De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Zaterdag 12 september bij de boekenwinkels

Viering 'Independent Bookstore Day'

Viering 'Independent Bookstore Day'

SCHIEDAM - Op zaterdag 12 september 2020 vindt de vierde Independent Bookstore Day in Nederland plaats.

"Die dag vieren we de boekwinkel en de lezer", zegt Annette Jongen van het Schiedams Boekhuis aan de Hoogstraat 106 in Schiedam. "Het begint een traditie te worden. We hebben ons best gedaan om een mooi programma samen te stellen met alle aanpassingen die nodig zijn om deze dag coronaproof te kunnen vieren." Er mogen niet meer dan vier mensen tegelijk in de winkel. De winkel is speciaal voor deze dag geopend van 10:00 uur tot 21:00 uur.

Ook Post Scriptum in winkelcentrum Spaland viert morgen deze dag. "Het is een keer uitgesteld, maar nu is het eindelijk zover: Bookstore Day. Door corona is het alleen helemaal niet mogelijk om schrijversoptredens of iets dergelijks te organiseren. Het is dan niet mogelijk om voldoende afstand te houden. Maar met jullie hulp maken we er wel gewoon een feestje van", schrijft Gerben de Bruijn van Post Scriptum.

Er zijn in beide boekhandels speciale uitgaven in gelimiteerde oplage te koop, zoals de exclusieve Bookstore Day-uitgave ‘Ik mag niet klagen', met twintig nieuwe verhalen van onder meer Jaap Robben, Lize Spit, Maartje Wortel en Nina Wijers ter ere van twintig jaar ‘Write Now!’, de verhalenwedstrijd die de springplank vormt voor jong schrijftalent.

Foto: boekhandelaar Gerben de Bruijn begin maart van dit jaar met het boek Schorem in zijn hand, met naast hem de schrijfster Floor Boogaart en Leen & Bertus van Barbiershop Schorem (foto door Jan Schrijver, https://deschiedammeronline.nl/artikel-detail/leen-bertus-floor-van-schorem); door corona is het nu niet mogelijk schrijversoptredens te houden
Eerste foto onder: Annette Jongen 


Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft, help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het culturele nieuws en winkelnieuws uit Schiedam. Alvast dank.

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker