer 206. Je vindt daar een kraam met tuinplanten.

door Jan Schrijver (foto's door Louise Melchers)

Als je vanaf de 's-Gravelandseweg het weggetje naar de Abtspolderbrug in slaat, is het over de brug links af. Geboren en getogen Kethelse Marrie Klein (54) woont op nummer 206 in een pand met veel land eromheen. Dat land gebruikt ze, met de groene vingers die zij heeft, om er allerlei vaste planten te stekken en tot wasdom te laten komen. In voorjaar en zomer stalt ze de planten uit langs haar huis. De meeste planten die door Marrie Klein verkocht worden, zijn door haar gekweekt.

Op deze manier kweekt en verkoopt zij al jaren, maar in deze tijden van de coronacrisis merkt zij wel een grotere aanloop dan normaal. "Wellicht heeft een deel van de mensen angst om naar de drukbezochte tuincentra te gaan en voelt het hier langs de weg, in de buitenlucht, beter. Je ziet het zelf, het houden van afstand is hier geen probleem. En het is zelfbediening. Mensen die wat kopen kunnen zelf uitrekenen wat het kost  - alles is duidelijk geprijsd - en het geld in de brievenbus gooien of met hun telefoon via hun eigen bank-app of via een QR-code-Tikkie overmaken", zo legt Marrie Klein uit. 

Marrie Klein staat in normale tijden met haar koffie-caravan op allerlei foodtruckfestivals. Die caravan staat nu op zaterdag en zondag op de oprit van haar woning. "Voorbijgangers kunnen een kopje 'coffee-to-go' bestellen. De koffie bereiden we vers in de caravan en reiken we aan door middel van een serveerblad, alles conform de anderhalvemeter-afstandsnorm. We merken dat de klanten van de plantenverkoop én de wandelaars en fietsers die voorbijkomen blij verrast zijn dat ze een lekker kopje koffie kunnen meenemen." 

Binnenkort lees je hier nog een artikel over de Polderweg.

 

2 commentaar(en) op artikel "Vaste planten én coffee-to-go"

Wat ziet het er fleurig uit. Ik kan best wel wat tips en planten gebruiken voor mijn tuin. Kom gerust eens langs en bel aan... Onder het genot van 1,5 meter afstand en een overheerlijk sapje komen wij vast wel tot overeenstemming. Het ziet er top uit! Grtjs....

Door: Freddy Op:

Heb je ook groenten en/ of kruidenplanten in de aanbieding.

Wat zijn de openingstijden?

Door: Lidwien Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker